Ange ett annonsschema för din smarta kampanj

I Google Ads kan du välja vilka veckodagar och tider på dygnet din annons ska visas. Du kan till exempel ange att annonsen ska visas under kontorstid eller på tider då du kan svara på samtal från kunder. Du kanske bara vill att den ska visas särskilda dagar, eller under dina öppettider när du kan svara på frågor från kunder.

Obs! Om du använder Företagsprofil och har angett öppettider i ditt konto synkroniseras annonsschemat för din kampanj automatiskt med dina öppettider.

Fördelar med att schemalägga din annons

Om ditt företag har öppet under normal kontorstid kan du ange att annonsen bara ska visas när ni har öppet. På så sätt betalar du inte för samtal eller klick på annonsen när företaget är stängt.

Om ditt företag har öppet dygnet runt eller finns online kan du överväga att ange att annonserna ska visas när som helst. Då når annonserna dina kunder oavsett när de söker.

Schemalägga en annons

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsschema.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Välj ett alternativ på rullgardinsmenyn:
    • När som helst – annonserna visas dygnet runt alla dagar i veckan.
    • Öppettider – om du har länkat din kampanj till en företagsprofil visas annonserna under de öppettider som du har angett där.
    • Anpassade tider – du anger ett schema för när annonserna ska visas.
  6. Klicka på Spara.