Over tekstadvertenties in slimme campagnes

Tekstadvertenties in slimme campagnes omvatten:

• 3 tot 15 koppen van elk maximaal 30 tekens
  • 2 tot 4 beschrijvingen van elk maximaal 90 tekens

Een voorbeeld van hoe een tekstadvertentie eruit kan zien:

Advertentie • www.example.com/verzekering

Uitgebreide verzekering | Complete bescherming | Krijg snel een gratis offerte

Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op alle online offertes. Vergelijk verzekeringen eenvoudig met elkaar in slechts een paar seconden.

Veelgestelde vragen

Hoe werken tekstadvertenties op mobiele apparaten?

Tekstadvertenties zijn ontworpen om te optimaliseren voor alle indelingen op alle apparaten, waaronder mobiele apparaten.

Wat zijn de tekenlimieten voor de velden van tekstadvertenties?

Elk kopveld voor tekstadvertenties ondersteunt maximaal 30 tekens, terwijl elk beschrijvingsveld maximaal 90 tekens ondersteunt. Tekens in talen met tekens over volle breedte zoals Koreaans, Japans of Chinees, tellen als 2 tekens voor de kop- en beschrijvingslimieten. Meer informatie over vereisten voor tekstadvertenties

Waarom ziet mijn tekstadvertentie er soms anders uit als deze op Google wordt getoond?

De door u opgegeven informatie over uw bedrijf en de content op uw website worden gebruikt om alternatieve advertenties te maken en te testen. Daardoor kan uw advertentie meer klanten aantrekken en meer klikken krijgen. In sommige gevallen kan deze informatie worden gebruikt om verschillende koppen, beschrijvingen of landingspagina's te testen. U kunt deze functie ook gebruiken om sitelinks toe te voegen of uw koppen te vervangen door uw bedrijfsnaam, telefoonnummer of adres.

Zowel de originele advertentie als de nieuwe advertenties worden getoond om te bepalen welke effectiever zijn. Advertenties die beter presteren, worden in de loop van de tijd vaker getoond. Als u meer controle wilt over hoe u uw bestanden voor advertentiemateriaal kunt bewerken en optimaliseren, kunt u overschakelen naar de expertmodus. Meer informatie over de slimme modus en de expertmodus

Is altijd de hele advertentietekst van mijn tekstadvertentie te zien als mijn advertentie wordt getoond?

Als u een tekstadvertentie maakt, kunnen koppen en beschrijvingen in willekeurige volgorde worden getoond.
Hoe meer koppen en beschrijvingen u opgeeft, hoe meer mogelijkheden Google Ads heeft om advertenties te tonen die nauwkeuriger overeenkomen met de zoekopdrachten van potentiële klanten. Op deze manier kunt u de prestaties van uw advertentie verbeteren.
Voor elke advertentie worden maximaal 3 koppen en 2 beschrijvingen geselecteerd voor verschillende combinaties en orders. Zorg er daarom voor dat ze afzonderlijk of in combinatie zinvol zijn en dat ze ons beleid of de lokale wetgeving niet schenden. Als u tekst heeft die u in elke advertentie wilt tonen (zoals een juridische disclaimer), moet u een campagne in het zoeknetwerk maken.
In sommige gevallen wordt uw tekst ingekort door Google Ads, gewoonlijk met een beletselteken (…). Bijvoorbeeld:
  • Als u een zakelijk telefoonnummer heeft opgegeven, kan de knop Bellen in sommige gevallen in de plaats komen van een deel van de advertentietekst.
  • Als in uw advertentietekst vaak bredere tekens (zoals de m) worden gebruikt in plaats van smallere tekens (zoals de i), kan de koptekst breder zijn dan de daarvoor beschikbare ruimte in sommige browserformaten. Bij de meeste Latijnse talen kunt u dat voorkomen door het aantal tekens voor de gecombineerde kop te beperken tot 33 tekens in totaal.
  • Tijdens de weergave in het Google Display Netwerk zijn sommige advertentie-indelingen beperkt tot 2 koppen.

Hoe kan ik een fout herstellen als ik tekstadvertenties maak of bewerk?

Als u een foutmelding ziet wanneer u probeert uw advertentie op te slaan, betekent dit meestal dat de tekst in de advertentie moet worden gewijzigd, zodat die voldoet aan het beleid van Google Ads. Enkele tips om fouten zoals deze op te lossen:
  • Houd u aan de tekenlimieten voor elk veld.
  • Check of leestekens en symbolen op de juiste manier zijn gebruikt.
  • Zorg ervoor dat de advertentietekst qua grammatica en spelling correct is.