En definisjon av grenser for annonserangering

Dette viser til minsteprisen for annonsen din. Annonsen blir ikke vist om budet ditt er lavere enn denne nedre grensen. Hvis ingen av konkurrentene din er kvalifisert til å få vist annonser, er denne grensen (minsteprisen) det du må betale for klikket på annonsen.

Disse grenseverdiene fastsettes dynamisk på det aktuelle auksjonstidspunktet, og de er basert på blant annet disse faktorene:

• Kvaliteten på annonsene dine: Vi ønsker at forbrukerne alltid skal se annonser av høy kvalitet, og av denne grunnen har annonser med lavere kvalitet høyere nedre grenser.
  • Annonseplassering: Annonser som vises høyere opp på søkeresultatsiden, har høyere grenser enn annonser som vises lavere på siden. Med dette øker vi sannsynligheten for at folk får presentert annonser av høy kvalitet på den øverste delen av siden.
  • Brukersignaler og attributter som plassering og enhetstype: Grensene kan variere ut fra de aktuelle brukerattributtene, inkludert brukerens posisjon (grensene kan f.eks. variere fra land til land) samt enheten som benyttes (f.eks. mobil kontra datamaskin).
  • Søkets art og emne: Grensene kan variere alt etter hvilke søketermer brukeren skriver inn. Grensene for bryllupsrelaterte søk er kanskje ikke de samme som grensene for søk forbundet med strikkekurs.
  • Relaterte auksjoner: Grensene kan også variere ut fra auksjoner knyttet til relaterte søk. Grensene for annonserangering i forbindelse med søketermen [bil forsikring] kan for eksempel være tuftet på informasjon fra auksjoner der søketermene [forsikring bil] og [kollisjon forsikring] inngikk.

Når vi legger disse faktorene til grunn, vet vi at det er tatt hensyn til brukeropplevelsen, annonsørbudene samt hvilken verdi annonsørene mener at brukernes interaksjoner med annonsene deres er verdt, når det avgjøres hvilke annonser brukerne får se, og hva annonsørene må betale.

Sånn påvirker grenser for annonserangering CPC-verdier

Den faktiske CPC-verdien din beregnes med utgangspunkt i annonserangeringen din samt konkurransen fra andre annonsører.

Hvis annonsen din er den eneste annonsen kvalifiserte annonsen (kan skje dersom ingen av konkurrentene dine innfridde grensene for annonserangering), må du ut med minsteprisen (grensen rundet opp til minste fakturerbare enhet i landet ditt, for eksempel opp til nærmeste femtiøring / hele krone i Norge). Avhengig av annonsens kvalitet og rangering kan det derfor være relativt kostbart å vise annonsen, selv om ingen annonser vises rett under den.