Brug af det globale websitetag til Google Ads-konverteringssporing

Det globale websitetag arbejder sammen med et andet stykke kode, et hændelseskodestykke eller et kodestykke med telefonnummer om at spore dine konverteringer.

Du kan bruge det globale websitetag til sporing af Google Ads-konverteringer for at strømline oplevelsen ved brug af websitekode i forskellige Google-produkter. Når du opretter en websitekonverteringshandling i den nye Google Ads-oplevelse, får du vist et globalt websitetag i stedet for det konverteringssporingstag, som blev benyttet tidligere. Dette tag skal installeres på hver side på dit website. Du skal også føje et andet stykke kode, et hændelseskodestykke eller et kodestykke med telefonnummer – afhængigt af den type konvertering, du gerne vil spore, til bestemte sider på dit website. Disse kodestykker bruges sammen med det globale websitetag til sporing af konverteringer.

I denne artikel kan du læse om, hvorfor du bør bruge det globale websitetag og om, hvordan du implementerer det korrekt.

Hvis du har et tidligere konverteringssporingstag installeret på dit website, vil det stadig fungere. Vi anbefaler dog, at du bruger de nye konverteringssporingstags, så du får en mere nøjagtig konverteringsmåling.

Fordele

• Hurtigere og nemmere integration i andre Google-produkter: Det globale websitetag bruges ikke kun i Google Ads, men også i andre Google-produkter, f.eks. Google Analytics. Hvis du bruger disse produkter, gør det globale websitetag websiteimplementering nemmere, fordi du får en samlet taggingoplevelse.
  • Mere præcis konverteringssporing: Med det globale websitetag lagres der nye cookies på dit domæne, så der registreres et entydigt id for en bruger eller det annonceklik, der har ført en bruger videre til dit website. Det sikrer en mere præcis måling af konverteringer i Google Ads. Med det globale websitetag kan du angive, hvilke interaktioner på dit website der skal tælles som Google Ads-konverteringer.
  • Fuld dækning af alle konverteringer: Hvis du bruger det tidligere konverteringssporingstag, som kun er beregnet til en pixelbaseret implementering, kan Google Ads ikke registrere alle dine konverteringer. Med det globale websitetag kan du være sikker på, at alle dine konverteringer registreres.

Bemærk, at når en bruger lander på dit website fra et annonceklik, vil dit globale websitetag for Google Ads-konverteringssporing læse oplysningerne om annonceklik og sende disse oplysninger til Google Ads. På følgende sider kan dine Google Ads-tags bruge klikoplysningerne fra de nye cookies, som angives på dit domæne.

Sådan fungerer det globale websitetag

Det globale websitetag arbejder sammen med et andet stykke kode, et hændelseskodestykke eller et kodestykke med telefonnummer om at spore dine konverteringer.

• Hvis du sporer websitekonverteringer, fortæller hændelseskodestykket det globale websitetag, hvornår der skal spores en konvertering.
  • Hvis du sporer opkald til dit website, erstatter kodestykket med telefonnummeret din virksomheds telefonnummer med et Google-viderestillingsnummer.

Når du konfigurer konverteringssporing for dit website, kan du se og kopiere det globale websitetag til din konto samt andre kodestykker, der skal bruges sammen med tagget. De kodestykker, du finder nedenfor, er kun eksempler, og de fungerer ikke på dit website.

Globalt websitetag

Kodestykket for det globale websitetag skal placeres på alle sider på dit website. De skal placeres i <head>-sektionen på dine HTML-sider. Hvis du allerede har installeret et globalt websitetag, mens du oprettede en anden konverteringshandling fra den samme Google Ads-konto, (eller hvis en managerkonto havde installeret det, mens der blev oprettet en anden konverteringshandling på din konto), skal du ikke tilføje det globale kodestykke igen. Hvis du har installeret det globale websitetag på dit website via et andet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller via en anden Google Ads-konto, skal du følge vejledningen for at tilpasse tagget, så det fungerer på din Google Ads-konto.

Her er et eksempel på det globale websitetag:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: CONVERSION_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config','AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Hændelseskodestykke

Hændelseskodestykket skal installeres på selve konverteringssiden. Ellers fungerer websitekonverteringssporingen ikke. Det kan placeres hvor som helst i koden efter kodestykket for det globale tag. Af hensyn til sporingsnøjagtigheden anbefaler vi dog, at det placeres i <head>-sektionen.

Her er et eksempel på et hændelseskodestykke:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Kodestykke med telefonnummer

Kodestykket med telefonnummeret skal tilføjes på de sider på dit website, hvor telefonnummeret, som du gerne vil spore, vises. Kodestykket med telefonnummeret skal placeres lige efter det globale websitetag.

Her er et eksempel på et kodestykke med telefonnummer:

<script>
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
  });
</script>

Sådan tilpasser du et globalt websitetag til din Google Ads-konto

Hvis du i forvejen har et globalt websitetag på samtlige sider på dit website, kan du konfigurere det til at sende data til flere Google Ads- eller Google Analytics-konti. Lad os bruge et globalt websitetag, der stammer fra en Google Analytics-konto, som eksempel. Det globale websitetag ser sådan ud:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
  </script>

Hvis du vil tilføje understøttelse af din Google Ads-konto, skal du bare tilføje den fremhævede linje i dit globale websitetag og erstatte "AW-CONVERSION_ID" med det unikke id, du får, når du konfigurerer dine konverteringssporingstags.

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">   </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config','AW-CONVERSION_ID');
  </script>

To disable the collection of remarketing data, add the highlighted gtag('set') command below to your global site tag:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">       </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the global site tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new config command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate config commands for Google Analytics and Google Ads).

Sådan bruger du det nye konverteringssporingstag

Følg vejledningen for at konfigurere konverteringssporing i Google Ads.

Sikkerhed og privatliv i forbindelse med websitesporing

Googles sikkerhedsstandarder er særdeles omfattende. Google Ads indsamler kun data på de sider, hvor du har implementeret de tilknyttede tags.

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om, hvilke data du indsamler på dine websites, og for at indhente samtykke for indsamlingen, når loven kræver det.

Er du ikke sikker på, om dit tag er konfigureret korrekt? Du kan bruge Google Tag Assistant til at tjekke implementeringen af dit tag. Få flere oplysninger om fejlfinding i artiklen om tjek af dit konverteringssporingstag.