Använda kvalitetsresultat vid guideoptimeringar: Googles bästa metoder

Koppla annonskvalitet till bättre resultat

Du får en viktig inblick i Google Ads-auktionen om du förstår vad annonskvalitet är. Vill du verkligen dra nytta av detta bör du följa dessa råd.

Se till att dina mest konkurrenskraftiga annonser kan visas för varje auktion

Det krävs en hel del för att skapa och leverera utmärkta annonser. Men det finns några enkla åtgärder som alla kan och borde utföra för att leverera det bästa möjliga budskapet. Först bör du växla annonser för att optimera för klick. Då kan Google Ads överväga det specifika användar- och frågesammanhanget i en auktion och visa upp det budskap som passar bäst i just det ögonblicket.

Om du vill utnyttja optimerad annonsvisning på bästa sätt bör du även ge systemet många alternativ för annonstexten. Ha tre till fem annonser per annonsgrupp. Annonsen som till sist används i en auktion är den som beräknas vara den bästa i den situationen. Det är ett snabbt sätt att göra annonserna mer relevanta och bättre lämpade för användarens sammanhang.

Försök utöver annonstexten även att ge systemet så många annonstillägg som möjligt. Använd alla tillägg som är vettiga för dig. Annonsrankningen påverkar effekten av dessa tillägg. Tillägg får annonserna att synas bättre, vilket i allmänhet betyder fler klick. Observera att annonstilläggens kvalitet kan påverka den totala ökningen av antalet klick som du får. Effekten av annonstillägg på förväntad CTR avlägsnas från bestämningen av förväntad CTR, så du kan inte vänta dig att få högre kvalitetsresultat genom att lägga till tillägg.

Ange bud som är anpassade efter värdet av dina klick

Genomsnittlig CPC är i många fall inte det pris du betalar för varje klick. Eftersom systemet är dynamiskt kan den CPC du betalar för varje klick variera mycket från auktion till auktion. Den varierar beroende på konkurrensen och varje sökfrågas sammanhang (sådant som den exakta frågan, användarens enhet, användarens position och annat).

Det finns också många orsaker till att medelvärdena när som helst kan förändras, däribland säsongsvariationer, förändrade konsumentbeteenden och konkurrens. Och då har man inte ens övervägt ändringar av sökresultatsidan eller förbättringar av annonskvalitetssystemet. Även för annonsörer som inte upplever stora säsongsvariationer eller kraftig konkurrens är det inte ovanligt att CPC ändras med tiden.

Nyckeln till framgång är att välja bud som gör att man inte exponerar sig för extremvärden. Din genomsnittliga CPC skulle kunna skilja sig väldigt mycket från det faktiska CPC från det ena klicket till det andra. Här är ett enkelt exempel:

Högsta CPC Totalt antal klick Klick för 1 SEK Klick för 11 SEK Gen. CPC
11 SEK 10 9 1 2 SEK
9 SEK 9 9 0 1 SEK

I så fall skulle en budsänkning på 18 % leda till en genomsnittlig CPC-minskning på 50 %, men antalet klick skulle bara minska med 10 %.

Ett bra sätt att få inblick i detta beteende är att segmentera sina rapporter. Högst upp kontra annan kan vara särskilt meningsfullt, eftersom den översta positionen ofta är mycket dyrare än den understa. Veckodagar, enheter och geografi kan också hjälpa dig att få en mer nyanserad bild av genomsnittlig CPC. Dessa segment bör hjälpa dig att hitta eventuella atypiska värden, och när du har hittat dem kan du sänka bud eller göra budjusteringar för att se till att du alltid bjuder efter värdet av ett klick.

Tips

Smart Bidding är en delmängd av automatiska budstrategier som använder maskininlärning för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärden i varje auktion – en funktion som kallas budgivning vid auktion. Med Smart Bidding kan du ange resultatmål och anpassa inställningarna efter dina unika affärsmål.

Tips

En av komponenterna av annonsrankningen är tröskelvärdena för annonsrankning, som ger upphov till en minimikostnad för att din annons ska visas. Tröskelvärdena för annonsrankningen fastställs av annonskvaliteten och justeras utifrån olika faktorer, däribland annonsposition, sökningens ämne och natur, användarsignaler samt användarattribut som plats och enhetstyp. Annonser med högre kvalitet har alltså ett lägre minimibud för att visas. Läs mer här.

Spåra trender men sätt störst värde på nuvarande resultat

Det finns kolumner som varnar dig för gamla kvalitetsbetyg i ditt konto när du gör ändringar. Våra råd om annonskvalitet tidigare i den här guiden gäller de kolumnerna: kvalitetskomponentkolumnerna är mycket viktigare än siffran mellan ett och tio, och du bör bara använda dem jämte andra värden som är viktigare före företaget. Tappa inte överblicken över kontohistoriken men gräv heller inte ned dig i det förflutna. Det resultat du får nu är viktigast.

Slutsats

Det gamla rådet till akademiker är: ”Gör det du älskar så kommer resten automatiskt”. I Google Ads värld lyder rådet: ”Gör det som är bäst för dina användare och för slutresultatet, så kommer resten automatiskt (det bör i alla fall göra det)”. Dessa affärsgrunder är viktigare än kvalitetsresultatet. Kom även ihåg att det är skillnad mellan auktionskvalitet och kvalitetsresultatet (1–10) som visas i ditt konto. Kvalitetsresultatet ger dig insikt i hur du presterar, men du ska inte fokusera på att få höga poäng. Var relevant, var övertygande och led trafik till målsidor som levererar vad du lovat i annonsen. Då kan du vara säker på att din poäng avspeglar den kvaliteten.

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.