Om söktermsrapporten i smarta kampanjer

En sökterm är ett ord eller en fras som kunder skriver när de söker på Google.com.

Söktermsrapporten är en lista över sökningar som människor har använt för att se och klicka på dina annonser. När du vet hur människor ser och klickar på dina annonser kan du se till att annonserna visas vid rätt sökningar och hjälper dig att nå kunder.

Använda söktermsrapporten

Gå igenom dina söktermer och motsvarande klick och utgifter.

• Om du har många söktermer som inte är lämpliga för ditt företag bör du se till att dina sökordsteman är så korrekta och relevanta som möjligt.
  • Om dina sökordsteman är korrekta, exakta och relevanta för ditt företag men du har ett fåtal söktermer som inte är lämpliga kan du lägga till dem separat i negativa sökordsteman. Då visas inte annonserna vid sådana sökningar.

Lägga till en sökterm i negativa sökordsteman

Läs mer om negativa sökordsteman i smarta kampanjer

1. Leta reda på kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Sökordsteman och söktermsrapporter.
  3. Klicka på fliken Söktermsrapport.
  4. Välj de söktermer som inte är relevanta för ditt företag och klicka på Lägg till i negativa sökordsteman.
  5. Klicka på Spara.