Mainoksen sijoituksen kynnysarvot: Määritelmä

Tämä on mainoksen pohjahinta. Jos hintatarjouksesi on pienempi kuin kynnysarvo, mainostasi ei näytetä. Jos kilpailijoidesi mainoksia ei voida näyttää, kynnysarvo (eli pohjahinta) on klikkauksesta maksamasi hinta.

Kynnysarvot määritetään dynaamisesti jokaisessa huutokaupassa useiden tekijöiden perusteella, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

• Mainoksen laatu: Jotta voimme tarjota kuluttajille laadukkaan mainoskokemuksen, huonompilaatuisilla mainoksilla on korkeammat kynnysarvot.
  • Mainoksen sijainti: Ylempänä hakutulossivulla näkyvillä mainoksilla on korkeammat kynnysarvot kuin alempana näkyvillä mainoksilla. Näin käyttäjät näkevät todennäköisemmin sivun yläosassa laadukkaampia mainoksia.
  • Käyttäjien signaalit ja ominaisuudet, kuten sijainti ja laitetyyppi: Kynnysarvot riippuvat käyttäjän ominaisuuksista, kuten sijainnista (esimerkiksi eri maissa voi olla eri kynnysarvot) ja käyttäjän laitteesta (mobiili tai tietokone).
  • Haun aihe ja luonne: Kynnysarvoihin vaikuttavat käyttäjän hakutermit. Esimerkiksi häihin liittyvien hakujen kynnysarvot voivat olla eri kuin korinpunontakursseja koskevien hakujen.
  • Aiheeseen liittyvät huutokaupat: Kynnysarvoihin vaikuttavat myös aiheeseen liittyvien kyselyjen huutokaupat. Esimerkiksi hakutermillä [autovakuutus] mainoksen sijoituksen kynnysarvoihin voivat vaikuttaa hakutermien [ajoneuvovakuutus] ja [kolarointivakuutus] huutokaupat.

Näiden tekijöiden avulla varmistetaan, että käyttäjille näytettäviä mainoksia ja mainostajien maksamia hintoja määritettäessä otetaan huomioon käyttökokemuksen laatu, mainostajien hintatiedot sekä se, minkä arvoisena mainostajat pitävät käyttäjien reagointia heidän mainoksiinsa.

Mainoksen sijoituksen kynnysarvojen vaikutus klikkauskohtaiseen hintaan

Todellinen klikkauskohtainen hinta lasketaan mainoksen sijoituksen perusteella. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi kynnysarvot ja kilpailutilanne muiden mainostajien kanssa.

Jos mainoksesi on ainoa mainos, joka voidaan näyttää (esimerkiksi koska mikään kilpailijoidesi mainoksista ei täytä mainoksen sijoituksen kynnysarvoja), maksat pohjahinnan (eli kynnysarvon pyöristettynä pienimpään maassasi käytettävään laskutettavaan yksikköön, kuten seuraavaan senttiin euromaissa). Riippuen mainoksen laadusta ja mainoksen sijoituksen kynnysarvoista mainoksesi voi siis olla suhteellisen kallis, vaikka heti sen alapuolella ei näytettäisikään muita mainoksia.