Ställa in klick för att ringa

I Smart-kampanjer är klick för att ringa det antal gånger som potentiella kunder tryckte på Ring-knappen i din annons från mobila enheter. När du vet ungefär hur många samtal du får från annonsen får du en bättre bild av hur lönsam den är. Annonsen kan också generera samtal genom att leda människor till din webbplats. Dessa samtal räknas dock inte med i detta värde.

Om ditt företag finns i ett land där samtalsrapportering är tillgänglig visas alternativet Spåra din annons när du anger ett telefonnummer.

Ställa in klick för att ringa

Du kan bara konfigurera klick för att ringa i webbversionen av Google Ads.

Du kan ställa in klick för att ringa för alla nya annonser som du skapar.

1. Klicka på Alla kampanjer.
  2. Klicka på Skapa ny kampanj i översikten.
  3. Följ de detaljerade anvisningarna för att välja målgrupp och skriva annonstext.
  4. När du blir ombedd att ange ett telefonnummer till ditt företag väljer du Aktivera verifierade samtal.

Viktigt

Om du vill se det här alternativet kan du antingen lägga till ett telefonnummer när du skapar din annons eller välja att använda verifierade samtal senare genom att redigera kampanjen.

5. Klicka på Nästa.
  6. Följ anvisningarna för att ställa in din budget och slutföra annonsinställningarna.