Veiledning for konfigurering av dynamisk remarketing for apper

1. Legg til feedattributter for appen din

Med dynamisk remarketing oppretter du en feed som inneholder alle produktene eller tjenestene dine samt diverse attributter, blant annet priser, bilder og unike ID-er. Når det blir vist annonser til personer som har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt, hentes det opplysninger om det brukerne har sett på, fra feeden. Annonsene vises så på bakgrunn av disse opplysningene.

Det finnes ulike typer feeder for forskjellige bedriftstyper. Et flyselskap kan for eksempel opprette en feed for flyreiser. Personer som har besøkt flyselskapets nettsted, kan senere bli vist skreddersydde annonser med informasjon om flyreisene de søkte etter, så på eller begynte å bestille. Hvis du vil finne ut mer om feeder, kan du lese artikkelen Opprett en feed for de responsive annonsene dine.

Kom i gang

Last opp feeden din:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Klikk på verktøyikonet Tools Icon og så på Bedriftsdata i Google Ads-kontoen din.

Formatér feeden i henhold til spesifikasjonen for produktinformasjon hvis du er forhandler, og last så feeden opp til Google Merchant Center.

Bruk dyplinker for å viderekoble brukere til landingssiden for appen din:

1. (Anbefalt:) Bruk Android-applinker og universelle iOS-linker: Endre appen din på en slik måte at den har støtte for disse typene Android- og iOS-dyplinker, der enhetens OS avgjør om brukeren skal sendes til dyplinken for appen eller nettsiden på mobil.
  2. Egendefinerte skjemaer: Legg til noen andre feedattributter for å oppgi dyplinker til Android- og iOS-appen (én for Android og to for iOS).

Merk: Det er foreløpig ikke støtte for linker som støtter viderekoblinger i nettleseren. Hvis du vil aktivere disse linkene for bruk i dynamisk remarketing for apper, anbefaler vi at du aktiverer dem som applinker eller universelle linker for å unngå viderekoblinger i nettleseren.

Linker til Android-apper og universelle iOS-linker: Sånn kan du implementere linksporing

Linker til Android-apper og universelle iOS-linker ser ut som standard nettadresser (f.eks. https://example.com), men de er konfigurert slik at OS-et på den aktuelle enheten avgjør om det blir åpnet en app eller nettleser. Avgjørelsen står og faller på om brukeren har installert den relevante appen.

Hvis du bruker linker til Android-apper og universelle iOS-linker, fungerer sporingsmaler på samme måte som de ville ha gjort med standard nettadresser. Du trenger ikke å endre noe i feeden din.

Egendefinerte oppsett i Android

Ekstra feedkolonne (landingsskjermer på Android)

• Feed med bedriftsdata: Legg til «Android app link» (link til Android-appen) som kolonne i denne feeden med bedriftsdata. Slike kolonner kan du legge til ved å følge menybanen Bedriftsdata > Innstillinger > Attributter. Du kan bruke dette nye attributtet (Android app link) til å opprette dyplinker til Android-appen din. Finn ut mer om hvordan du håndterer linker til Android-apper.
  • Google Merchant Center (GMC)-feed: Legg til «mobile_android_app_link» som attributt i Google Merchant Center (GMC)-feeden din.

App-URI-format

android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}

• package_id: appens ID slik den fremgår i Play-butikken på Android.
  • scheme: brukes til å sende til appen. Det kan være http eller et egendefinert skjema.
  • host_path: identifiserer det bestemte innholdet i appen din.

Eksempler på app-URI-er på Android

• Dyplink: example://gizmos?1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos?1234
  • Dyplink: example://gizmos/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/1234
  • Dyplink: example://gizmos/toys/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234

Hvis eksempelappens «package_id» er «com.example.android», og appen støtter dyplinking, bør app-URI-en for «Android app link»-attributtet ha et format som ligner på det nedenfor:

Eksempel: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234?campaign={campaign}&placement={placement}&custom_params=ABCD12345

Merk

Når en bruker klikker på en Android-dyplink, bruker Google Ads app-URI-en og ignorerer tracking_template. Hvis du trenger sporingsparametere til å spore dyplinker, må du legge til de tilknyttede parameterne i app-URI-en i feeden din. Det er støtte for dyplinking i verdisporingsparametere.

Egendefinerte skjemaer i iOS

Ekstra feedkolonne (landingsskjermer på iOS)

1. Feed med bedriftsdata: Legg til de to kolonnene nedenfor i feeden med bedriftsdata hvis du vil sende brukere fra reklamene dine til iOS-appen når de installerer appen. Du kan legge til disse kolonnene ve å følge menybanen Bedriftsdata > Innstillinger > Attributter.
    1. «iOS app link» – landingsside-URI-en for iOS-apper på mobil. Eksempler:
      • //gizmos/toys/1245
      • //gizmos/toys/5678
    2. «IOS App Store ID» – App Store-ID-en for iOS-apper på mobil. Eksempel som passer til nettadressene ovenfor:
      • 123456789
  2. Google Merchant Center (GMC)-feed:
    • iOS GMC – «mobile_ios_app_link»
    • iOS GMC – «mobile_ios_app_store_id»

App-URI-formatet (som skal tas med i «iOS app link»-kolonnen)

{scheme}://{host}/{path}

Hvor:

• scheme: forteller iOS hvilken app som skal åpnes
  • host: verten som skal åpnes i appen
  • path: mer informasjon om plasseringen i appen som skal åpnes

Eksempler på app-URI-er for iOS

• example://gizmos/1234
  • example://gizmos/toys/1234

App Store-ID for iOS-apper for mobil

Annonsører skal oppgi App Store-ID-en for å identifisere appen og finne ut om den er installert på enhetene til de ulike brukerne.

App Store-ID-en for iOS-apper på mobil finner du i App Store. Nettadressen for informasjonssiden til appen din inneholder App Store-ID-en.

Eksempel

App Store-nettadressen for Google Kalender-appen er oppgitt nedenfor (ID-en er angitt i rødt):

https://itunes.apple.com/us/app/google-calendar-make-the-most-of-every-day/id909319292