Samanaikaisen seurannan käyttäminen

Tämä artikkeli koskee uudistunutta Google Adsia. Selvitä, kumpaa Google Adsia käytät.

30.10.2018 lähtien samanaikainen seuranta on ollut oletuksena käytössä kaikilla Google Ads ‑tileillä Haku‑ ja Shopping-kampanjoissa useimmissa selaimissa (laajennamme saatavuutta tulevina kuukausina). Samanaikainen seuranta on käytettävissä Display-kampanjoissa 1.5.2019 alkaen, ja sen käyttäminen on pakollista 31.7.2019 alkaen. Samanaikainen seuranta tulee käytettäväksi Videokampanjoissa vuoden 2019 loppupuolella. Samanaikainen seuranta ei ole tällä hetkellä käytettävissä Hotellikampanjoissa, joten sinun ei tarvitse ottaa sitä käyttöön varmistaaksesi kampanjasi normaalin toiminnan.

Kun samanaikainen seuranta on käytössä, mainostasi klikkaavat käyttäjät siirtyvät suoraan lopulliseen URL-osoitteeseen ja klikkausten mittaus tapahtuu taustalla. Näin laskeutumissivusi voi latautua nopeammin, mikä voi vähentää menetettyjen käyntien määrää.

Tässä artikkelissa kerrotaan samanaikaisen seurannan käyttöönotosta sekä lopullisen URL-osoitteen ja seurantamallin määrittämisen teknisistä vaatimuksista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

• Varmista klikkausmittausratkaisusi toimittajalta, että ratkaisusi on yhteensopiva samanaikaisen seurannan kanssa. Käytössä olevat ominaisuudet vaikuttavat yhteensopivuuteen. Jos ratkaisu ei ole yhteensopiva, klikkausmittaus ei välttämättä toimi odotetulla tavalla tai laskeutumissivun sisältö tai ulkoasu eivät vastaa odotuksiasi.
  • Klikkausmittausratkaisun toimittajasi voi edellyttää, että muokkaat seurantamallejasi, tai se saattaa muokata niitä puolestasi. Lue lisätietoja seurantamalleista.
Jos olet klikkausmittausratkaisujen toimittaja, lisätietoja on kumppanioppaassa.

Samanaikaisen seurannan käyttöönotto

Tämä asetus on käytettävissä 1.5.2019 alkaen, jolloin samanaikainen seuranta tulee valittavaksi Display-kampanjoihin. Haku‑ ja Shopping kampanjoiden liikenteelle on jo otettu käyttöön samanaikainen seuranta, joten tämä asetus ei vaikuta näiden kampanjoiden liikenteeseen.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigointivalikosta Kaikki kampanjat.
  3. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta Asetukset.
  4. Klikkaa Tilin asetukset.
  5. Klikkaa Seuranta.
  6. Ota samanaikainen seuranta käyttöön klikkaamalla sen valitsinta.

Voit testata rikkinäisten URL-osoitteiden seurantamäärityksiä klikkaamalla seurantamallin vieressä näkyvää Testaa-painiketta. Jos URL-osoite on rikkinäinen, näet tilasarakkeessa punaisen x-merkin. Saat lisätietoja testitulosten tulkitsemisesta artikkelista Laskeutumissivun testaaminen

Parhaasta yrityksestä huolimatta kaikkia samanaikaisen seurannan virheitä ei löydetä.