Formatera din butiksförsäljningsdata

Butiksförsäljningsdata måste formateras korrekt och följa våra kunddatapolicyer. Den här artikeln innehåller riktlinjer som du bör följa när du formaterar filen med butiksförsäljningsdata.

Innehåll

Innan du börjar

Lägg in din data i en Excel-, CSV- eller Google Kalkylark-fil. Använd följande mallar om du behöver hjälp:

Grundläggande riktlinjer för formatering

• Skydda kundernas transaktionsinformation genom att hasha namn, e-postadresser och telefonnummer i din butiksförsäljningsdata. Du kan hasha informationen själv eller låta Google Ads hasha butiksförsäljningsdata åt dig med hjälp av SHA-256-algoritmen, som är branschstandarden för envägshashning.
  • Tänk på att det finns filstorleksbegränsningar som kan förhindra att filen laddas upp.
    • Engångsuppladdning direkt till ditt Google Ads-konto:
      • 150 MB: för CSV-filer som laddas upp manuellt till enbart Google Ads, med uppskattningsvis 300 000 transaktionsrader
      • 50 MB: för alla andra format, inklusive CSV-filer som laddas upp efter ett schema, med uppskattningsvis 100 000 transaktionsrader
    • Om du laddar upp via Google Ads API: 1 000 000 transaktionsrader per uppladdning. Optimera processen genom att använda OfflineUserDataJobService för att skapa jobbet och lägga till transaktioner med hjälp av metoden AddOfflineUserDataJobOperations i satser om 10 000 rader. Du kan skapa flera uppladdningar parallellt för att skicka in rader för bearbetning snabbare.
      Obs! Om du laddar upp data via en butiksförsäljningspartner kan du kontakta partnern för information om deras gränser för uppladdning av butiksförsäljningsdata.

Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen på sidan för teknisk support för API

Om du har frågor om Google Ads API som är specifikt för Google Ads-gränssnittet klickar du på Kontakta oss längst ned på sidan.

Riktlinjer för formatering av kolumnrubriker

Det är obligatoriskt att ha två rubrikrader i filen med butiksförsäljningsdata: en rad med metadata om uppladdningen och en rad med kolumnnamn för kundtransaktioner.

Obs! Kontrollera att kolumnrubrikerna i filen med butiksförsäljningsdata har de exakta namn som har specificerats på engelska. All övrig data kan vara på valfritt språk, men kolumnrubrikerna måste vara på engelska.

Ladda upp metadata

Den första raden innehåller metadata om uppladdningen.

Obs! Om du använder funktionen för anpassade variabler ska kolumnrubriken på den här raden formateras enligt följande:

Parameters:TimeZone=<insert_TZ>;LoyaltyRate=<insert_rate>;TransactionUploadRate=<insert_rate>;CustomVariable=<insert_name>

Tänk på att den anpassade variabeln måste vara aktiv för att du ska kunna använda den.

Ange nödvändig information för varje parameter inom vinkelparenteserna:

• LoyaltyRate och transactionUploadRate-värden ska anges till 1.

Metadata om kundtransaktioner

Den andra raden innehåller information om de kundtransaktioner som du vill ladda upp, till exempel e-postadresser, telefonnummer och namn. Detta är de kolumnrubriker du kan lägga till på den andra raden med information om kundtransaktioner:

• Email
  • First Name
  • Last Name
  • City
  • State
  • Zip
  • Country
  • Phone Number
  • Conversion Name (obligatoriskt)
  • Conversion Time (obligatoriskt)
  • Conversion Value (obligatoriskt)
  • Conversion Currency (obligatoriskt)
  • Ad User Data (om du använder butiksförsäljningsdata med kundmatchning för användare i EES)
  • Ad User Data (om du använder data om butiksförsäljning med kundmatchning för användare i EES)
Du måste ange minst en e-postadress, ett telefonnummer eller en adress för uppladdningen. Du kan lägga till högst tre e-postadresser och tre telefonnummer per kund. Om du vill ta med flera e-postadresser eller telefonnummer per kund kan du lägga till tre Email-kolumner och tre Phone Number-kolumner i filen med butiksförsäljningsdata.

I nästa avsnitt kan du läsa mer om hur du formaterar din butiksförsäljningsdata.

