Använda parallell spårning

Det är obligatoriskt att använda parallell spårning för sök-, Shopping-, display- och videokampanjer. För hotellkampanjer är det valfritt att använda parallell spårning. Vissa konton kan fortfarande se reglaget för parallell spårning i sina kontoinställningar, men alternativet kan bara aktiveras för hotellkampanjer.

Med parallell spårning leds kunder direkt från din annons till din slutliga webbadress medan klickmätningen sker i bakgrunden. Detta bidrar till att målsidan läses in snabbare, vilket kan få till resultat att färre besökare lämnar din webbplats.

I den här artikeln beskriver vi hur du aktiverar parallell spårning och de tekniska kraven för att ange en slutlig webbadress och spårningsmall.

Innan du börjar

• Kontakta klickmätningsleverantören och hör om deras system kan användas med parallell spårning. Kompatibiliteten kan variera beroende på vilka funktioner du har aktiverat. Om systemet inte är kompatibelt kanske klickmätningen inte fungerar som väntat, eller så kan innehållet på målsidan eller layouten skilja sig från det förväntade resultatet.
  • Klickmätningsleverantören kan kräva att du redigerar dina spårningsmallar, eller så kan de göra det åt dig. Läs mer om spårningsmallar
Om du är leverantör av klickmätningslösningar hittar du mer information i vår partnerguide.

Aktivera parallell spårning

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Spårning.
  4. Aktivera Parallell spårning genom att klicka på reglaget. Observera att parallell spårning endast är tillgänglig för hotellkampanjer och kan aktiveras eller inaktiveras.

Du kan kontrollera om spårningskonfigurationen innehåller felaktiga webbadresser genom att klicka på Testa bredvid spårningsmallen. Om en webbadress är felaktig visas ett rött kryss i statuskolumnen. Läs mer om vad testresultaten betyder i Testa din målsida.

Även om vi gör allt vi kan för att hitta alla fel som rör parallell spårning hittar vi tyvärr inte alla.