Konfigureringsguide för dynamisk remarketing för appar

1. Lägg till flödesattribut för din app

När du använder dynamisk remarketing skapar du ett flöde för alla dina produkter eller tjänster, med attribut som unikt id, bild och pris. När det visas annonser för användare som har besökt din webbplats eller app tidigare hämtas information om vad de tittade på från flödet och infogas i annonserna.

Det finns olika typer av flöden för olika typer av verksamheter. Ett flygbolag kanske till exempel skapar ett flöde för flyg. Användare som har besökt flygbolagets webbplats eller app tidigare ser specialanpassade annonser med information om flygen de sökte efter, visade eller började boka. Läs mer om flöden i Skapa ett flöde för dina responsiva annonser.

Komma igång

Ladda upp flödet:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto och klicka sedan på Företagsinformation.

Om du annonserar inom detaljhandel formaterar du flödet enligt produktdataspecifikationerna och laddar upp det till Google Merchant Center.

Led användarna till appens målsida via djuplänkar:

1. (Rekommenderas) Applänkar i Android och universella länkar i iOS: Modifiera appen så att den fungerar med dessa djuplänkstyper i Android och iOS. Enhetens operativsystem avgör om användaren leds till mobilwebbsidan eller till djuplänken i appen.
  2. Anpassade scheman: Lägg till ytterligare flödesattribut för djuplänkar i Android- och iOS-appar (ett för Android, två för iOS).

Obs! Det går för närvarande inte att använda länkar med stöd för omdirigeringar i webbläsaren. Om du vill använda sådana länkar med dynamisk remarketing för appar rekommenderar vi att du aktiverar dem som applänkar eller universella länkar, så att webbläsaren inte dirigerar om användarna.

Applänkar i Android och universella länkar i iOS: implementera länkspårning

Applänkar i Android och universella länkar i iOS ser ut som vanliga webbadresser (till exempel https://example.com) men konfigureras så att enhetens operativsystem avgör om en webbläsare eller app ska öppnas. Vad som öppnas beror på om användaren har installerat den aktuella appen.

När du använder applänkar i Android och universella länkar i iOS fungerar spårningsmallar precis som med vanliga webbadresser. Du behöver alltså inte redigera ditt flöde.

Anpassade scheman i Android

Extra flödeskolumn (målskärmar i Android)

• Företagsdataflöde: Lägg till kolumnen Android-applänk i ditt företagsdataflöde. under Företagsinformation > Inställningar > Attribut. Du kan använda det nya attributet (android_app_link) för att djuplänka användare till din Android-app. Läs mer om hantering av Android-applänkar.
  • GMC-flöde: Lägg till mobile_android_app_link som ett attribut i ditt Google Merchant Center-flöde.

Format på App-URI

android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}

• package_id: appens id så som det anges i Play Butik för Android
  • scheme: används för att skicka med till appen. Kan vara http eller ett anpassat schema.
  • host_path: det specifika innehållet i appen

Exempel på App-URI för Android

• Djuplänk: example://gizmos?1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos?1234
  • Djuplänk: example://gizmos/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/1234
  • Djuplänk: example://gizmos/toys/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234

Om appens package_id till exempel är ”com.example.android” och den har stöd för djuplänkning bör appens URI för attributet android_app_link ha ett format liknande det nedan:

Exempel: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234?campaign={campaign}&placement={placement}&custom_params=ABCD12345

Obs!

När en användare klickar på en djuplänk i Android använder Google Ads appens URI och ignorerar tracking_template. Om du vill att spårningsparametrarna ska spåra djuplänkar behöver du därför lägga till dessa parametrar i appens URI i flödet. Djuplänkar har stöd för ValueTrack-parametrar.

Anpassade scheman i iOS

Extra flödeskolumn (målskärmar i iOS)

1. Företagsinformationsflöde: Lägg till följande två kolumner i ditt företagsinformationsflöde om du vill att annonserna ska leda användarna till iOS-appen när de har installerat den. Följande kolumner läggs till under Företagsinformation > Inställningar >Attribut.
    1. ”iOS app link” – URI för iOS-appens målsida. Exempel:
      • //gizmos/toys/1245
      • //gizmos/toys/5678
    2. Appbutiks-id för iOS – iOS-appens butiks-id. Exempel för webbadresserna ovan:
      • 123456789
  2. GMC-flöde (Google Merchant Center):
    • iOS GMC – ”mobile_ios_app_link”
    • iOS GMC – ”mobile_ios_app_store_id”

Format på App-URI (anges i kolumnen iOS-applänk)

{scheme}://{host}/{path}

Där:

• scheme informerar iOS om vilken app som ska öppnas
  • host anger vilken värd som ska öppnas i appen
  • path anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas

Exempel på App-URI för iOS:

• example://gizmos/1234
  • example://gizmos/toys/1234

iOS-appens butiks-id

Annonsörer bör skicka med appens butiks-id för att identifiera appen och fastställa om den har installerats på varje användares enhet.

Du hittar iOS-appens butiks-id i iOS-appbutiken. Webbadressen till informationssidan för din app innehåller App Store-id.

Exempel

Appen Google Kalender har följande webbadress i App Store i iOS (id:t är rödmarkerat):

https://itunes.apple.com/us/app/google-calendar-make-the-most-of-every-day/id909319292