Wat is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een nieuwe Europese wet voor gegevensbescherming die in mei 2018 van kracht wordt.

Hoewel de AVG een Europese verordening is, heeft deze ook effect op veel niet-Europese entiteiten die online advertentieservices gebruiken. Voor meer informatie over de AVG en de consequenties voor uw bedrijf neemt u contact op met uw juridische afdeling of uw juridisch adviseurs.

Voor bepaalde functies in Google Ads moet u de volgende contactgegevens opgeven:

• Primair contact/primaire vertegenwoordiger [optioneel]: Dit is de primaire contactpersoon naar wie berichten worden verzonden.
  • Functionaris voor gegevensbescherming [optioneel]: Deze persoon is ervoor verantwoordelijk dat uw organisatie voldoet aan de AVG-vereisten. Als er een functionaris voor gegevensbescherming in uw organisatie is, voegt u de gegevens van deze persoon toe.
  • EU-vertegenwoordiger [optioneel]: Als u een vertegenwoordiger in de EU heeft, voegt u de gegevens van deze persoon toe.

U kunt privacy.google.com/businesses raadplegen voor meer informatie over het privacybeleid en de aanpak van Google. U kunt desgewenst de bovenstaande contactgegevens opgeven, zelfs als dit niet is vereist voor de set Google Ads-functies die u gebruikt. Meer informatie over welke Google Ads-functies de bovenstaande contactgegevens vereisen.

Contactgegevens toevoegen, controleren en bewerken in Google Ads

Het is voor alle accounts, inclusief Google Ads-manageraccounts en weergaveaccounts, mogelijk deze contactgegevens te verstrekken. U kunt de contactgegevens in Google Ads toevoegen, controleren en bewerken door deze stappen te volgen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het menu Hulpmiddelen op Voorkeuren onder het gedeelte Instellingen.
  3. Scroll omlaag op de pagina Accountvoorkeuren en klik op het tabblad Contacten voor gegevensbescherming.
  4. Voeg de contactgegevens toe of bewerk deze en klik op Opslaan

Wettelijke en regelgevingsadviezen voor de AVG

Voor meer informatie over de AVG en hoe deze van toepassing is op online adverteren:

Raadpleeg voor instructies over regelgeving betreffende toestemming voor cookies in advertenties: