Handleiding om dynamische remarketing voor apps in te stellen

1. Feedkenmerken voor uw app toevoegen

Bij dynamische remarketing maakt u een feed van al uw producten of services met bijbehorende kenmerken, zoals unieke ID's, afbeeldingen en prijzen. Wanneer een advertentie wordt getoond aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt, wordt informatie over de items die ze hebben bekeken uit deze feed gehaald en in deze advertenties gebruikt.

Er zijn verschillende typen feeds voor verschillende typen bedrijven. Een luchtvaartmaatschappij kan bijvoorbeeld een feed voor vluchten maken. Mensen die de website van de luchtvaartmaatschappij hebben bezocht of de app hebben gebruikt, krijgen dan mogelijk advertenties te zien met informatie over de vluchten waarnaar ze hebben gezocht, die ze hebben bekeken of waarvoor ze het boekingsproces hebben gestart. Voor meer informatie over feeds leest u Een feed maken voor uw responsieve advertenties.

Aan de slag

Uw feed uploaden:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon en dan op Bedrijfsgegevens.

Als u een verkoper bent, maakt u uw feed op volgens de specificaties voor productgegevens en uploadt u de feed naar het Google Merchant Center.

Deep links gebruiken om gebruikers door te sturen naar de bestemmingspagina van uw app:

1. (Aanbevolen) Links naar Android-apps en universele iOS-links: Zorg ervoor dat uw app dit type deep links voor Android en iOS ondersteunt. Via het besturingssysteem van het apparaat wordt vervolgens bepaald of de gebruiker wordt doorgestuurd naar de mobiele webpagina of naar de deep link van de app.
  2. Aangepaste schema's: Voeg aanvullende feedkenmerken toe om deep links voor Android en iOS te verstrekken (één voor Android, twee voor iOS).

Opmerking: Links die browseromleidingen ondersteunen, worden momenteel niet ondersteund. Als u deze links wilt gebruiken voor dynamische remarketing voor apps, is het raadzaam deze in te schakelen als app-links of universele links om een browseromleiding te voorkomen.

Links naar Android-apps en universele iOS-links: Implementatie van links bijhouden

Links naar Android-apps en universele iOS-links zien eruit als standaard web-URL's (zoals https://example.com). Ze zijn echter zo ingesteld dat via het OS van het apparaat kan worden bepaald of een browser of app moet worden geopend. Wat er gebeurt, hangt van het feit of de gebruiker de relevante app heeft geïnstalleerd.

Wanneer links naar Android-apps en universele iOS-links worden gebruikt, werken de trackingtemplates net zoals bij een standaard web-URL. U hoeft uw feed dus niet aan te passen.

Aangepaste schema's in Android

Aanvullende feedkolom (Android-bestemmingsschermen)

• Feed met bedrijfsgegevens: Voeg 'Link naar Android-app' als kolom toe aan uw feed met bedrijfsgegevens. Deze kolommen worden toegevoegd onder Bedrijfsgegevens > Instellingen > Kenmerken. Met dit nieuwe kenmerk (Link naar Android-app) kunt u gebruikers via een deep link naar uw Android-app doorsturen. Meer informatie over hoe u omgaat met links naar Android-apps.
  • Google Merchant Center-feed (GMC): Voeg mobile_android_app_link als kenmerk toe aan uw Google Merchant Center-feed (GMC).

Indeling van app-URI

android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}

• package_id: De app-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Kan een HTTP- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.

Voorbeelden van app-URI's voor Android

• Deep link: example://gizmos?1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos?1234
  • Deep link: example://gizmos/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/1234
  • Deep link: example://gizmos/toys/1234
    • App-URI: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234

Als package_id van uw voorbeeld-app com.example.android is en deep links worden ondersteund, moet de app-URI voor het kenmerk 'Link naar Android-app' een indeling hebben die lijkt op het voorbeeld hieronder:

Voorbeeld: android-app://com.example.android/example/gizmos/toys/1234?campaign={campaign}&placement={placement}&custom_params=ABCD12345

Opmerking

Wanneer een gebruiker op een deep link voor Android klikt, gebruikt Google Ads de app-URI en wordt 'tracking_template' genegeerd. Als u trackingparameters nodig heeft om deep links bij te houden, moet u de bijbehorende parameters toevoegen aan de app-URI in uw feed. Deep links ondersteunen ValueTrack-parameters.

Aangepaste schema's in iOS

Aanvullende feedkolom (iOS-bestemmingsschermen)

1. Feed met bedrijfsgegevens: Voeg de volgende 2 kolommen toe in uw feed met bedrijfsgegevens als u gebruikers vanuit uw advertentiemateriaal naar de iOS-app wilt doorsturen als ze de app installeren. De volgende kolommen worden toegevoegd onder Bedrijfsgegevens > Instellingen > Kenmerken.
    1. 'Link naar iOS-app': Landingspagina-URI van mobiele iOS-app. Voorbeelden:
      • //gizmos/toys/1245
      • //gizmos/toys/5678
    2. 'ID van iOS App Store': Store-ID van mobiele iOS-app. Voorbeelden met de bovenstaande URL's:
      • 123456789
  2. Google Merchant Center-feed (GMC):
    • iOS GMC: mobile_ios_app_link
    • iOS GMC: 'mobile_ios_app_store_id'

Indeling van app-URI (moet worden opgenomen in de kolom 'iOS app link')

{scheme}://{host}/{path}

Waar:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend.

Voorbeelden van app-URI's voor iOS:

• example://gizmos/1234
  • example://gizmos/toys/1234

Store-ID van mobiele iOS-app

Adverteerders moeten de App Store-ID opgeven om de app te identificeren en te bepalen of deze is geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker.

De store-ID van de mobiele iOS-app vindt u in de iOS App Store. De App Store-ID is opgenomen in de URL van de detailpagina van uw app.

Voorbeeld

De iOS App Store-URL voor de Google Agenda-app ziet er als volgt uit (ID in het rood):

https://itunes.apple.com/us/app/google-calendar-make-the-most-of-every-day/id909319292