Sådan når du ud til de rette mobilappbrugere

Vejled dine appkampagner med nye anvisninger på metodisk vis

Juster dit mål for målpris pr. installation (CPI, cost-per-install) på systematisk vis

Google Ads har brug for at indsamle data, når systemet får den nye vejledning om dine mål.

Lad os se på vores eksempel med mobilspillet igen.

Du konstaterer, at personer, der køber opgraderinger, i gennemsnit også køber virtuel valuta til en værdi af 250 DKK, 30 dage efter de klikker på din annonce. Du vil gerne tage højde for dette ekstra overskud ved at øge din mål-CPI for en bruger, der køber en opgradering.

Du beslutter dig for at øge din mål-CPI med 20 % fra 20 DKK til 24 DKK i dine appkampagner med fokus på "Antal installationer". Samtidig tjekker du, at dit daglige kampagnebudget er mindst 1.200 DKK eller 50 gange så højt somdet nye mål-CPI-beløb. Det er her vigtigt at lægge mærke til den systematiske måde, der foretages ændringer på:

• Mindre ændringer af CPI-bud medfører kun et lille udsving i den daglige CPI for din kampagne. Forhøjelsen af dit mål-CPI-bud med 0,40 USD udgør maksimalt 20 % pr. dag, så der opnås mere stabile resultater.
  • Der kan opnås mere ensartede resultater for appkampagner, i takt med at der indsamles flere konverteringsdata med det nye budmål. Det anbefales at vente med at foretage budændringer, indtil der er opnået mindst 100 konverteringer.
Opret en ny appkampagne med henblik på opnåelse af en ny handling i appen

Lad os sige, at du vil vælge en ny handling i appen for dine appkampagner med fokus på "Handlinger i appen". I stedet for at fokusere på de personer, der køber en opgradering i dit mobilspil, vil du fokusere på dem, der køber virtuel valuta.

I så fald skal du sætte de allerede oprettede appkampagner, der er optimeret til handlingen i appen "køb af opgradering", på pause. Derefter skal du oprette en ny appkampagne, der er optimeret til den anden handling i appen ("køb af virtuel valuta"). Med en ny appkampagne kan du bedre skræddersy buddene og annoncerne til en ny målgruppe, hvis adfærd muligvis adskiller sig fra den forrige målgruppes.

Tilføj flere aktiver til annoncemateriale baseret på rapporten Aktiver til annoncemateriale

I rapporten Aktiver til annoncemateriale kan du se, hvilke type aktiver til annoncemateriale der er med til at sikre, at du når dit mål med dine appkampagner.

Brug kolonnen "Effektivitetsgruppering" i rapporten til at se, hvilke aktiver der vælges oftest. Denne gruppering er relativ i forhold til de øvrige aktiver af samme type i kampagnen.

Tilføj flere aktiver til annoncemateriale, der minder om dem med bedømmelsen "Bedste".

Du vil f.eks. se, at rapporten Aktiver til annoncemateriale har placeret nogle videoaktiver i effektivitetsgrupperingen "Bedste". Disse videoaktiver viser en handlingssekvens fra dit spil i liggende format. Du beslutter dig for at tilføje flere aktiver til videoer i liggende format med lignende temaer.

Det betyder ikke, at du skal fjerne aktiverne i grupperingen "Lav". Fokuser i stedet først på at uploade det maksimale antal tilladte aktiver til annoncemateriale i appkampagner.

Eksempelvis kan et aktiv til en video i stående format med effektivitetsgrupperingen "Lav" stadig være effektivt på visse annonceplaceringer, som ikke er passende for et aktiv til en video i liggende format. Udskift først aktiver med effektivitetsgrupperingen "Lav", når du har uploadet det maksimale antal tilladte aktiver.

Hvorfor spiller en stor variation af aktiver til annoncemateriale en vigtig rolle i forbindelse med optimering?

En stor blanding af aktiver til annoncemateriale hjælper appkampagner med at tilpassede annoncer, der passer på alle annonceplaceringer. Rapporten Aktiv til annoncemateriale hjælper dig med at se, hvilke aktiver der passer til hvilken situation.

Da rapporten Aktiv til annoncemateriale vurderer effektiviteten i forhold til andre aktiver i kampagnen, kan en mangel på mangfoldighed blandt dine aktiver være med til at give forkerte analyseresultater. Du kan f.eks. ikke sammenligne effektiviteten af videoaktiver i stående og liggende format, hvis du kun har uploader videoer i ét af disse formater.

Konklusion

Det er en fornøjelse at nå ud til nye brugere og konstatere, at de begynder at interagere med og fuldføre handlinger i appen, f.eks. ved at købe noget og udføre andre værdifulde ting i appen.

Men der er absolut ingen grund til at lade det blive ved det. Du er nødt til at holde fast i alle dine værdifulde brugere, så du sikrer dig, at de vender tilbage og foretager flere konverteringer.

Se vores tips til opnåelse af større mobilappengagement for at få flere oplysninger.

Tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks for at få avancerede Google Ads-tips og -opdateringer sendt direkte til din indbakke.