Stänga av och slå på sökfraser i smarta kampanjer

• Sökfraser är termer som beskriver ditt företag och hjälper oss att fastställa när din annons ska visas.
  • Du kan se dina sökfraser och deras resultat i översikten över dina smarta kampanjer.
  • Du kan stänga av sökfraser som inte gäller ditt företag och slå på dem igen om du skulle ändra dig.

Så fungerar sökfraser

När du registrerar dig för eller skapar en smart kampanj blir du ombedd att välja produkter eller tjänster som är relevanta för ditt företag. Beroende på vilka produkter eller tjänster du väljer lägger vi till en lista över relaterade ord eller fraser, så kallade sökfraser, i din annons. När någon i ditt inriktade område söker med dessa fraser på Google eller Google Maps kan annonser i din smarta kampanj visas och hjälpa dig att få nya kunder till ditt företag.

Du kan inte lägga till fler sökfraser i din annons. Om vissa av de tilldelade sökfraserna inte passar ditt företag kan du stänga av dem genom att följa anvisningarna nedan. Det kan också vara en god idé att granska produkten eller tjänsten du har valt och uppdatera den vid behov. Vi analyserar regelbundet resultatet av sökfraserna och samlar in feedback för att förbättra dem.

Exempel

Om en av dina sökfraser är ”tandläkare” kan din annons visas när någon söker med ”tandläkare” eller liknande termer, som ”boka tid hos tandläkare”.

Stänga av eller slå på sökfraser

Om dina sökfraser inte är lämpliga för ditt företag bör du först se till att produkterna eller tjänsterna du har valt är så korrekta och relevanta för din verksamhet som möjligt.

Om dina produkter eller tjänster är korrekta, exakta och relevanta men vissa sökfraser inte är lämpliga kan du ta bort sådana sökfraser. Du kan alltid lägga till dem igen senare.

Stänga av och slå på sökfraser

1. Klicka på Alla kampanjer och sedan på kampanjen du vill redigera.
  2. Rulla ned till kortet Sökfraser och klicka på Hantera alla.
  3. Klicka på knappen i kolumnen Status för att inaktivera en viss sökfras.
    • Obs! Om du ändrar dig senare kan du klicka på knappen en gång till för att aktivera sökfrasen igen.
  4. Klicka på Spara.