Sopivien käyttäjien löytäminen mobiilisovellukselle

Sovelluskampanjoiden järjestelmällinen muokkaaminen

Muokkaa CPI-tavoitetta järjestelmällisesti

Google Adsin on kerättävä dataa, kun se saa uutta tietoa tavoitteistasi.

Palataan vielä mobiilipelaamista käsitelleeseen esimerkkiin.

Huomaat, että sisältöpäivityksiä ostavat ihmiset hankkivat keskimäärin 25 euron arvosta virtuaalivaluuttaa 30 päivää mainoksen klikkaamisen jälkeen. Haluat hyödyntää tämän lisätuottomahdollisuuden paremmin, joten päätät suurentaa sisältöpäivityksen ostaneen käyttäjän asennuskohtaista hintatavoitetta eli CPI-tavoitetta.

Nostat asennusten määrän kasvattamiseen tähtäävän Sovelluskampanjan CPI-tavoitetta 20 prosenttia 2 eurosta 2,40 euroon. Samalla tarkistat, että kampanjan päiväbudjetti on vähintään 120 euroa eli 50 kertaa uuden CPI-tavoitteen summa. Huomionarvoista tässä on, että muutokset tehdään järjestelmällisesti:

• Kun CPI-hintatarjouksen muokkaukset ovat pieniä, myös kampanjan päivittäisen CPI-hinnan vaihtelut jäävät pienemmiksi. Kun CPI-tavoitehintatarjousta korotetaan 0,40 €, päiväkohtainen korotus on enintään 20 %, jolloin myös tuloksissa on vähemmän vaihtelua.
  • Sovelluskampanja voi tuottaa johdonmukaisempia tuloksia, kun uuden hintatarjoustavoitteen myötä konversiodataa kertyy enemmän. Kannattaa odottaa, että konversioita on kertynyt vähintään 100, ennen kuin teet muutoksia hintatarjoukseen.
Luo uusi Sovelluskampanja uuden sovelluksensisäisen tapahtuman tavoittelemiseksi

Oletetaan, että haluat käyttää uutta sovelluksensisäistä tapahtumaa Sovelluskampanjassa, jonka tavoite on lisätä sovelluksensisäistä toimintaa. Mobiilipelin sisältöpäivityksiä ostavien ihmisten sijaan haluat tavoitella ihmisiä, jotka ostavat virtuaalivaluuttaa.

Keskeytä Sovelluskampanja, joka on optimoitu sisältöpäivitysostoille. Luo sitten toinen Sovelluskampanja, joka on optimoitu virtuaalivaluuttaostoille. Uusi Sovelluskampanja voi räätälöidä hintatarjoukset ja mainokset paremmin uudelle kohdeyleisölle, joka saattaa käyttäytyä eri tavalla kuin aiempi kohdeyleisö.

Lisää kampanjaan mainoselementtejä elementtiraportin perusteella

Elementtiraportista näet, millaiset mainoselementit edistävät tavoitettasi Sovelluskampanjassa.

Raportti sisältää tulosten ryhmittelyyn tarkoitetun sarakkeen, josta näet, mitä elementtejä valitaan muita elementtejä useammin. Ryhmittely on suhteellinen, eli se määräytyy saman kampanjan muun samantyyppisen sisällön mukaan.

Lisää kampanjaan enemmän mainoselementtejä, jotka ovat samantyyppisiä kuin parhaaksi luokitellut elementit.

Elementtiraportista voi esimerkiksi ilmetä, että tulosryhmittelyn Paras-kategoriassa on videoelementti, jossa näkyy toimintajakso pelistäsi vaakasuuntaisessa näkymässä. Näin ollen päätät lisätä kampanjaan teemaltaan samantyyppisiä vaakasuuntaisia videoelementtejä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Heikko-kategoriaan kuuluva elementti kannattaisi poistaa. Huolehdi sen sijaan ensin siitä, että lataat Sovelluskampanjaan suurimman sallitun määrän mainoselementtejä.

Heikko-kategoriaan kuuluva pystysuuntainen videoelementti voi esimerkiksi toimia vaakasuuntaista videoelementtiä tehokkaammin tietyissä mainoksen sijoitteluissa. Vaihda Heikko-kategoriaan kuuluvat elementit toisiin vasta sitten, kun olet ladannut kampanjaan suurimman sallitun määrän elementtejä.

Miksi monipuolinen mainossisältövalikoima on optimoinnin kannalta tärkeä?

Kun elementtivalikoima on monipuolinen, Sovelluskampanjat voivat personoida mainoksia niin, että ne sopivat mihin tahansa mainoksen sijoitteluun. Sisältöraportin ansiosta saat paremman käsityksen siitä, minkälainen sisältö toimii parhaiten eri tilanteissa.

Koska kehitystä arvioidaan sisältöraportissa suhteessa kampanjan muuhun sisältöön, yksipuolinen mainossisältövalikoima voi vääristää analyysiä. Et esimerkiksi voi verrata pysty- ja vaakasuuntaisen videosisällön kehitystä, jos olet ladannut vain pysty- tai vain vaakasuuntaisia videoita.

Yhteenveto

On kiehtovaa seurata, kuinka sovellus alkaa saada uusia käyttäjiä – ja aktivoi heitä tekemään ostoja ja kerryttämään sovelluksen sisäisiä tapahtumia.

Mutta työ ei suinkaan pääty tähän. Varmista seuraavaksi, että arvokkaat käyttäjät myös palaavat takaisin.

Katso vinkkejä mobiilisovelluksen käyttäjäaktiivisuuden lisäämiseen.

Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje, niin saat hyödyllisiä Google Ads ‑vinkkejä ja tietoja tuotepäivityksistä suoraan sähköpostiisi.