Yleisen sivustotagin käyttäminen Google Adsin konversioseurannassa

Jotta verkkosivuston koodin käyttö eri Google-tuotteissa olisi mahdollisimman sujuvaa, voit käyttää Google Ads ‑konversioiden seuraamiseen yleistä sivustotagia. Kun luot verkkosivuston konversiotapahtuman uudessa Google Adsissa, näet aiemman konversioseurannan tagin sijasta yleisen sivustotagin. Yleinen sivustotagi tulee asentaa verkkosivuston kaikille sivuille. Lisäksi sinun on lisättävä tietyille sivustosi sivuille toinen koodinpätkä (puhelinnumero‑ tai tapahtumakoodinpätkä) sen mukaan, minkä tyyppisiä konversioita haluat seurata. Näitä koodinpätkiä ja yleistä sivustotagia käytetään konversioiden seuraamiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi yleistä sivustotagia kannattaa käyttää ja miten se otetaan käyttöön oikein.

Jos sivustollesi on aiemmin asennettu konversioseurannan tagi, se toimii edelleen. Suosittelemme kuitenkin käyttämään uutta konversioseurannan tagia konversioiden mittaustarkkuuden parantamiseksi.

Edut

• Entistä nopeampi ja helpompi integrointi muiden Google-tuotteiden kanssa: Yleistä sivustotagia käytetään Google Adsin lisäksi myös muissa Google-tuotteissa, kuten Google Analyticsissa. Jos käytät näitä tuotteita, ne toimivat samalla yleisellä sivustotagilla, mikä yksinkertaistaa taggauksen käyttöönottoa verkkosivustollasi.
  • Entistä tarkempi konversioseuranta: Yleinen sivustotagi asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, joissa säilytetään käyttäjän tai mainosklikkauksen yksilöllistä tunnistetta. Tämä varmistaa entistä tarkemman konversioiden mittaamisen Google Adsissa. Yleisen sivustotagin avulla voit määrittää, mitkä verkkosivustoosi liittyvät aktivoitumiset lasketaan Google Ads ‑konversioiksi.
  • Kaikkien konversioiden huomioiminen: Jos käytät aiempaa pikselitoteutuksen mukaista konversioseurannan tagia, Google Ads ei tunnista kaikkia konversioitasi. Yleisen sivustotagin avulla voit varmistaa, että kaikki konversiosi lasketaan.

Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagit voivat käyttää verkkotunnukseesi asetetuista uusista evästeistä saatuja klikkaustietoja. Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät luvan datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Miten yleinen sivustotagi toimii?

Yleistä sivustotagia käytetään konversioiden seuraamiseen yhdessä toisen koodinpätkän (tapahtuma- tai puhelinnumerokoodinpätkän) kanssa.

• Jos seuraat verkkosivuston konversioita, tapahtumakoodinpätkä kertoo yleiselle sivustotagille, milloin konversiota tulee seurata.
  • Jos seuraat verkkosivustolta peräisin olevia puheluita, puhelinnumerokoodinpätkä korvaa yrityksesi puhelinnumeron Googlen soitonsiirtonumerolla.

Kun määrität konversioseurannan verkkosivustollesi, voit nähdä ja kopioida tilillesi tarkoitetun yleisen sivustotagin sekä kaikki koodinpätkät, joita tagin kanssa tulee mahdollisesti käyttää. Alla olevat koodinpätkät ovat vain esimerkkejä, eivätkä ne toimi verkkosivustollasi.

Yleinen sivustotagi

Yleisen sivustotagin koodinpätkä tulisi sijoittaa HTML-sivujen <head>-osioon kaikilla verkkosivuston sivuilla. Jos olet aiemmin asentanut yleisen sivustotagin luodessasi toista konversiotapahtumaa samalta Google Ads ‑tililtä (tai jos se on asennettu hallinnoijan tililtä, kun tilillesi luotiin toinen konversiotapahtuma), älä lisää yleisen sivustotagin koodinpätkää uudelleen. Jos olet asentanut yleisen sivustotagin verkkosivustollesi toisesta Google-tuotteesta (kuten Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä, muokkaa tagia Google Ads ‑tilillesi sopivaksi seuraamalla näitä ohjeita.

Esimerkki yleisestä sivustotagista:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: CONVERSION_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config','AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Tapahtumakoodinpätkä

Konversioseuranta edellyttää, että tapahtumakoodinpätkä sijoitetaan konversiosivulle. Se voidaan sijoittaa mihin tahansa kohtaan koodissa yleisen sivustotagin koodinpätkän jälkeen. Suosittelemme sen sijoittamista <head>-osioon, jotta seuranta toimii parhaiten.

Tässä on esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Puhelinnumerokoodinpätkä

Puhelinnumerokoodinpätkä tulisi lisätä verkkosivuston sivuille, joilla seurattava puhelinnumero näkyy. Puhelinnumerokoodinpätkä tulee sijoittaa heti yleisen sivustotagin perään.

Tässä on esimerkki puhelinnumerokoodinpätkästä:

<script>
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
  });
</script>

Näin voit muokata olemassa olevan yleisen sivustotagin Google Ads ‑tiliä varten

Jos verkkosivustosi jokaisella sivulla on jo yleinen sivustotagi, voit määrittää sen lähettämään dataa useille Google Ads- tai Google Analytics ‑tileille. Esimerkkitapauksessamme yleinen sivustotagi on haettu Google Analytics ‑tililtä. Yleinen sivustotagi näyttää tällöin seuraavalta:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
  </script>

Voit ottaa edellä olevan tagin käyttöön Google Ads ‑tililläsi lisäämällä korostetun rivin yleiseen sivustotagiisi ja korvaamalla AW-CONVERSION_ID-kohdan yksilöllisellä tunnuksella, jonka sait konversioseurannan tagien määrittämisen yhteydessä.

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">   </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config','AW-CONVERSION_ID');
  </script>

To disable the collection of remarketing data, add the highlighted gtag('set') command below to your global site tag:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">       </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the global site tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new ‘config’command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate ‘config’commands for Google Analytics and Google Ads).

Näin voit käyttää uutta konversioseurannan tagia

Määritä konversioseuranta uudistuneessa Google Adsissa seuraamalla näitä ohjeita.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.