Tolka samtalsklick

Du kan se samtalsklick i översikten för din smarta kampanj om du har lagt till ett telefonnummer i kampanjen utan Googles vidarekopplingsnummer. Samtalsklick är det antal gånger potentiella kunder tryckte på knappen Ring i din annons på mobila enheter. När du vet ungefär hur många samtal du får från annonsen får du en bättre bild av hur lönsam den är.

Annonsen kan också generera samtal genom att leda besökare till din webbplats. Sådana samtal räknas dock inte in i detta mätvärde.

Obs! I alla länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga är numren obligatoriska för nya smarta kampanjer som länkar till ett telefonnummer. Se hela listan över länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga. I dessa länder visas samtalsstatistik som rapporterade samtal. Läs mer om att tolka rapporterade samtal

Om du annonserar i ett land som där Googles vidarekopplingsnummer inte stöds är rapporterade samtal inte tillgängliga. I så fall rapporteras samtalsstatistiken som samtalsklick, inte som rapporterade samtal.

Ställa in samtalsklick

Om du väljer samtal som kampanjmål måste du ange ett telefonnummer dit du får samtal från dina annonser. Med alla andra kampanjmål är det valfritt att inkludera en samtalsknapp i annonserna.

Du kan lägga till eller redigera telefonnumret dit du får samtal från din annons när som helst:

1. Leta reda på kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Annonstext, bilder och målsida.
  3. Klicka på fliken Företagsuppgifter.
  4. Se till att rutan Visa en samtalsknapp i annonsen är markerad.
  5. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon och ange ditt telefonnummer.
  6. Klicka på Spara.