Jämföra smarta kampanjer med andra typer av kampanjer i Google Ads

Med smarta kampanjer och andra typer av Google Ads-kampanjer kan du visa dina annonser på Google Sök, Google Maps, YouTube, Gmail och Google-partners webbplatser. Med alla kampanjtyper kan du inkludera specifika budskap i dina annonser för att nå ut till och engagera potentiella kunder. Kampanjtyperna i Google Ads kan hjälpa dig att nå potentiella kunder vid rätt tillfälle.

Översikt

Här beskriver vi de olika typerna av Google Ads-kampanjer så att du kan hitta det bästa alternativet för ditt företag. Klicka på en rubrik för att se en översikt.

Smarta kampanjer

Översikt över smarta kampanjer

Smarta kampanjer är Googles effektiva och enkla lösning som hjälper småföretag att synas på Google i de viktiga ögonblicken. Smarta kampanjer bygger på Googles effektiva annonseringsteknik och ger dig resultat baserat på ditt kampanjmål, oavsett om det är kundsamtal, besök i din butik, ökad varumärkesmedvetenhet via video eller aktivitet på din webbplats.

Att skapa en smart kampanj tar bara en kvart. Sedan hjälper den dig löpande att förbättra din annons utifrån ditt mål, mäta hur det går för den och se resultaten på ett tydligt och överskådligt sätt. Det gör att du kan vara säker på att dina annonser ger rejäl avkastning på investeringen medan du lägger tid på det du gillar mest – att driva ditt företag.

Fördelar

• Betala bara när någon klickar på din annons eller tittar på 30 sekunder av din videoannons (eller på hela videon om den är kortare än 30 sekunder), beroende på vad som inträffar först.
  • Det krävs minimal löpande hantering.
  • Annonsera på Google Sök, Google Maps, Gmail, YouTube och Google-partners webbplatser.
  • Nå kunder i valfritt geografiskt område.

Så fungerar det

Marknadsför din webbplats på Google Sök, Google Maps, Gmail, YouTube och Google-partners webbplatser med hjälp av smarta kampanjer. Du skriver din egen annons, och när någon söker med fraser som är relaterade till ditt företag kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten.

Kom igång med smarta kampanjer genom att ange en budget, välja önskade demografier och platser och ge oss några sökordsteman. Utifrån din typ av verksamhet visar sedan Google Ads annonsen för personer som letar efter de produkter och tjänster du erbjuder. Söktermerna underhålls och uppdateras löpande. Det krävs minimal löpande hantering och du betalar bara för faktiska klick på annonsen.

Andra kampanjtyper i Google Ads

Översikt över andra kampanjtyper

Med andra kampanjtyper i Google Ads får du full kontroll över dina annonskampanjer. Du får också tillgång till andra specialiserade kampanjer, inställningar och funktioner. Du kan skapa sökkampanjer, displaykampanjer, videokampanjer, appkampanjer, Shopping-kampanjer och Performance Max-kampanjer.

Fördelar

• Du betalar bara när någon klickar på din annons.
  • Du väljer själv dina sökord, anger dina bud och strukturerar ditt konto.
  • Du når kunder på valfri plats.
  • Du kan annonsera med särskilda annonsformat och se detaljerade rapporter.

Så fungerar det

När någon söker med dina sökord på Google.com, Google Maps och Google-partners webbplatser kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten. Med sökkampanjer i Google Ads ansvarar du för alla aspekter av din annonskampanj. Du väljer de sökord som avgör när annonserna ska visas. Du bestämmer även en daglig budget, hur mycket du ska spendera på varje klick och var dina annonser kan visas. Du betalar bara när någon klickar på din annons.

Google Ads erbjuder även andra annonsformat, som video- och Shopping-annonser.

Detaljerad jämförelse

Smarta kampanjer kontra sökkampanjer

Smarta kampanjer Sökkampanjer
Budgivning Hanterar budgivningen åt dig för att ge bästa möjliga utfall (till exempel klick eller samtal) inom din kampanjbudget. Kräver att du väljer en budstrategi (till exempel Maximera klick eller Mål-CPA).
Tillgångar Googles AI skapar annonstillgångar automatiskt (webbplatslänk-, informations-, adress- och samtalstillgångar). Du behöver inte aktivt välja detta. Kräver vissa manuella åtgärder för att skapa annonstillgångar.
Skapa sökord Googles AI genererar sökord utifrån dina sökordsteman. Kräver att sökord, matchningstyper och motsvarande annonsgrupper ställs in manuellt.
Redigera sökord Tillåter sökordsteman, som används för att matcha annonser med sökningar på Google. Gör det möjligt att redigera och hantera enskilda sökord och matchningstyper manuellt.
Rapporter Använder en förenklad och lättanvänd översikt som visar de viktigaste mätvärdena i kampanjen. Innehåller detaljerade rapporter på kampanj-, annonsgrupps-, annons-, sökords- och söktermsnivå.
Där visas annonserna Visar dina annonser automatiskt på Google Sök, Google Maps, YouTube, Gmail och Google-partners webbplatser. Innehåller inställningar där du kan välja om annonserna ska visas på Google Sök, hos sökpartners och som Google-displayannonser.
Målsidor Stöd för högst en målsida per kampanj Stöd för flera målsidor per kampanj

REGISTRERA DIG FÖR GOOGLE ADS