Vertailussa Älykkäät kampanjat ja muut Google Ads ‑kampanjatyypit

Älykkäiden kampanjoiden ja muiden Google Ads ‑kampanjatyyppien avulla voit tehdä mainontaa Google Haussa, Google Mapsissa, YouTubessa, Gmailissa ja Google-kumppanisivustoilla. Voit luoda kaikissa kampanjatyypeissä mainoksiisi viestin, joka houkuttelee ja aktivoi potentiaalisia asiakkaita. Google Ads ‑kampanjatyyppien avulla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita oikealla hetkellä.

Yleiskatsaus

Esittelemme seuraavassa Google Ads ‑kampanjatyypit auttaaksemme sinua löytämään yrityksellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Lue kampanjatyyppien yleiskatsaukset klikkaamalla otsikoita.

Älykkäät kampanjat

Älykkäät kampanjat

Älykkäät kampanjat ovat pienyritysten tarpeisiin suunniteltu helppokäyttöinen ratkaisu, jonka avulla yrityksesi saa näkyvyyttä Googlessa otollisella hetkellä. Älykkäät kampanjat hyödyntävät Googlen mainosteknologiaa ja tuottavat tulosta kampanjatavoitteen mukaan, joka voi olla esimerkiksi asiakaspuhelut, käynnit toimipaikassa, bränditietoisuuden lisääminen videon avulla tai tietyn toiminnan lisääminen verkkosivustolla.

Älykkään kampanjan luomiseen menee noin 15 minuuttia, jonka jälkeen kampanja hioo mainosta paremmaksi tavoitteen perusteella, mittaa tuloksia ja esittää ne selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa. Voit luottaa siihen, että saat mainonnasta vastinetta rahoillesi sillä aikaa, kun teet sitä, mikä on mielekkäintä, ja keskityt ydinliiketoimintaasi.

Hyödyt

• Maksat vain siitä, että joku klikkaa mainostasi tai katsoo 30 sekuntia videomainoksestasi (tai alle 30 sekunnin mainoksen kokonaan) sen mukaan, kumpi tapahtuu ensin.
  • Ylläpidon tarve on vähäinen.
  • Mainoksesi voivat näkyä Google Haussa, Google Mapsissa, Gmailissa, YouTubessa ja Google-kumppanisivustoilla.
  • Voit tavoittaa asiakkaita missä tahansa valitsemassasi maantieteellisessä sijainnissa.

Näin se toimii

Älykkäiden kampanjoiden avulla voit mainostaa verkkosivustoasi Google Haussa, Google Mapsissa, Gmailissa, YouTubessa ja Google-kumppanisivustoilla. Kirjoitat itse oman mainoksesi, ja kun yritykseesi liittyvillä termeillä tehdään hakuja, mainos voi näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella.

Pääset alkuun Älykkäiden kampanjoiden kanssa valitsemalla budjetin, demografiset tiedot ja toimipaikkatiedot ja lisäämällä muutamia avainsanateemoja. Yritystyypistä riippuen mainoksesi näkyy Google Adsissa, kun joku etsii tuotteita tai palveluja, joita myyt. Google Ads ylläpitää hakutermejäsi ja päivittää niitä tarvittaessa. Ylläpidon tarve on vähäinen, ja maksat vain mainoksen saamista klikkauksista.

Muut Google Ads ‑kampanjatyypit

Muut kampanjatyypit

Muissa Google Ads ‑kampanjatyypeissä kampanjoiden hoitaminen on omissa käsissäsi. Pääset kokeilemaan eri kampanjoita, asetuksia ja ominaisuuksia. Voit luoda Hakukampanjoita, Display-kampanjoita, Videokampanjoita, Sovelluskampanjoita, Shopping-kampanjoita ja Maksimitulokset-kampanjoita.

Hyödyt

• Maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi.
  • Voit valita itse omat avainsanasi, asettaa hintatarjouksia ja määrittää tilisi rakenteen.
  • Voit tavoittaa asiakkaita missä tahansa valitsemassasi sijainnissa.
  • Voit hyödyntää mainonnassasi erityisiä mainosmuotoja ja tarkkoja raportteja.

Näin ne toimivat

Kun joku tekee hakuja avainsanoillasi Google.comissa, Google Mapsissa ja Googlen yhteistyökumppanien sivustoilla, mainoksesi voi näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella. Google Adsin Hakukampanjoissa olet itse vastuussa kaikista mainoskampanjasi osa-alueista. Valitset itse avainsanat, jotka vaikuttavat siihen, milloin mainoksesi näkyvät. Valitset myös päiväbudjetin sekä sen, kuinka paljon haluat maksaa yhdestä klikkauksesta ja missä mainoksesi voivat näkyä. Maksat vain siitä, että joku klikkaa mainostasi.

Google Ads tarjoaa myös muita mainosmuotoja, kuten Videomainokset ja Shopping-mainokset.

Vertailutaulukko

Älykkäät kampanjat ja Hakukampanjat

Älykkäät kampanjat Hakukampanjat
Hintatarjoukset Hintatarjoukset hoidetaan puolestasi siten, että saat mahdollisimman paljon arvoa (esimerkiksi klikkauksia tai puheluita) kampanjabudjetillasi. Valitset itse haluamasi hintatarjousstrategian (esimerkiksi klikkausmäärän maksimointi tai CPA-tavoite).
Elementit Mainoselementit (sivustolinkki-, huomioteksti-, sijainti- ja puheluelementit) luodaan Googlen tekoälyn avulla. Niitä ei tarvitse valita erikseen. Osa mainoselementtien määrityksistä on tehtävä manuaalisesti.
Avainsanojen luominen Avainsanat luodaan Googlen tekoälyn avulla lisäämiesi avainsanateemojen perusteella. Avainsanat, vastaavuustyypit ja niiden mainosryhmät on lisättävä manuaalisesti.
Avainsanojen muokkaaminen Käytössä avainsanateemat, joiden avulla mainokset yhdistetään Google-hakuihin Yksittäisiä avainsanoja ja vastaavuustyyppejä voi muokata ja ylläpitää manuaalisesti.
Raportointi Yksinkertaistettu, helppokäyttöinen hallintapaneeli, jossa näkyy tärkeimmät kampanjasta saadut tilastot Tarjoaa yksityiskohtaiset raportit kampanja-, mainosryhmä-, mainos-, avainsana- ja hakutermitasoilla
Mainosten näkyminen Mainokset näkyvät automaattisesti Google Haussa, Google Mapsissa, YouTubessa, Gmailissa ja Google-kumppanisivustoilla. Voit valita asetuksista, näkyvätkö mainoksesi Google Haussa, hakukumppanien sivustoilla ja Google Display ‑verkostossa.
Laskeutumissivut Kussakin kampanjassa voi olla vain yksi laskeutumissivu. Kussakin kampanjassa voi olla useita laskeutumissivuja.

REKISTERÖIDY GOOGLE ADSIIN