Mainoksen yleisö älykkäissä kampanjoissa

• Mainoksesi yleisö määrittää, missä mainoksesi voi näkyä ja minkätyyppiset haut saavat mainoksesi näkymään.
  • Oikean mainoksen yleisön valitseminen auttaa sinua tavoittamaan yrityksesi kannalta oikeat asiakkaat.

Näin voit muokata yleisön sijaintia

Voit valita aluekohdistusasetukset älykkään kampanjan luomisen yhteydessä. Jos haluat muuttaa aluekohdistusasetuksia kampanjan luomisen jälkeen, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Klikkaa Kaikki kampanjat ja klikkaa sitten muokattavan kampanjan nimeä.
  2. Vieritä sivua alaspäin. Klikkaa Mainosasetuksesi-kohdan Sijainnit-kortista Muokkaa.
  3. Tee tarvittavat muutokset.
  4. Klikkaa Tallenna.

Maantieteellinen kohdistaminen (eli missä mainos voi näkyä)

Google Ads määrittää seuraavilla tavoilla, missä maantieteellisissä sijainneissa mainoksesi voivat näkyä:

• Kohdistusalue: Voit näyttää mainoksia käyttäjille, jotka todennäköisesti ovat kohdistusalueellasi tai jotka käyvät siellä säännöllisesti. Jos haluat näyttää mainoksia vain kohdistusalueillasi, ota yhteyttä tukitiimiin.
  • Sijaintien nimet hakulausekkeissa: Jotkin potentiaalisista asiakkaistasi eivät ole kohdistusalueellasi, mutta he saattavat käyttää hakulausekkeissaan sijaintiisi liittyviä sanoja, kuten postinumeroita tai läheisten kaupunkien nimiä. Jos kohdistusalueen ulkopuolella olevat asiakkaat osoittavat kiinnostusta oman toimialasi yrityksiin, jotka sijaitsevat maantieteellisellä alueellasi, mainoksia saatetaan näyttää myös heille.

Esimerkki

Luot hammaslääkärivastaanottoasi esittelevän mainoksen ja kohdistat sen Helsinkiin. Kun Helsingissä oleva henkilö hakee Googlessa hammaslääkäriä, mainoksesi voidaan näyttää hänelle. Toisaalta mainos voidaan näyttää myös Vaasassa olevalle henkilölle, joka hakee Googlesta Helsingissä olevaa hammaslääkäriä, sillä hakuun sisältyi kohdistusalueesi Helsinki.

Kohdistus tietylle säteelle tai yksittäisiin sijainteihin

Voit valita mainoksesi kohdistusalueeksi tietyn säteen yrityksesi ympäriltä tai tiettyjä kaupunkeja, alueita tai maita.

Riippumatta siitä, valitsetko kohdistukseksi tietyn säteen vai yksittäisiä sijainteja, näytämme mainoksesi kohdistusalueesi kaikissa kelvollisissa sijainneissa.

Kohdistusalueen koon valitseminen

• Suuremmille alueille kohdistaminen: Jos kohdistusalueenasi on tällä hetkellä Pirkanmaa, mutta lisäät kohdistusalueeksi myös Tampereen, kohdistamme mainoksesi koko Pirkanmaalle Tampere mukaan luettuna. Tässä tapauksessa voit poistaa Tampereen kohdistusalueistasi.
  • Pienemmille alueille kohdistaminen: Oletetaan, että haluat kohdistaa mainonnan vain Tampereelle etkä muualle Pirkanmaalle. Lisää tässä tapauksessa Tampere kohdistusalueisiisi (ja jätä Pirkanmaa pois).

Tuotteet ja palvelut

Yleisön määrittämisen yhteydessä kuvailet myös sitä tuotetta tai palvelua, jota haluat mainostaa. Yritystäsi tarkoin kuvaavan tuotteen tai palvelun valitseminen on tärkeää, jotta mainoksesi näkyvät juuri oikeille asiakkaille.

