Redigera din budget för smarta kampanjer

• Ange en månadsbudget för dina annonser. Du kan ändra budgeten när som helst.
  • Välj en budget utifrån dina annonseringsmål och det belopp du är villig att betala.

Google Ads Smart campaigns | Setting a budget

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Ändra din budget

Vid något tillfälle kanske du vill öka eller minska budgeten för dina smarta kampanjer. Du kan ändra din genomsnittliga dagliga budget eller din månadsbudget när som helst och hur många gånger som helst.

1. Klicka på Alla kampanjer och sedan på Visa kampanj under den kampanj som du vill redigera.
  2. Scrolla ned till kortet Budget. Klicka på Redigera.
  3. Redigera efter behov.
  4. Klicka på Spara.

Så fungerar budgetar i smarta kampanjer

Det är viktigt att du väljer en budget som passar dig. Google Ads använder budgeten så att du får så många klick av hög kvalitet som möjligt i dina smarta kampanjer.

Så beräknas och fördelas budgeten per månad

I smarta kampanjer anger du en maximal månadsbudget. Om du anger en genomsnittlig daglig budget beräknar vi din högsta månadsbudget genom att multiplicera din dagliga budget med 30,4, det vill säga det genomsnittliga antalet dagar per månad:

genomsnittlig daglig budget × 30,4 = högsta månadsbudget

Din genomsnittliga dagliga budget är det genomsnittliga belopp du kan betala varje dag. Det faktiska beloppet varierar från dag till dag beroende på hur populär annonsen är. Det totala beloppet du spenderar per månad överskrider dock aldrig din högsta månadsbudget.

Om du får färre klick än du har budgeterat för debiteras du bara för det antal klick du har fått. Om du till exempel anger en högsta månadsbudget på 500 kronor men bara får klick till ett värde av 130 kronor debiteras du bara 130ákronor.

Vad som händer när du ändrar din budget

Om du ökar budgeten mitt under faktureringsperioden beräknas det högsta belopp du debiteras för månaden så här:

Ny genomsnittlig daglig budget × antal återstående dagar i månaden

Exempel

Om du anger en ny genomsnittlig daglig budget på 100 kronor den 11 januari betalar du högst 2 100 kronor för de resterande 21 dagarna i januari.

Kom ihåg

Din högsta månadsbudget för februari och resten av kalenderåret skiljer sig från januaribudgeten.

Rekommenderade budgetar

När du skapar din smarta kampanj rekommenderar vi budgetar baserat på den genomsnittliga klickvolymen för din företagstyp och plats. Du kan dock alltid ange en egen budget.

Obs! När du anger en budget för en smart kampanj visas månadsbudgeten avrundad i budgetreglaget.