Uw budget voor slimme campagnes bewerken

• Stel een maandbudget in voor uw advertenties. U heeft de flexibiliteit om dit op elk gewenst moment te wijzigen.
  • Kies een budget op basis van uw advertentiedoelen en het bedrag dat u bereid bent te besteden.

Google Ads Smart campaigns | Setting a budget

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Uw budget bewerken

Op een gegeven moment wilt u uw budget voor slimme campagnes misschien verhogen of verlagen. U kunt uw gemiddelde budget of uw maandbudget op elk gewenst moment en zo vaak u maar wilt wijzigen.

1. Klik op Alle campagnes en klik vervolgens op Campagne weergeven onder de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  2. Scroll omlaag naar de kaart Budget. Klik op Bewerken.
  3. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  4. Klik op Opslaan.

Hoe budgetten werken in slimme campagnes

Het is belangrijk dat u een budget kiest dat u ook daadwerkelijk wilt besteden. Google Ads gebruikt dat budget om voor uw slimme campagnes zo veel mogelijk klikken van hoge kwaliteit te genereren.

Hoe uw budget per maand wordt berekend en toegewezen

Met slimme campagnes stelt u een maximum maandbudget in. Als u een gemiddeld dagbudget instelt, vermenigvuldigen we dit met 30,4 (het gemiddelde aantal dagen per maand) om uw maximale maandbudget te berekenen:

Gemiddeld dagbudget × 30,4 = Maximaal maandbudget

Uw gemiddelde dagbudget is het gemiddelde bedrag dat u per dag kunt besteden. Het werkelijke bedrag dat u aan uw advertentie uitgeeft, is afhankelijk van de populariteit hiervan en kan van dag tot dag wisselen. Het totale bedrag dat u in een maand besteedt, is alleen nooit hoger dan uw maximale maandbudget.

Als u minder klikken krijgt dan binnen uw budget mogelijk zou zijn, betaalt u alleen voor de klikken die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Voorbeeld: u heeft een maximaal maandbudget van € 50 ingesteld, maar u ontvangt slechts voor € 13 aan klikken. U betaalt dan € 13.

Wat er gebeurt als u uw budget wijzigt

Als u in de loop van een factureringsperiode uw budget verhoogt, wordt het maximumbedrag dat voor die maand in rekening wordt gebracht, als volgt berekend:

Uw nieuwe gemiddelde dagbudget x het resterende aantal dagen van de maand

Voorbeeld

Als u op 11 januari uw nieuwe gemiddelde dagbudget instelt op € 10, besteedt u in de resterende 21 dagen van januari maximaal € 210.

Aandachtspunt

Uw maximale maandbudget voor februari en de rest van het kalenderjaar wijkt af van uw budget in januari.

Aanbevolen budgetten

Wanneer u een slimme campagne maakt, raden we budgetten aan op basis van het gemiddelde klikvolume voor uw bedrijfstype en uw locatie. U kunt echter ook een ander budget opgeven.

Opmerking: Wanneer u een budget instelt voor een slimme campagne, geeft de budgetschuifregelaar uw maandbudget weer als afgerond bedrag.