Configuració d'ubicació en campanyes intel·ligents

• Els vostres anuncis es mostren als clients que es troben físicament o se solen trobar a les ubicacions que seleccioneu i als que hi mostren interès. També podeu excloure ubicacions específiques on no voleu que l'anunci es mostri.
  • Trieu la configuració d'ubicació amb cura. Si la configuració és massa àmplia, és possible que acabeu pagant interaccions amb usuaris que no són clients potencials.

Recordatori
La segmentació per ubicació es basa en diversos senyals, com ara la configuració i els dispositius dels usuaris i el comportament que tenen a la nostra plataforma, i és el millor mètode de Google per difondre anuncis entre els usuaris que s'ajusten a la vostra configuració d'ubicació. Atès que aquests senyals varien, no es garanteix una precisió del 100% en totes les situacions.

Com sempre, heu de comprovar les mètriques de rendiment generals per assegurar-vos que la configuració us ajudi a complir els vostres objectius publicitaris i modificar-la en conseqüència.

Com funciona la configuració d'ubicació

On es mostren els anuncis

Google Ads utilitza els mètodes següents per determinar les ubicacions on es mostren els vostres anuncis:

• Als clients de les vostres ubicacions: els anuncis es poden mostrar als clients que se solen trobar a les ubicacions que configureu i als que tenen més probabilitats de trobar-s'hi.
  • Als clients que mostren interès en empreses d'aquestes ubicacions: alguns usuaris que veuen els vostres anuncis no es troben a les ubicacions que seleccioneu, però és possible que a les seves cerques hi hagin inclòs paraules relacionades amb les vostres ubicacions, com ara codis postals o noms de ciutats properes. Els clients que mostren interès en les ubicacions que heu triat i en empreses com la vostra poden veure els vostres anuncis.

Exemple

• Una clínica dental de Girona configura una campanya. Com que tots els pacients del dentista es troben a l'àrea de Girona, la configuració d'ubicació de la campanya està definida per mostrar els anuncis en un radi de 40 km respecte a l'adreça de la clínica. Els anuncis es mostren als clients d'aquesta àrea que cerquen un dentista i als que cerquen "Dentista a Girona", independentment d'on es trobin.
  • Una empresa de lloguer vacacional de cases a Cadaqués configura una campanya. Reben turistes de tot el món, però a la seva configuració d'ubicació hi han seleccionat Cadaqués i poblacions properes. Els seus anuncis podrien mostrar-se a tothom que cerqui "Lloguer vacacional a Cadaqués", independentment d'on es trobi.

On no es mostren els anuncis

Google Ads utilitza els mètodes següents per determinar les ubicacions on no es mostraran els vostres anuncis:

• Als clients que són a les ubicacions excloses: els anuncis no es mostraran als clients que es trobin a les ubicacions excloses que configureu.
Exemple

Un comerç al detall d'equip esportiu que només ven en línia configura una campanya. Es troba a Sabadell, però entrega productes a clients de tot el país. A la configuració d'ubicació, selecciona totes les províncies a les quals fa entregues. Els seus anuncis es mostren als clients d'aquestes províncies que cerquen equip esportiu. Si només fan entregues a la península, poden incloure Espanya a la segmentació i, després, excloure'n les Illes Balears i les Canàries.

Instruccions

Com es pot editar la configuració d'ubicació

Podeu triar la configuració d'ubicació quan creeu una campanya intel·ligent. Per canviar la configuració d'ubicació després de crear la campanya, seguiu els passos que trobareu a continuació.

1. Cerqueu la campanya que vulgueu editar.
  2. A la targeta "Ubicació", feu clic a Edita.
  3. Feu clic a Edita. Feu-hi els canvis necessaris.
  4. Feu clic a Desa.

Triar una configuració d'ubicació

A l'hora de triar on es mostra un anunci i on no, podeu seleccionar o bé un radi al voltant de la vostra empresa o bé ciutats, regions o codis postals específics. Google mostrarà el vostre anunci en totes les ubicacions que es trobin dins de les àrees que seleccioneu i l'exclourà de les àrees que especifiqueu. Si teniu més d'un anunci en una sola campanya, la configuració d'ubicació de la campanya s'aplicarà a tots els anuncis de la campanya en qüestió.

Podeu canviar la configuració d'ubicació de la campanya en qualsevol moment.

Com funciona l'informe d'ubicacions

Un cop la campanya comenci a difondre's, l'informe d'ubicacions començarà a emplenar-se. Els vostres anuncis es mostren als clients que es troben en aquestes ubicacions o que les han cercat. L'informe d'ubicacions us permet:

• Consultar les ubicacions incloses a la campanya i excloure les que no siguin rellevants.
  • Cercar ubicacions concretes a la llista d'ubicacions completa.
  • Ordenar per ubicació, impressions, clics o despesa.

Amb aquest informe, podeu editar directament la configuració d'ubicació de la campanya per ajustar la segmentació per ubicació.

Exemple: si observeu que una ubicació que no és rellevant per a la vostra empresa està rebent clics, podeu excloure-la per obtenir una segmentació per ubicació més precisa; o bé si determinades ubicacions tenen un cost per clic més elevat que d'altres, podeu provar d'excloure aquestes ubicacions.

Instruccions

Nota: l'informe d'ubicacions només està disponible en ordinadors. Per veure o editar l'informe d'ubicacions, inicieu la sessió al vostre compte des de l'ordinador.

Com es pot editar la configuració d'ubicació des de l'informe d'ubicacions

1. Feu clic al nom de la campanya que voleu editar.
  2. A la targeta "Ubicació", feu clic a Edita.
  3. Feu clic a la pestanya "Informe d'ubicacions".
  4. Feu-hi els canvis necessaris.
    • Per excloure una ubicació de la campanya, marqueu la casella situada al costat de la ubicació en qüestió i, a la part superior de la taula, feu clic a Exclou les ubicacions seleccionades.
    • Per treure una ubicació de la llista d'exclusions, marqueu la casella que hi ha al costat de la ubicació en qüestió i, a la part superior de la taula, feu clic a Treu de la llista d'exclusions.