Om automatiske nettstedslinker i Smart-kampanjer

• Automatiske nettstedslinker er linker som vises nedenfor annonseteksten din, og som genereres i Smart-kampanjene ved hjelp av Google AI.
  • Via disse linkene føres potensielle kunder til sider på nettstedet ditt som er relevante for søkene deres.
  • Via automatiske nettstedslinker kan brukerne lettere finne de viktigste sidene på nettstedet ditt.

Slik ser automatiske nettstedslinker ut

Eksempel på en annonse med dynamiske nettstedslinker på en bærbar datamaskin.

Eksempel på en annonse med dynamiske nettstedslinker på en mobilenhet.
Annonse med automatisk nettstedslink (datamaskin) Annonse med automatisk nettstedslink (mobil)

Fordeler med automatiske nettstedslinker

• Send brukere til nettsider med informasjonen de leter etter: Koble direkte til populære deler av nettstedet ditt ut fra hva folk søkte etter på Google.
  • Øk annonsedekningen: Utfyll annonsene med linker til bestemte deler av nettstedet ditt. Dette krever ingen ekstra konfigurering.

Slik fungerer automatiske nettstedslinker

Google Ads ser etter nettsider på nettstedet ditt som kan være av interesse for potensielle kunder, for eksempel sider med kampanjer eller kuponger, anmeldelser eller andre typer informasjon. Google Ads kobler da til disse sidene fra Smart-kampanjen din ved at en nettstedslink legges inn under annonsen din. Annonsen din kan vises med en nettstedslink når den vises ovenfor søkeresultatene.

Eksempel

Tenk deg at du eier en restaurant og at nettstedet ditt omfatter separate sider for lunsjmenyen, middagsmenyen og en veibeskrivelse til bedriften din. Når noen søker etter restauranter på Google, kan annonsen din vises med nettstedslinker som leder direkte til siden for middagsmenyen, siden for lunsjmenyen og siden med veibeskrivelse på nettstedet ditt.

Hvor automatiske nettstedslinker kan vises

Automatiske nettstedslinker kan vises i annonsene dine på datamaskiner, nettbrett og mobilenheter med fullverdige nettlesere.

Hvor mye koster automatiske nettstedslinker?

Et klikk på en automatisk nettstedslink koster like mye som et klikk et annet sted på annonsen din. Du betaler det samme beløpet uansett hvilken link det klikkes på.

Med automatiske nettstedslinker har folk flere muligheter til å klikke på annonsen din, men du belastes aldri for mer enn to klikk hver gang annonsen din vises for et søk. Hvis en bruker imidlertid klikker på flere linker i rask rekkefølge mens vedkommende ser på en annonse, behandles dette som et duplikatklikk eller ugyldig klikk, som du ikke blir belastet for.

Fjerning av automatiske nettstedslinker

Automatiske nettstedslinker er bare tilgjengelige for annonser i bestemte bedriftskategorier. Hvis automatiske nettstedslinker allerede kjører i kontoen din, og du ønsker å fjerne dem, kan du kontakte brukerstøtten for Google Ads.