Utilitzar l'etiqueta de Google per al seguiment de conversions de Google Ads

Nota: ara l'etiqueta de lloc web global (gtag.js) és l'etiqueta de Google. Amb aquest canvi, tant les etiquetes gtag.js que tingueu instal·lades com les que instal·leu a partir d'ara tindran prestacions noves que us permetran fer més coses, millorar la qualitat de les dades i adoptar funcions noves, tot sense codi addicional. Obteniu més informació sobre l'etiqueta de Google.

L'etiqueta de Google funciona conjuntament amb un altre fragment de codi, un fragment d'esdeveniment o un fragment de número de telèfon per fer el seguiment de les vostres conversions.

A fi d'optimitzar la vostra experiència amb el codi de lloc web en tots els productes de Google, podeu utilitzar l'etiqueta de Google per fer el seguiment de les conversions de Google Ads. Quan creeu una acció de conversió de lloc web a la nova experiència de Google Ads, veureu l'etiqueta de Google en comptes de l'etiqueta de seguiment de conversions anterior. Aquesta etiqueta s'ha d'instal·lar en totes les pàgines del lloc web. També cal que afegiu a determinades pàgines del vostre lloc web un altre fragment de codi, un fragment d'esdeveniment o un fragment de número de telèfon, segons el tipus de conversió de la qual vulgueu fer el seguiment. Aquests fragments funcionen conjuntament amb l'etiqueta de Google per fer un seguiment de les conversions.

Aquest article explica per què es recomana utilitzar l'etiqueta de Google i com podeu implementar-la correctament. Quan estigueu a punt, podeu configurar l'etiqueta de Google.

Si teniu l'etiqueta de seguiment de conversions anterior instal·lada al lloc web, continuarà funcionant, però us recomanem que utilitzeu l'etiqueta de Google per mesurar les conversions amb més precisió.

Avantatges

• Integració més ràpida i fàcil amb altres productes de Google: l'etiqueta de Google no només s'utilitza a Google Ads, sinó també en altres productes de Google, com ara Google Analytics. Si feu servir aquests productes, l'etiqueta de Google simplifica la implementació al lloc web, ja que ofereix una experiència d'etiquetatge unificada.
  • Més precisió en el seguiment de conversions: utilitzar l'etiqueta de Google defineix al vostre domini unes galetes noves, en què s'emmagatzemarà un identificador únic d'usuari o el clic a l'anunci que ha dut l'usuari al lloc web. D'aquesta manera, Google Ads pot mesurar les conversions amb més precisió. L'etiqueta de Google us permet especificar quines interaccions amb el lloc web s'han de comptar com a conversions de Google Ads.
  • Cobertura completa de totes les conversions: si utilitzeu l'etiqueta de seguiment de conversions anterior i l'heu modificat per a una implementació només de píxels, Google Ads no podrà detectar totes les vostres conversions. L'etiqueta de Google assegura que es tenen en compte totes les conversions.

Tingueu present que quan un usuari arriba al vostre lloc web des d'un clic en un anunci, l'etiqueta de Google per al seguiment de conversions de Google Ads llegeix la informació del clic a l'anunci i l'envia a Google Ads. A les pàgines següents, les etiquetes de Google Ads poden utilitzar la informació de clic de les galetes noves que estan definides al vostre domini.

Com funciona l'etiqueta de Google

L'etiqueta de Google funciona conjuntament amb un altre fragment de codi, un fragment d'esdeveniment o un fragment de número de telèfon per fer el seguiment de les vostres conversions.

• Si feu el seguiment de les conversions de lloc web, el fragment d'esdeveniment indica a l'etiqueta de Google quan ha de fer el seguiment d'una conversió.
  • Si feu el seguiment de les trucades al lloc web, el fragment de número de telèfon substitueix el número de telèfon de la vostra empresa per un número de desviació de trucades de Google.

Quan configureu el seguiment de conversions del lloc web, podreu veure i copiar l'etiqueta de Google per al compte i els fragments que s'hagin d'utilitzar amb l'etiqueta. Els fragments de codi que figuren a continuació són només exemples i no funcionaran al vostre lloc web.

Etiqueta de Google

El fragment d'etiqueta de Google s'ha de col·locar a la secció <head> de totes les pàgines HTML del lloc web. Si heu instal·lat anteriorment l'etiqueta de Google en crear una altra acció de conversió des del mateix compte de Google Ads (o si un compte de gestor l'ha instal·lat en crear una altra acció de conversió al vostre compte), no cal que torneu a afegir el fragment d'etiqueta de Google. Si heu instal·lat l'etiqueta de Google al lloc web des d'un altre producte de Google (com ara Google Analytics) o des d'un altre compte de Google Ads, seguiu les instruccions per adaptar l'etiqueta a fi que funcioni al vostre compte de Google Ads.

Aquí teniu un exemple d'etiqueta de Google:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config','TAG_ID');
  </script>

Fragment d'esdeveniment

Perquè el seguiment de conversions de lloc web funcioni, cal instal·lar el fragment d'esdeveniment a la pàgina de conversió. Es pot col·locar en qualsevol part del codi, després del fragment d'etiqueta de Google. Ara bé, us recomanem que el col·loqueu dins de la secció <head> per optimitzar la precisió del seguiment.

Aquí teniu un exemple de fragment d'esdeveniment:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Fragment de número de telèfon

El fragment de número de telèfon s'ha d'afegir a les pàgines del lloc web en què es mostra el número de telèfon del qual voleu fer el seguiment. S'ha de col·locar abans de l'ordre "config" de l'etiqueta de Google.

Aquí teniu un exemple de fragment de número de telèfon:

<script>
gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
'phone_conversion_ids': ['AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL']
});
gtag('config', 'AW_CONVERSION_ID');

</script>

Com es pot adaptar una etiqueta de Google existent al compte de Google Ads

Si ja teniu l'etiqueta de Google en totes les pàgines del vostre lloc web, la podeu configurar perquè enviï dades a diversos comptes de Google Ads o de Google Analytics. Utilitzem com a exemple l'etiqueta de Google d'un compte de Google Analytics. Tindria l'aspecte següent:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
  </script>

Per tal que el compte de Google Ads admeti l'etiqueta de Google, només heu d'afegir a l'etiqueta la línia marcada i substituir-hi "TAG_ID" per l'identificador únic que vau rebre quan vau configurar les etiquetes de seguiment de conversions.

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">
 </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
    gtag('config','TAG_ID');
  </script>

To disable the collection of your data, add the highlighted gtag('set') command below to your Google tag:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">

</script>

<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the Google tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new config command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate config commands for Google Analytics and Google Ads).

Seguretat i privadesa del seguiment de conversions

Google té uns estàndards de seguretat estrictes. Google Ads només recull dades en llocs web i aplicacions en què heu configurat el seguiment.

Assegureu-vos de proporcionar als usuaris informació clara i exhaustiva sobre les dades que recolliu als vostres llocs web, aplicacions i altres propietats. Comproveu que també obteniu el consentiment per a aquesta recollida sempre que ho exigeixi la llei o qualsevol política aplicable de Google que regeixi el consentiment dels usuaris, inclosa la política de consentiment dels usuaris de la UE.

No teniu clar si la vostra etiqueta està configurada correctament? Podeu utilitzar Tag Assistant per comprovar-ne la implementació. Per resoldre altres problemes, consulteu l'article Resoldre problemes relacionats amb l'etiquetatge de tot el lloc web o Utilitzar Tag Assistant per resoldre problemes relacionats amb accions de conversió inactives o sense verificar.