Styr appkampanjer med nya metodiska anvisningar

Justera din mål-CPI på ett systematiskt sätt

Google Ads behöver samla in data så fort systemet får ny information om dina mål.

Vi kan ta vårt mobilspelsexempel igen.

Du har sett att personer som köper uppgraderingar också köper virtuell valuta till ett genomsnittligt värde av 250 kronor 30 dagar efter att ha klickat på din annons. Du vill ta med denna extra vinst i beräkningen genom att öka mål-CPI:n för användare som köper en uppgradering.

Du bestämmer dig för att öka din mål-CPI med 20 % från 20 kronor till 24 kronor i dina appkampanjer med fokus på Installationsvolym. Samtidigt kontrollerar du att din dagliga kampanjbudget är minst 1 200 kronor eller 50 gånger högre än det nya mål-CPI-beloppet. Notera det systematiska sättet att införa ändringarna:

• Mindre ändringar av CPI-budet resulterar i mindre variationer i kampanjens dagliga CPI. Ökningen på 4 kronor i ditt mål-CPI-bud överstiger inte 20 % per dag, vilket ger dig mer stabila resultat.
  • Appkampanjer kan ge mer konsekventa resultat efter hand som mer konverteringsdata samlas in med det nya målbudet. Det är bäst om du kan vänta tills du har fått minst 100 konverteringar innan du ändrar budet igen.
Skapa en ny appkampanj för att generera en ny åtgärd i appen

Anta att du vill välja en ny åtgärd i appen för dina appkampanjer som fokuserar på åtgärder i appen. Du vill byta från att hitta personer som köper en uppgradering i ditt mobilspel till personer som köper virtuell valuta.

Du måste pausa de befintliga appkampanjer som optimerar för åtgärden att köpa en uppgradering i appen. Sedan ska du skapa ytterligare en appkampanj som optimerar för denna andra åtgärd i appen, nämligen att köpa virtuell valuta. Nya appkampanjer har större möjlighet att anpassa bud och annonser till en ny målgrupp som kanske uppvisar ett annorlunda beteende än den föregående.

Lägg till fler annonstillgångar baserat på annonstillgångsrapporten

Annonstillgångsrapporten visar vilka typer av annonstillgångar som hjälper appkampanjerna att uppfylla ditt mål.

Använd kolumnen Resultatgruppering i rapporten för att ta reda på vilka tillgångar som väljs oftare. Grupperingen är relativ de andra tillgångarna av samma typ i kampanjen.

Lägg till fler annonstillgångar som liknar dem som rankas som Bäst.

Anta till exempel att ett antal videotillgångar rankas som Bäst i annonsmaterialrapporten. Videorna visar en sekvens från ditt spel med liggande orientering. Du bestämmer dig för att lägga till fler liggande videotillgångar som visar liknande teman.

Det betyder inte att du ska ta bort tillgångarna med resultatgrupperingen Låg. Fokusera i stället först på att förse appkampanjen med så många annonstillgångar som är tillåtet.

För att ta ett exempel: En videotillgång med stående orientering och resultatgrupperingen Låg kan vara effektiv för vissa annonsplaceringar där en liggande videotillgång inte är lika lämplig. Ersätt tillgångar med resultatgrupperingen Låg först efter att du har laddat upp så många tillgångar som är tillåtet.

Varför variation i annonstillgångarna har betydelse för optimeringen

Om appkampanjerna har tillgång till olika typer av annonstillgångar kan de anpassa annonser för alla olika annonsplaceringar. I annonstillgångsrapporten kan du se vilka tillgångar som fungerar i olika situationer.

Eftersom resultatet i rapporten rankas i förhållande till andra tillgångar i kampanjen kan analysen bli missvisande om alla tillgångar är av samma slag. Du kan till exempel inte jämföra resultatet mellan stående och liggande videotillgångar om du bara har laddat upp videor med endast den ena orienteringen.

Slutsats

Det är spännande att se nya användare börja komma in och använda appen – köpa saker och utföra andra värdefulla åtgärder i appen.

Men det räcker inte. Du måste se till att alla dina värdefulla användare återvänder och vill ha mer.

Läs mer i våra tips om hur du ökar appengagemanget.

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.