Kun valitset tuotteen tai palvelun, ehdotamme myös lisäominaisuuksia, jotka voivat liittyä yritykseesi. Mainoksiasi voidaan näyttää, kun ihmiset tekevät hakuja kyseisiin ominaisuuksiin liittyvillä ilmauksilla. Jos jotkin ehdotuksista eivät liity yritykseesi, poista ehdotuksen vieressä olevan valintaruudun valinta, jotta mainoksesi eivät näy kyseisten hakujen yhteydessä. Katso, miten voit muuttaa yrityksesi tuotteita ja palveluita

Verkkosivustojen tyypit

Mainoksesi voi näkyä myös erityyppisillä verkkosivustoilla. Saat lisätietoja klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Älykkäät kampanjat ja maksuttomat hakutulokset

Google Ads ei vaikuta orgaanisten eli maksuttomien hakutulosten (eikä verkkosivustojen tai Google Mapsin hakutulosten) sijoitukseen. Lisäksi älykkäät kampanjat toimivat vain sponsoroitujen mainosten osiossa, joten ne eivät vaikuta siihen, kuinka moni yritys tai mitkä yritykset näkyvät maksuttomissa hakutuloksissa.

Jos yrityksesi näkyy maksuttomissa hakutuloksissa ja sinulla on käynnissä älykkäitä kampanjoita:

• Mainoksesi voi näkyä myös sponsoroitujen mainosten osiossa.
  • Mainoksesi näkyy edelleen maksuttomissa hakutuloksissa, eikä sen sijoitus maksuttomissa hakutuloksissa muutu.
  • Jos hakua vastaava kartta tulee näkyviin ja mainoksessasi näkyy merkki, kyseinen merkki näytetään kartalla.

Jos yrityksesi ei näy maksuttomissa hakutuloksissa ja sinulla on käynnissä älykkäitä kampanjoita:

• Mainoksesi (ja merkki) voi näkyä sponsoroitujen mainosten osiossa.
  • Mainoksesi ei näy maksuttomissa hakutuloksissa.
  • Jos hakua vastaava kartta tulee näkyviin, yrityksesi merkki näytetään kartalla.

Googlen yhteistyökumppanien sivustot

Älykkäiden kampanjoiden mainokset voivat näkyä myös Googlen hakukumppanien sivustoilla tai Google Display ‑verkoston sivustoilla. Nämä sivustot ovat yhteistyössä Googlen kanssa, ja niillä näytetään Google-mainoksia, kuten älykkäisiin kampanjoihin kuuluvia mainoksia.

Hakukumppanien sivustot

Mainoksiasi voidaan näyttää hakukumppanien sivustojen hakutulossivuilla, sivustohakemistosivuilla tai muilla käyttäjän hakuun liittyvillä sivuilla.

Hakukumppanit ovat osa Googlen hakuverkostoa. Hakukumppanien sivustojen lisäksi hakuverkosto sisältää Google-sivustoja, joita ovat esimerkiksi Google Haku, Google Maps, Google Shopping ja Google Kuvahaku.

Älykkään kampanjan mainoksia voidaan näyttää Google Mapsissa, kunhan Google My Business ‑yritystiedot on liitetty älykkääseen kampanjaan. Lue lisää Google My Businessista

Google Display ‑verkoston sivustot

Joissain maissa tietyntyyppisten yritysten Google-mainoksia voidaan näyttää Google Display ‑verkostossa. Tämä tarkoittaa, että mainoksesi voivat näkyä Googlen kanssa yhteistyötä tekevillä sivustoilla, joiden sisältö liittyy yritykseesi. Näin voit laajentaa mainontasi näkyvyyttä haun ulkopuolelle ja tavoittaa asiakkaita, jotka katselevat oman alasi yrityksiin liittyvää sisältöä.

Älykkäiden kampanjoidesi mainokset yhdistetään automaattisesti verkkosivustoihin valitsemasi yritystuotteen tai ‑palvelun perusteella. Älykkäissä kampanjoissa et voi valita yksittäisiä sivustoja, joilla mainoksiasi voidaan näyttää.

Esimerkki

Teemu luo älykkään kampanjan hääkuvausyritystään varten. Kampanjan mainokset voivat näkyä lähistöllä oleville asiakkaille, kun he lukevat hääsuunnittelua tai hääkakkuja käsitteleviä verkkoblogeja tai selaavat muuta häihin liittyvää sisältöä.

Budjetti ja hinnoittelu

Jos yritystuotettasi tai ‑palveluasi voi käyttää tämän ominaisuuden kanssa, varaamme älykkään kampanjan budjetistasi pienen prosenttiosuuden mainosten sijoitteluun näille verkkosivustoille. Sinua ei veloiteta kokonaiskuukausibudjettiasi enempää, ja maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi. Pääset alkuun saman tien.