Om mål i smarta kampanjer

I smarta kampanjer representerar ett mål den primära aktivitet du vill att potentiella kunder ska utföra efter att ha sett din annons.

När du skapar en smart kampanj blir du ombedd att välja ett av följande mål:

Få fler samtal

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska ringa till ditt företag. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra potentiella kunder att ringa dig genom att lägga till en tydlig Ring-knapp i annonserna. När kunder klickar på Ring-knappen kopplas de till företagets telefonnummer.

Få fler besök till din fysiska adress

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska besöka dig personligen. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra potentiella kunder att besöka ditt företag och Google Ads visar hur många kunder som har interagerat med ditt företag på Google Maps som ett resultat av kampanjen.

Sälja mer på webbplatsen eller få fler registreringar

Välj det här målet om du vill att potentiella kunder ska slutföra en spårbar åtgärd (som ett köp eller en registrering) på din webbplats. Din smarta kampanj optimeras för att uppmuntra kunder att utföra onlinetransaktioner och Google Ads hjälper dig att konfigurera Google Analytics för att spåra kunder och deras köp på webbplatsen.

Tips

Du kan visserligen bara välja ett mål per kampanj, men du kan skapa flera smarta kampanjer om du har fler än ett mål för ditt företag.