Slå av eller på sökfraser i smarta kampanjer

• Sökfraser är termer som beskriver ditt företag och som hjälper oss att fastställa när din annons ska visas.
  • Du kan se dina sökfraser och deras resultat i översikten för dina smarta kampanjer.
  • Du kan stänga av sökfraser som inte gäller ditt företag, och slå på dem igen om du skulle ändra dig.

Så fungerar sökfraser

När du registrerar dig för eller skapar en smart kampanj blir du ombedd att välja en produkt eller tjänst för ditt företag. Beroende på vilken produkt eller tjänst du väljer lägger vi till en lista över sökord, det vill säga relaterade ord och fraser, i din annons. När någon i ditt inriktade område söker med dessa fraser på Google eller Google Maps kan annonser i din smarta kampanj visas och hjälpa dig att få nya kunder till ditt företag.

Du kan inte lägga till fler sökfraser i din annons. Men om några av de tilldelade sökfraserna inte passar ditt företag kan du stänga av dem genom att följa anvisningarna nedan. Det kan också vara en bra idé att granska den produkt eller tjänst du har valt och uppdatera den vid behov. Vi analyserar regelbundet resultatet av sökfraserna och samlar in feedback för att förbättra dem.

Exempel

Om en av dina sökfraser är ”tandläkare” kan din annons visas när någon söker med ”tandläkare” eller liknande termer, som ”boka tid hos tandläkare”.

Stänga av eller slå på sökfraser

Om sökfraserna inte passar ditt företag bör du först se till att produkten eller tjänsten du har valt är korrekt och så relevant som möjligt för ditt företag.

Om din företagstyp är korrekt inställd men vissa sökfraser inte gäller för ditt företag kan du ta bort en sökfras. Du kan alltid lägga till den igen senare.

Stänga av eller slå på sökfraser

1. Klicka på Alla kampanjer och sedan på kampanjen du vill redigera.
  2. Rulla ned till kortet Sökfraser och klicka på Hantera alla.
  3. Klicka på knappen i kolumnen Status för att inaktivera en viss sökfras.
    • Obs! Om du ändrar dig senare kan du klicka på knappen en gång till för att aktivera sökfrasen igen.
  4. Klicka på Spara.