Automatisch uitloggen van een account

Het Google Ads-systeem is zo ontworpen dat gebruikers na een bepaalde periode van inactiviteit worden uitgelogd. Dit wordt gedaan om zowel de snelheid als de efficiëntie van het systeem te maximaliseren en de beveiliging van de afzonderlijke accounts te beschermen. We raden je aan nieuwe zoekwoordenlijsten en advertentieteksten op te slaan in een spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma voordat je ze in Google Ads-account implementeert, zodat je in de toekomst je werk niet meer kwijtraakt als gevolg van het verlopen van een sessie.

Als je vaak wordt afgemeld bij je account of wordt afgemeld na een korte periode van inactiviteit (minder dan een uur) kun je je proxy-instellingen aanpassen. Als je voortijdig beëindigde sessies in de toekomst wilt voorkomen, kun je je proxy opnieuw configureren zodat deze maar één IP-adres gebruikt. Je kunt ook een andere proxy gebruiken, of zonder proxyserver verbinding maken met internet. Hieronder vindt u instructies voor het wijzigen van uw proxy-instellingen.

Voor Internet Explorer met besturingssysteem Microsoft Windows:

1. Open Internet Explorer en klik op Extra in de menubalk.
  2. Selecteer Internet-opties in het menu.
  3. Klik op het tabblad Verbindingen.
  4. Klik op de knop Instellingen.
  5. Klik op de knop Geavanceerd.
  6. Typ 'https://' (zonder de aanhalingstekens) onder 'Proxyserver niet gebruiken voor adressen die beginnen met' in het vak 'Uitzonderingen'. Zo kunt u uw Google Ads-account bewerken zonder dat de sessie verloopt.
Voor Internet Explorer met Macintosh-besturingssysteem:
  1. Open Microsoft Internet Explorer en selecteer Voorkeuren in het menu Bewerken.
  2. Klik op Proxy's in het gedeelte Netwerk aan de linkerkant van de pagina.
  3. Geef in het vak 'Uitzonderingen' de tekst 'ads.google.com' op (zonder aanhalingstekens).
  4. Klik op OK. Door deze wijziging kunt u uw Google Ads-account nu bewerken zonder dat de sessie verloopt.

5. Voor Mozilla Firefox met besturingssysteem Microsoft Windows:
    1. Open Mozilla Firefox en klik op Extra in de menubalk.
    2. Kies Opties.
    3. Klik in de categorie Algemeen op Verbindingsinstellingen.
    4. Als 'Directe verbinding met het internet' al is geselecteerd, gaat u naar het gedeelte over firewalls aan het einde van dit document. Als deze optie niet is geselecteerd en je zonder proxy verbinding kunt maken met internet, selecteer je 'Directe verbinding met het internet' en ga je naar stap 7. Als je een proxy moet gebruiken om verbinding te maken met internet, ga je naar de volgende stap.
    5. Selecteer 'Handmatige proxyconfiguratie' als deze optie nog niet is geselecteerd.
    6. Voeg 'ads.google.com' toe aan het veld 'Geen proxy voor:' (zonder aanhalingstekens).
    7. Klik op OK. Door deze wijziging kunt u uw Google Ads-account nu bewerken zonder dat de sessie verloopt.
    8. Voor Mozilla Firefox met Macintosh-besturingssysteem:
      1. Open Mozilla Firefox en klik op 'Voorkeuren' in de menubalk.
      2. Kies Internetopties.
      3. Klik in de categorie Algemeen op Verbindingsinstellingen.
      4. Als 'Directe verbinding met het internet' al is geselecteerd, gaat u naar het volgende gedeelte over firewalls. Als deze optie niet is geselecteerd en je zonder proxy verbinding kunt maken met internet, selecteer je 'Directe verbinding met het internet' en ga je naar stap 7. Als je een proxy moet gebruiken om verbinding te maken met internet, ga je naar de volgende stap.
      5. Selecteer 'Handmatige proxyconfiguratie' als deze optie nog niet is geselecteerd.
      6. Voeg 'ads.google.com' toe aan het veld 'Geen proxy voor:' (zonder aanhalingstekens).
      7. Klik op OK. Door deze wijziging kunt u uw Google Ads-account nu bewerken zonder dat de sessie verloopt.
      8. Opmerking: de bovenstaande instructies zijn voor de volgende browserversies: Internet Explorer 6.0 en Firefox 5.0. Als u de in deze instructies voorgestelde bewerkingen niet kunt uitvoeren, raadpleegt u de Helpfunctie van de browser.

Als het wijzigen van de proxy-instellingen niet werkt, ligt het probleem mogelijk bij de firewall van uw netwerk. Als u een HTTP-proxy gebruikt en de proxy meerdere IP-adressen gebruikt voor verbinding met externe sites (zoals Google Ads), verloopt uw sessie telkens als u de site probeert te openen. Pas de instellingen van uw firewall aan om dit probleem op te lossen.