Om mål i smarta kampanjer

I smarta kampanjer representerar ett mål den primära aktivitet du vill att potentiella kunder ska utföra efter att ha sett din annons.

När du skapar en smart kampanj blir du ombedd att välja ett av följande mål:

Få fler samtal

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska ringa till ditt företag. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra potentiella kunder att ringa dig genom att lägga till en tydlig Ring-knapp i annonserna. När kunder klickar på Ring-knappen kopplas de till ditt företags telefonnummer.

Få fler besök till din fysiska adress

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska besöka dig personligen. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra potentiella kunder att besöka ditt företag. Google Ads visar hur många kunder som har interagerat med ditt företag på Google Maps som ett resultat av kampanjen.

Sälja mer på webbplatsen eller få fler registreringar

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska slutföra en spårbar åtgärd (som ett köp eller en registrering) på din webbplats. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra kunder att utföra onlinetransaktioner. Google Ads hjälper dig att konfigurera Google Analytics för att spåra kunder och deras köp på webbplatsen.

Öka varumärkesmedvetenheten med videovisningar

Välj det här målet om du har ett småföretag eller är YouTube-kreatör och vill öka varumärkesmedvetenheten eller antalet videovisningar.

Obs! Du kan bara öka varumärkesmedvetenheten med videovisningar när du skapar en smart kampanj i smartläge.

Tips

Du kan visserligen bara välja ett mål per kampanj, men om du har fler än ett mål för ditt företag kan du skapa flera smarta kampanjer.

Obs! Du kan inte ändra kampanjmålen när du väl har ställt in dem. Om du vill visa annonser för att nå ett annat mål eller vill ändra dina kampanjmål måste du skapa en ny smart kampanj med det nya målet.