Over automatische sitelinks in slimme campagnes

• Automatische sitelinks zijn links die onder uw advertentietekst staan en die worden gemaakt door slimme campagnes met AI van Google.
  • Via deze links worden potentiële klanten naar pagina's op uw website geleid die relevant zijn voor hun zoekopdrachten.
  • Met automatische sitelinks kunnen mensen gemakkelijker belangrijke pagina's van uw website bereiken.

Hoe automatische sitelinks eruit zien

Voorbeeld van een advertentie met dynamische sitelinks op een laptop

Voorbeeld van een advertentie met dynamische sitelinks op een mobiel apparaat
Advertentie met automatische sitelink (desktopcomputer) Advertentie met automatische sitelink (mobiel)

Voordelen van automatische sitelinks

• Mensen worden naar een webpagina gestuurd met de informatie waarnaar ze op zoek zijn: link rechtstreeks naar populaire delen van uw website gebaseerd op waar mensen naar zoeken op Google.
  • U vergroot uw advertentiedekking: vul uw advertenties aan met links naar specifieke gedeelten van uw website. U hoeft niets te installeren.

Hoe automatische sitelinks werken

Google Ads zoekt naar webpagina's op uw site die interessant kunnen zijn voor potentiële klanten, zoals pagina's met promoties of kortingsbonnen, recensies en andere soorten informatie. Google Ads linkt vervolgens vanuit uw slimme campagne naar deze pagina's door een sitelink onder uw advertentie weer te geven. Er kan een sitelink bij uw advertentie worden weergegeven wanneer de advertentie bovenaan staat in de zoekresultaten.

Voorbeeld

Stel dat u eigenaar bent van een restaurant en dat uw website afzonderlijke pagina's bevat voor het lunchmenu, het dinermenu en een routebeschrijving naar uw bedrijf. Als mensen op Google zoeken naar restaurants, kan uw advertentie worden weergegeven met sitelinks die rechtstreeks leiden naar de pagina met het dinermenu, de pagina met het lunchmenu en de pagina met de routebeschrijving.

Waar automatische sitelinks kunnen worden getoond

Automatische sitelinks kunnen bij uw advertenties worden getoond op desktopcomputers, tablets en mobiele apparaten met een complete internetbrowser.

Kosten voor automatische sitelinks

De kosten van een klik op een automatische sitelink zijn gelijk aan de kosten van een klik op een andere plaats in uw advertentie. Op welke link iemand ook klikt, u betaalt altijd hetzelfde bedrag.

Met automatische sitelinks hebben mensen meer mogelijkheden om op uw advertentie te klikken. Per keer dat uw advertentie wordt weergegeven voor een zoekopdracht, worden er nooit meer dan 2 klikken in rekening gebracht. Als iemand die uw advertentie bekijkt echter snel achter elkaar op meerdere links klikt, wordt dit beschouwd als een dubbele of ongeldige klik en worden er geen kosten in rekening gebracht.

Automatische sitelinks verwijderen

Automatische sitelinks zijn alleen beschikbaar voor advertenties in bepaalde bedrijfscategorieën. Als er al automatische sitelinks in uw account worden weergegeven en u deze wilt verwijderen, neemt u contact op met de Google Ads-support.