Jämföra smarta kampanjer med andra typer av kampanjer i Google Ads

Med smarta kampanjer och andra typer av Google Ads-kampanjer kan du visa dina annonser på Google.se, Google Maps och relevanta webbplatser i Googles Display-nätverk. Med alla kampanjtyper kan du använda riktade budskap i dina annonser för att nå och engagera potentiella kunder. Kampanjtyperna i Google Ads kan hjälpa dig att nå potentiella kunder vid rätt tillfälle.

Detaljerad jämförelse

Här beskriver vi de olika typerna av Google Ads-kampanjer så att du kan hitta det bästa alternativet för ditt företag. Klicka på en rubrik för att läsa en översikt.

Smarta kampanjer

Översikt

Smarta kampanjer är Googles smarta och enkla lösning för småföretag som hjälper ditt företag att synas på Google i de relevanta ögonblicken. Smarta kampanjer bygger på Googles effektiva annonseringsteknik och ger dig resultat baserat på ditt annonsmål, oavsett om det är kundsamtal, besök i din butik eller aktivitet på din webbplats.

Att skapa en smart kampanj tar bara 15 minuter. Sedan hjälper den dig löpande att förbättra din annons utifrån ditt mål, mäta hur det går för den och se resultaten på ett tydligt och överskådligt sätt. Det gör att du vara säker på att dina annonser ger rejäl avkastning på investeringen medan du lägger tid på det du gillar mest – att driva ditt företag.

Fördelar

• Betala bara när någon klickar på din annons.
  • Minimal kontinuerlig arbetsinsats.
  • Annonsera på Google, Google Maps och partnerwebbplatser.
  • Nå kunder i valfritt geografiskt område.

Så fungerar det

Du kan använda smarta kampanjer för att marknadsföra din webbplats eller sida på Google+ på Google eller Google Maps. Du skriver din egen annons och när någon söker med fraser som är relaterade till ditt företag kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten.

För att komma igång med smarta kampanjer börjar du med att ange en budget. Baserat på din typ av verksamhet genererar Google Ads en lista över sökfraser som utlöser din annons på de relaterade webbplatser där den kan visas. Sökfraserna underhålls och uppdateras löpande. Det krävs minimal kontinuerlig hantering och du betalar bara för faktiska klick på annonsen.

Andra typer av Google Ads-kampanjtyper

Översikt

Med andra kampanjtyper i Google Ads får du full kontroll över dina annonskampanjer. Du får dessutom åtkomst till andra annonsformat, inställningar och funktioner. Med Google Ads kan du skapa sökannonser, displayannonser, videoannonser, appkampanjer och Shopping-annonser.

Fördelar

• Du betalar bara när någon klickar på din annons.
  • Du väljer själv dina sökord, anger dina bud och strukturerar ditt konto.
  • Du når kunder i valfritt geografiskt område.
  • Du kan annonsera med särskilda annonsformat och se detaljerade rapporter.

Så fungerar det

När någon söker med dina sökord på Google.se, Google Maps och Googles partners webbplatser kan din annons visas ovanför eller nedanför sökresultaten. Med Google Ads ansvarar du för alla aspekter av din annonskampanj. Du väljer vilka sökord som kan få dina annonser att visas. Du bestämmer din dagliga budget, hur mycket du vill betala för varje klick och var dina annonser ska visas. Du betalar bara när någon klickar på din annons.

Google Ads erbjuder även andra annonsformat, som video- och Shopping-annonser.

REGISTRERA DIG FÖR GOOGLE ADS