Om outstream-videokampanjer

Från och med den 24 augusti 2020 har vi uppdaterat rapporteringen för outstream-videokampanjer. Vi ändrar hur vi beräknar mätvärdet Visningar och väntar oss en minskning av antalet rapporterade visningar för outstream-kampanjer. Resultat, räckvidd och kostnad (vCPM-fakturering) påverkas inte.

Outstream-annonser är mobilspecifika videoannonser som når potentiella kunder på partnerwebbplatser.

Dessa annonser kan öka varumärkesmedvetenheten eftersom dina videor visas för fler människor. Outstream-annonser är utformade specifikt för mobiltelefoner och surfplattor. Användarna kan enkelt trycka för att spela upp din videoannons eller scrolla förbi annonsen när de läser nyheter eller shoppar.

I den här artikeln beskriver vi hur outstream-videokampanjer fungerar.

Så fungerar det

Outstream-video är annonser endast för mobila enheter som visas på partnerwebbplatser och i appar utanför YouTube. De spelas upp antingen i en app eller i innehållet på sidan.

Annonserna spelas automatiskt upp utan ljud när de visas på skärmen. Användare kan slå på ljudet genom att trycka. Användare kan rulla förbi eller ignorera annonser som visas.

Bild på outstream-annons

Där visas annonserna

Outstream-annonser visas på Googles videopartners mobilwebbplatser och i deras appar för mobiler och surfplattor.

Kostnad

Du debiteras för outstream-annonser utifrån kostnad per tusen synliga exponeringar (vCPM). Du betalar bara om annonsen är synlig.

En annons räknas som synlig när 50 % av annonsens skärmutrymme visas under minst två sekunders fortlöpande videouppspelning.