Een advertentie melden

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google-advertenties kunt melden die u ongepast vindt.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Advertenties melden

Stap 1: Kijk of het een Google-advertentie betreft

Controleer eerst of de advertentie die u wilt melden, echt een Google-advertentie is. We geven hier enkele voorbeelden van de verschillende soorten Google-advertenties die u kunt zien.

• Advertenties op Google Zoeken: Dit zijn advertenties die u ziet op de pagina's met zoekresultaten van Google Zoeken en in andere Google-services, zoals Google Shopping.
  • Advertenties op websites en in apps die niet van Google zijn: Mogelijk ziet u Google-advertenties op websites en in apps die niet van Google zijn. U kunt deze als Google-advertenties herkennen aan het Info-pictogram Info-pictogram met daarbij een [X] waarmee u de advertentie kunt blokkeren.
  • Advertenties op YouTube: Dit zijn advertenties die u ziet onder YouTube-video's of aan de rechterkant van YouTube-video's.

Stap 2: Meld de advertentie

Vul het formulier Een advertentie rapporteren in.

U ontvangt een e-mailbevestiging nadat u het formulier heeft verzonden. Uw melding wordt beoordeeld en indien nodig wordt actie tegen de advertentie ondernomen.