Riktlinjer för formatering av data

Utöka alla

Kundtransaktionsinformationen som du tillhandahåller måste vara korrekt formaterad så att Google Ads kan ladda upp den. Viss uppgifter måste hashas med SHA-256-algoritmen:

• kunders e-postadresser
  • kunders telefonnummer
  • kunders för- och efternamn

Annan kundtransaktionsdata, som landet där kunden är bosatt, postnummer och attributdata, behöver inte hashas.

Kom igång genom att ladda ned Excel-, CSV- eller Google Kalkylark-mallen och ange din kundtransaktionsinformation. Använd CSV-mallen om du inte kan hasha en del av kundtransaktionsinformationen. Google Ads hashar automatiskt all data som måste hashas när du laddar upp den ifyllda CSV-mallen.

Utöka ett avsnitt nedan för att se riktlinjer för varje kolumn i mallen. Kolumnnamnen måste anges exakt så som de förekommer i mallen.

Time zone
  • På den första raden ska du ange om alla konverteringstider är i samma tidszon.
    • Om konverteringstiderna är i olika tidszoner ska du lägga till tidszonen för varje konverteringstid i kolumnen Conversion Time. Se anvisningar och tabell i avsnittet ”Conversion Time” i den här artikeln.
    • Om du anger en tidszon både på den första raden och i kolumnen Conversion Time räknas kolumnen Conversion Time först i uppladdningen, följt av tidszonen på den första raden om en konvertering saknar tidszon.
  • Ange tidszons-id från denna lista för att undvika fel när sommartid börjar och slutar.
  • Ange tidsskillnaden mot Greenwich Mean Time (GMT) genom att skriva + eller – följt av den fyrsiffriga tidsskillnaden. För GMT skriver du +0000.

Exempel:

• Amerika/New York–0500
  • Europa/Berlin+0100
Loyalty rate
  • Procentandelen av den totala försäljningen i datafilen som du kan koppla till en kund.
  • Vi rekommenderar att du behåller värdet 1.
Transaction upload rate
  • Värdet för uppladdningsfrekvens för transaktioner påverkar för närvarande inte rapporteringen av butiksförsäljning. Vi rekommenderar att du laddar upp all kundrelaterad försäljning och anger uppladdningsfrekvensen för transaktioner till 1.

Exempel:

• 0,5
  • 0,2
  • 0,8
Email
  • Ta med ett domännamn för alla e-postadresser, till exempel gmail.com eller hotmail.co.jp.
  • Ta bort alla blanksteg i e-postadresserna.
  • Använd endast gemener.
  • Du kan ange upp till tre e-postadresser per kund, avgränsat i tre Email-kolumner.

Exempel:

• user1@gmail.com
  • user2@yahoo.com
First name
  • Använd endast gemener.
  • Accenter är tillåtna.
  • Ta bort alla onödiga blanksteg före, efter och mellan namnen.

Exempel:

• tom
  • renée
  • marie-astrid
Last name
  • Använd endast gemener.
  • Accenter är tillåtna.
  • Ta bort alla onödiga blanksteg före, efter och mellan namnen.

Exempel:

• gupta
  • o'calloway
  • cox-cohen
  • mcdonnell
City
  • Använd endast gemener.
  • Accenter är tillåtna.

Exempel:

• san francisco
  • stockholm
  • paris
  • münchen
State
  • Använd endast gemener.
    • Undantag: förkortade delstatsnamn som består av två bokstäver för USA

Exempel:

• CA
  • kalifornien
  • new york
  • maharastra
Zip
  • Amerikanska och internationella postnummer är tillåtna.
  • För USA:
    • Femsiffriga postnummer är tillåtna.
    • Fem siffror följt av en fyrsiffrig förlängning är också tillåtet och kan förbättra matchningsfrekvensen.
  • För övriga länder:
    • Ta inte med inte postnummertillägg.

Exempel:

• 94109
  • 94109-1234
  • W1J 0BH
Country
  • Använd tvåställiga landskoder enligt ISO-standard.
  • Ta med landskoden även om all kunddata gäller samma land.

Exempel:

• US
  • DE
  • FR
  • AU
  • JP
Phone number
  • Telefonnummer ska formateras enligt E.164-standarden och bestå av prefixet + följt av landskod och abonnentnummer. Detta kan inbegripa ett nationellt destinationsnummer eller riktnummer.
  • Du kan ange upp till tre telefonnummer per kund, uppdelade på tre Phone Number-kolumner.

