Om automatiska ändringar i Gmail-kampanjer

Vi gör automatiskt nedanstående ändringar där det behövs.

Inställningarna nedan ändras och kan inverka på dina kampanjer, till exempel med potentiellt ökande utgifter, eftersom de inte fungerar med den nya undertypen Gmail-kampanj.

• Frekvenstak: Frekvenstak anges inte längre av Google Ads-användaren. Alla Gmail-kampanjer har ett frekvenstak som bestäms av Google Ads.
  • Kategorier för mobila enheter och surfplattor (appar, mellansidesannonser, webb): Annonsvisning i Gmail fungerar bara med kategorier på den översta nivån (till exempel Mobilt) men inte med underkategorier (till exempel Mellansidesannons för mobilapp). Om du väljer en underkategori används den översta kategorin automatiskt.
  • Gmail-appar inkluderas inte längre i innehållstypen ”G-Mob-mobilapp, ej mellansidor”. Om du har aktiverat den här inställningen kan du eventuellt få se Gmail-apptrafik i dina Gmail-kampanjer. Om du vill utesluta Gmail-appar i fortsättningen använder du alternativet ”Ange specifik inriktning för enheter” i avsnittet Enheter i Inställningar för kampanjen. Obs! Den här ändringen gäller alla Gmail-kampanjer, även sådana som vi inte kan uppgradera.

Vi tar bort följande inställningar/inriktningsalternativ som inte har någon inverkan på din kampanj och som inte fungerar med den nya undertypen Gmail-kampanj:

• platsalternativ (AOI)
  • innehållsuteslutningar (förutom G-Mob-mobilapp, ej mellansidor, se ovan)
  • anpassad intressegrupp
  • placeringar
  • innehållssökord
  • tredje parts remarketinglistor