Oproepklikken instellen

In slimme campagnes geven oproepklikken aan hoe vaak potentiële klanten op mobiele apparaten op de knop Bellen hebben getikt in uw advertentie. Als u weet hoeveel oproepen ongeveer afkomstig zijn van uw advertentie, krijgt u meer inzicht in de effectiviteit van de advertentie voor uw bedrijf Uw advertentie kan ook oproepen genereren door mensen te verwijzen naar uw website. Deze oproepen zijn echter niet inbegrepen in dit getal.

Als uw bedrijf zich in een land bevindt waar oproeprapportage beschikbaar is, ziet u de optie 'Uw advertentie bijhouden' wanneer u een telefoonnummer opgeeft.

Oproepklikken instellen

U kunt oproepklikken alleen instellen in de webversie van Google Ads.

U kunt oproepklikken instellen voor elke nieuwe advertentie die u maakt.

1. Klik op Alle campagnes.
  2. Klik in het dashboard op Nieuwe campagne maken.
  3. Volg de stapsgewijze instructies om uw doelgroep te kiezen en schrijf de advertentietekst.
  4. Wanneer u wordt gevraagd een zakelijk telefoonnummer in te voeren, selecteert u Geverifieerde oproepen inschakelen.

Belangrijk

U krijgt deze optie pas te zien als u een telefoonnummer toevoegt als u een advertentie maakt of als u zich op een later moment aanmeldt voor geverifieerde oproepen door uw campagne te bewerken.

5. Klik op Volgende.
  6. Volg de instructies om uw budget in te stellen en uw advertentie te voltooien.