Använda Google-taggen för konverteringsspårning i Google Ads

Obs! Den globala webbplatstaggen (gtag.js) är nu Google-taggen. Med den här ändringen utökas funktionaliteten hos både befintliga och nya gtag.js-installationer så att du kan åstadkomma mer, förbättra datakvaliteten och använda nya funktioner – utan att behöva skriva extra kod. Läs mer om Google-taggen.

Google-taggen ska kombineras med ett händelsekodavsnitt eller telefonkodavsnitt för att spåra konverteringar.

För att göra det enklare att använda webbplatskod i alla Googles produkter kan du använda Google-taggen för att spåra dina Google Ads-konverteringar. När du skapar en konverteringsåtgärd på en webbplats i den nya Google Ads-upplevelsen ser du Google-taggen i stället för den tidigare taggen för konverteringsspårning. Infoga denna tagg på samtliga sidor på din webbplats. Du måste dessutom lägga till ett händelsekodavsnitt eller telefonkodavsnitt, beroende på vilken typ av konvertering du vill spåra, på vissa sidor på din webbplats. Kodavsnitten fungerar i kombination med Google-taggen för att spåra konverteringar.

I den här artikeln beskriver vi varför du bör använda Google-taggen och hur du implementerar den på rätt sätt. När du är redo kan du ställa in Google-taggen.

Om du har implementerat den tidigare konverteringstaggen på din webbplats fungerar den fortfarande. Vi rekommenderar dock att du använder Google-taggen för att få en mer exakt mätning av antalet konverteringar.

Fördelar

• Snabbare och enklare integrering med andra produkter från Google: Google-taggen används inte bara av Google Ads utan också av andra produkter från Google, som Google Analytics. Om du använder dessa produkter gör Google-taggen det enklare att implementera webbplatsen tack vare en enhetlig taggningsupplevelse.
  • Mer exakt konverteringsspårning: Med Google-taggen placeras nya cookies på din domän som lagrar en unik identifierare för en person eller det annonsklick som ledde personen till din webbplats. Detta säkerställer att Google Ads kan mäta konverteringar mer exakt. Med Google-taggen kan du ange vilka interaktioner med din webbplats som ska räknas som Google Ads-konverteringar.
  • Alla konverteringar inkluderas: Om du använder den tidigare taggen för konverteringsspårning, modifierad för en pixelbaserad implementering, kan Google Ads inte identifiera alla dina konverteringar. Google-taggen säkerställer att alla dina konverteringar registreras.

Tänk på att när en person kommer till din webbplats efter att ha klickat på en annons läser Google-taggen för konverteringsspårning i Google Ads informationen om annonsklicket och skickar den till Google Ads. På efterföljande sidor kan dina Google Ads-taggar använda klickinformationen från de nya cookies som placeras på din domän.

Så fungerar Google-taggen

Google-taggen ska kombineras med ett händelsekodavsnitt eller telefonkodavsnitt för att spåra konverteringar.

• Om du spårar webbplatskonverteringar instruerar händelsekodavsnittet när Google-taggen ska spåra en konvertering.
  • Om du spårar samtal från din webbplats ersätter telefonkodavsnittet ditt företagstelefonnummer med Googles vidarekopplingsnummer.

När du ställer in konverteringsspårning på din webbplats kan du granska och kopiera Google-taggen för ditt konto, liksom de eventuella kodavsnitt som ska användas tillsammans med taggen. Kodavsnitten nedan är bara exempel och fungerar inte på din webbplats.

Google-taggen

Kodavsnittet för Google-taggen ska placeras i <head>-avsnittet på alla HTML-sidor på din webbplats. Om du tidigare har infogat Google-taggen när du skapade en till konverteringsåtgärd från samma Google Ads-konto (eller om ett förvaltarkonto hade infogat den medan du skapade en annan konverteringsåtgärd i ditt konto) ska du inte lägga till Google-taggkodavsnittet igen. Om du infogade Google-taggen på din webbplats via en annan produkt från Google (till exempel Google Analytics) eller från ett annat Google Ads-konto kan du följa anvisningarna för att anpassa taggen så att den fungerar med ditt Google Ads-konto.

Här är ett exempel på Google-taggen:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config','TAG_ID');
  </script>

Händelsekodavsnitt

För att konverteringsspårningen på din webbplats ska fungera måste du infoga händelsekodavsnittet på själva konverteringssidan. Det kan placeras var som helst i koden efter kodavsnittet för Google-taggen. Vi rekommenderar att du placerar det i <head>-avsnittet, eftersom det ger den mest exakta spårningen.

Här följer ett exempel på ett händelsekodavsnitt:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Telefonkodavsnitt

Lägg till telefonkodavsnittet på alla sidor på din webbplats där telefonnumret som du vill spåra visas. Telefonkodavsnittet ska placeras före 'config'-kommandot i Google-taggen.

Här är ett exempel på ett telefonkodavsnitt:

<script>
gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
'phone_conversion_ids': ['AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL']
});
gtag('config', 'AW_CONVERSION_ID');

</script>

Anpassa en befintlig Google-tagg för ditt Google Ads-konto

Om du redan har Google-taggen på varje sida på din webbplats kan du ställa in den så att den skickar data till flera Google Ads- eller Google Analytics-konton samtidigt. Här är ett exempel på Google-taggen från ett Google Analytics-konto. Google-taggen ser ut så här:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
  </script>

Om du vill lägga till stöd för ditt Google Ads-konto lägger du till den markerade raden i Google-taggen och ersätter TAG_ID med det unika id du fick när du ställde in taggarna för konverteringsspårning.

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">
 </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
    gtag('config','TAG_ID');
  </script>

To disable the collection of your data, add the highlighted gtag('set') command below to your Google tag:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">

</script>

<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the Google tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new config command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate config commands for Google Analytics and Google Ads).

Säkerhet och integritet vid konverteringsspårning

Google har strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data på webbplatser och i appar där du har ställt in spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om vilken data du samlar in på dina webbplatser, i dina appar och på andra egendomar. Tänk även på att inhämta samtycke för insamlandet där det krävs enligt lag eller tillämpliga Google-policyer som styr användarsamtycke, inklusive Googles policy för användares medgivande inom EU.

Är du osäker på om taggen är korrekt konfigurerad? Du kan använda Tag Assistant för att kontrollera implementeringen av taggen. För ytterligare felsökning kan du läsa Felsöka webbplatstäckande taggning eller Använda Tag Assistant för att felsöka overifierade eller inaktiva konverteringsåtgärder.