Jämföra smarta kampanjer med andra typer av kampanjer i Google Ads

Med smarta kampanjer och andra typer av Google Ads-kampanjer kan du visa dina annonser på Google Sök, Google Maps, YouTube, Gmail och Google-partners webbplatser. I alla typer av kampanjer kan du skapa specifika meddelanden i annonserna för att nå och engagera potentiella kunder. Kampanjtyperna i Google Ads kan hjälpa dig att nå potentiella kunder vid rätt tillfälle.

Översikt

Här beskriver vi de olika typerna av Google Ads-kampanjer så att du kan hitta det bästa alternativet för ditt företag. Klicka på en rubrik för att se en översikt.

Smarta kampanjer

Översikt över smarta kampanjer

Smarta kampanjer är Googles effektiva och enkla lösning för småföretag som hjälper ditt företag att synas på Google i de viktiga ögonblicken. Smarta kampanjer bygger på Googles effektiva annonseringsteknik och ger dig resultat baserat på ditt kampanjmål, oavsett om det är kundsamtal, besök i din butik eller aktivitet på din webbplats.

Att skapa en smart kampanj tar bara en kvart. Sedan hjälper den dig löpande att förbättra din annons utifrån ditt mål, mäta hur det går för den och se resultaten på ett tydligt och överskådligt sätt. Det gör att du vara säker på att dina annonser ger rejäl avkastning på investeringen medan du lägger tid på det du gillar mest – att driva ditt företag.

Fördelar

• Betala bara när någon klickar på din annons.
  • Minimal löpande arbetsinsats.
  • Annonsera på Google Sök, Google Maps, Gmail, YouTube och Google-partners webbplatser.
  • Nå kunder i valfritt geografiskt område.

Så fungerar det

Marknadsför din webbplats på Google Sök, Google Maps, Gmail, YouTube och Google-partners webbplatser med hjälp av smarta kampanjer. Du skriver din egen annons och när någon söker med fraser som är relaterade till ditt företag kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten.

Kom igång med smarta kampanjer genom att ange en budget och ge oss några sökordsteman. Utifrån din typ av verksamhet visar sedan Google Ads annonsen för personer som letar efter de produkter och tjänster du erbjuder. Söktermerna underhålls och uppdateras löpande. Det krävs minimal löpande hantering och du betalar bara för faktiska klick på annonsen.

Andra typer av kampanjer i Google Ads

Översikt över andra kampanjtyper

Med andra kampanjtyper i Google Ads får du full kontroll över dina annonskampanjer. Du får också tillgång till andra specialiserade kampanjer, inställningar och funktioner. Du kan skapa sökkampanjer, displaykampanjer, videokampanjer, appkampanjer och shoppingkampanjer.

Fördelar

• Betala bara när någon klickar på din annons.
  • Du väljer själv dina sökord, anger dina bud och strukturerar ditt konto.
  • Du når kunder i valfritt geografiskt område.
  • Du kan annonsera med särskilda annonsformat och får detaljerade rapporter.

Så fungerar det

När någon söker med dina sökord på Google.se, Google Maps och Google-partners webbplatser kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten. Med sökkampanjer i Google Ads ansvarar du för alla aspekter av din annonskampanj. Du väljer de sökord som avgör när annonserna ska visas. Du bestämmer även en daglig budget, hur mycket du ska spendera på varje klick och var dina annonser kan visas. Du betalar bara när någon klickar på din annons.

Google Ads erbjuder även andra annonsformat, som video- och Shopping-annonser.

Jämför på djupet

Smarta kampanjer eller sökkampanjer

Smarta kampanjer Sökkampanjer
Budgivning Hanterar budgivningen åt dig för att ge det bästa utfallet (till exempel klick, samtal osv.) inom ramen för kampanjbudgeten. Kräver att du väljer en budstrategi (till exempel maximera klick, mål-CPA osv.).
Tillägg Skapar annonstillägg automatiskt (webbplatslänkar, informationstexter, adresstillägg, samtalstillägg). Du behöver inte aktivt välja att delta. Kräver vissa manuella åtgärder för att skapa annonstillägg.
Skapa sökord Genererar sökord automatiskt utifrån dina sökordsteman. Kräver att sökord, matchningstyper och motsvarande annonsgrupper ställs in manuellt.
Redigera sökord Tillåter sökordsteman, som används för att matcha annonser med sökningar på Google. Gör det möjligt att redigera och hantera enskilda sökord och matchningstyper manuellt.
Rapporter Använder en förenklad och lättanvänd översikt där de viktigaste mätvärdena i kampanjen lyfts fram Innehåller detaljerade rapporter på kampanjnivå, annonsgruppsnivå, annonsnivå, sökordsnivå och söktermsnivå
Där visas annonserna Visar dina annonser automatiskt på Google Sök, Google Maps, YouTube, Gmail och Google-partners webbplatser. Innehåller inställningar där du kan välja om annonserna ska visas på Google Sök, hos sökpartner och som displayannonser.
Målsidor Stöd för maximalt en målsida per kampanj Stöd för flera målsidor per kampanj

REGISTRERA DIG FÖR GOOGLE ADS