Exempel:

• +12038271234
  • +442071838750
Conversion name
  • Namnet på den konverteringsåtgärd som du vill importera.
  • Namnet måste ha samma stavning och användning av versaler och gemener som konverteringsåtgärden i ditt Google Ads-konto.

Exempel:

• SS_kundregistreringar
  • SS_kundköp
Conversion Time
  • Använd ett godkänt datumformat, se tabellen nedan.
    • Om du vill lägga till en tidszon i konverteringstiden kan du använda något av de fyra sista formaten i tabellen nedan.
    • Ersätt +z med tidsskillnaden mot GMT med + eller – följt av den fyrsiffriga tidsskillnaden.
    • Du kan även ersätta zzzz med tidszons-id.
Format Exempel
MM/dd/åååå hh:mm:ss aa 08/14/2020 5:01:54 PM
MMM dd, åååå hh:mm:ss aa Aug 14, 2020 5:01:54 PM
MM/dd/åååå HH:mm:ss 08/14/2020 17:01:54
åååå-MM-dd HH:mm:ss 2020-08-14 13:00:00
åååå-MM-ddTHH:mm:ss 2020-08-14T13:00:00
åååå-MM-dd HH:mm:ss+z 2020-08-14 13:00:00+0500
åååå-MM-ddTHH:mm:ss+z 2020-08-14T13:00:00-0100
åååå-MM-dd HH:mm:ss zzzz 2020-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles
åååå-MM-ddTHH:mm:ss zzzz 2020-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles
Conversion value
Conversion currency
  • Valutan som konverteringsvärdet anges i.
  • Använd den här kolumnen om du rapporterar konverteringsvärden i fler än en valuta eller om du har flera kundkonton som faktureras i olika valutor.
  • Använd valutakoderna med tre tecken från ISO 4217

Exempel:

• USD
  • JPY
  • EUR
Custom variable value
  • De variabelvärden som är kopplade till den anpassade variabeln som nämns på parameterraden.
  • Variabelvärdena som anges i uppladdningsfilen måste matcha de variabelvärden som definieras i ditt Google Ads-konto.
  • Använd den här kolumnen om du använder anpassade variabler och har angett en anpassad variabel i parametrarna.
  • Använd den här kolumnen för att ange variabelvärden som är kopplade till varje transaktion.
  • Om alla transaktioner laddas upp med ett variabelvärde som inte matchar värdet så som det definieras i Google Ads-kontot rapporteras konverteringar från butiksförsäljningar som är kopplade till sådana transaktioner med variabelvärdet ”okategoriserad”.

Exempel:

• Anpassad variabel: ”Kundtyp”
    • Variabelvärden: ”Ny” eller ”Återkommande”
  • Anpassad variabel: ”Produktkategori”
  • Variabelvärden: ”Jackor”, ”Skor”, ”Sportkläder” eller ”Övrigt”
Viktigt! Ta inte med uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII) eller känsliga kategorier (enligt våra datapolicyer) när du skapar eller laddar upp anpassade variabler och värden för anpassade variabler. Anpassade variabler och deras värden får endast återspegla icke-känslig och icke-personlig data.
Annonsanvändaruppgifter
  • Skicka med samtyckessignaler för EES-användare i annonsmätningssyfte.
  • Krävs om du använder kundmatchning med data om butiksförsäljning.

Möjliga värden:

• Beviljat: Samtycket för data som ska användas har getts
  • Nekat: Samtycket till att data ska användas nekas
  • Ospecificerat: Samtycke har inte angetts.

Exempel:

• Beviljat
  • Nekat
Annonsanpassning
  • Skicka samtyckessignaler för EES-användare i annonsanpassningssyfte.
  • Krävs om du använder kundmatchning med data om butiksförsäljning.

Möjliga värden:

• Beviljat: Samtycket för data som ska användas har getts
  • Nekat: Samtycket till att data ska användas nekas
  • Ospecificerat: Samtycke har inte angetts.

Exempel:

• Beviljat
  • Nekat

TILLBAKA TILL STARTSIDAN FÖR BUTIKSFÖRSÄLJNING