Rediger budsjettet ditt for Smart-kampanjer

• Angi et månedlig budsjett for annonsene dine. Du kan når som helst endre dette budsjettet.
  • Velg et budsjett basert på annonseringsmålene dine og beløpet du er villig til å betale.

Google Ads Smart campaigns | Setting a budget

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Sånn kan du endre budsjettet ditt

Du kan øke eller redusere budsjettet ditt senere for Smart-kampanjer. Du kan endre det gjennomsnittlige eller månedlige budsjettet når du vil og så mange ganger du ønsker.

1. Klikk på Alle kampanjer og så på Se kampanjen under navnet på kampanjen du vil endre.
  2. Rull ned til Budsjett-kortet. Klikk på Rediger.
  3. Endre det du måtte ønske.
  4. Klikk på Lagre.

Slik fungerer budsjetter i Smart-kampanjer

Det er viktig at du velger et budsjett du er komfortabel med. På grunnlag av budsjettet optimaliseres Google Ads-kampanjene for at du skal oppnå flest mulig klikk av høy kvalitet med Smart-kampanjene dine.

Slik beregnes og fordeles budsjettet ditt per måned

Med Smart-kampanjer angir du et maksimalt månedlig budsjett. Hvis du angir et gjennomsnittlig dagsbudsjett, ganger vi dette budsjettet med 30,4 (det gjennomsnittlige antallet dager i en måned) for å få et maksimalt månedlig budsjett:

Gjennomsnittlig dagsbudsjett × 30,4 = maksimalt månedlig budsjett

Det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt er det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å betale hver dag. Det faktiske beløpet som brukes på annonsen din, kan variere avhengig av hvor populær annonsen er den aktuelle dagen. Totalbeløpet du bruker i løpet av en måned, kommer imidlertid ikke til å overstige det maksimale månedlige budsjettet ditt.

Hvis du mottar færre klikk enn du har budsjettert for, belastes du bare for klikkene du har mottatt. Hvis du for eksempel angir et maksimalt månedlig budsjett på 500 kroner, men bare mottar klikk for 130 kroner, må du bare betale 130 kroner.

Hva som skjer hvis du endrer budsjettet

Hvis du øker budsjettet ditt midt i faktureringsperioden, blir det maksimale beløpet du må betale for denne måneden, som følger:

Det nye gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt x antallet gjenværende dager i måneden

Eksempel

11. januar angir du et nytt gjennomsnittlig dagsbudsjett på 100 kroner. Da bruker du maksimalt 2100 kroner i løpet av de gjenværende 21 dagene i januar.

Vær oppmerksom på følgende

Det maksimale månedlige budsjettet ditt for februar og resten av kalenderåret blir forskjellig fra budsjettet ditt for januar.

Anbefalte budsjetter

Når du oppretter en Smart-kampanje, anbefaler vi deg å basere budsjettet ditt på det gjennomsnittlige klikkvolumet for bedriftstypen og området der du holder til. Du står imidlertid alltid fritt til å velge et annet budsjettbeløp.

Merk: Når du angir budsjettet ditt for en Smart-kampanje, vises det månedlige budsjettet justert til nærmeste runde tall i glidebryteren for budsjettet.