Loggas ut automatiskt från kontot

Google Ads-systemet har utformats så att användare loggas ut efter viss tid utan aktivitet. Syftet är dels att maximera systemets hastighet och effektivitet och dels att skydda säkerheten för individuella konton. För att du inte ska gå miste om pågående arbete på Google Ads-kontot när en session löper ut, rekommenderar vi att du sparar nya sökordslistor och reklamtexter i ett kalkylblad eller ett ordbehandlingsprogram innan du fyller i dem på kontot.

Om du upptäcker att du ofta loggas ut från kontot eller att du loggas ut efter en kort tid av inaktivitet (mindre än en timme), kan du behöva justera dina proxyinställningar. Om du vill förhindra att framtida sessioner löper ut för tidigt, kan du konfigurera om proxyn så att den inte använder flera IP-adresser, använda en annan proxy eller sluta att använda en proxyserver för att få tillgång till Internet. Instruktioner för hur du ändrar dina proxyinställningar följer nedan.

För webbläsaren Internet Explorer med operativsystemet Microsoft Windows:

1. Öppna Internet Explorer och klicka på Verktyg i det övre fältet.
  2. Välj Internet-alternativ på menyn.
  3. Klicka på fliken Anslutningar.
  4. Klicka på knappen Inställningar.
  5. Klicka på knappen Avancerat.
  6. I rutan "Undantag" under "Använd inte proxyservern för adresser som börjar med:" skriver du "https://" (utan citattecknen). Nu bör du kunna redigera ditt Google Ads-konto utan att sessionerna löper ut.
För webbläsaren Microsoft Internet Explorer med operativsystemet Macintosh:
  1. Öppna Microsoft Internet Explorer och välj Inställningar på menyn Redigera.
  2. Klicka på Proxyservrar under avsnittet Nätverk till vänster på sidan.
  3. I rutan "Undantag" skriver du "ads.google.com" (utan citattecknen).
  4. Klicka på OK. Efter den här ändringen bör du kunna redigera ditt Google Ads-konto utan att sessionerna löper ut.

5. För webbläsaren Mozilla Firefox med operativsystemet Microsoft Windows:
    1. Öppna Mozilla Firefox och klicka på Verktyg i det övre fältet.
    2. Välj Alternativ.
    3. I kategorin Allmänt klickar du på Anslutningsinställningar...
    4. Om "Direkt anslutning till Internet" redan är markerat kan du fortsätta direkt till stycket om brandväggar i slutet av det här dokumentet. Om alternativet inte är markerat och du kan ansluta till Internet utan någon proxy, markerar du "Direkt anslutning till Internet" och går direkt till steg 7. Om du måste använda en proxy för att ansluta till Internet går du vidare med nästa steg.
    5. Välj "Manuell proxyinställning" om det inte redan är markerat.
    6. I fältet "Ingen proxy för:" lägger du till "ads.google.com" (utan citattecknen).
    7. Klicka på OK. Efter den här ändringen bör du kunna redigera ditt Google Ads-konto utan att sessionerna löper ut.
    8. För webbläsaren Mozilla Firefox med operativsystemet Macintosh:
      1. Öppna Mozilla Firefox och klicka på "Inställningar" i det övre fältet.
      2. Välj Internetalternativ.
      3. I kategorin Allmänt klickar du på Anslutningsinställningar...
      4. Om "Direkt anslutning till Internet" redan är markerat kan du fortsätta direkt till nästa stycke om brandväggar. Om alternativet inte är markerat och du kan ansluta till Internet utan någon proxy, markerar du "Direkt anslutning till Internet" och går direkt till steg 7. Om du måste använda en proxy för att ansluta till Internet går du vidare med nästa steg.
      5. Välj "Manuell proxyinställning" om det inte redan är markerat.
      6. I fältet "Ingen proxy för:" lägger du till "ads.google.com" (utan citattecknen).
      7. Klicka på OK. Efter den här ändringen bör du kunna redigera ditt Google Ads-konto utan att sessionerna löper ut.
      8. Obs! Anvisningarna ovan gäller följande webbläsarversioner: Internet Explorer 6.0 och Firefox 5.0. Om du inte kan utföra åtgärden med hjälp av de här anvisningarna finns det mer information i webbläsarens Hjälpcenter.

Om det inte fungerar att ändra proxyinställningarna kan orsaken vara brandväggen för nätverket. Om du använder en HTTP-proxy som använder flera IP-adresser vid anslutning till externa webbplatser (som Google Ads), löper din session ut varje gång du ansluter till webbplatsen. Du kan lösa problemet genom att justera brandväggsinställningarna.