Om aviseringar i kontot

När det finns information från Google Ads som vi vill att du ska se direkt visar vi avisering på en synlig plats i ditt konto.

Google Ads-aviseringar har i regel något av tre syften:

• att varna om potentiella problem med din annonsvisning eller dina kampanjinställningar
  • att tillkännage nya Google Ads-funktioner eller -uppdateringar
  • att ge förslag som kan förbättra resultatet av din kampanj.

Exempel på aviseringar i kontot

Viktiga varningar om ditt konto visas med en röd triangel . Sådana aviseringar varnar om viktiga problem i ditt konto, till exempel att dina annonser inte visas eller att dina faktureringsuppgifter är inaktuella.

Aviseringar om nya Google Ads-funktioner visas med en blå informationsikon Info_icon. De kan till exempel handla om nya rapporter där du kan följa upp resultatet på ett annat sätt, eller ett nytt verktyg som hjälper dig att välja bättre sökord.

Möjligheter att förbättra resultatet av ditt konto visas med en gul glödlampa Opportunities_yellow_bulb. Förslagen är specialanpassade för ditt konto och innehåller oftast råd om en viss åtgärd du kan vidta, som att lägga till sökord eller inriktningsalternativ så att du når fler kunder.

Visa aviseringarna i ditt Google Ads-konto

De allra viktigaste varningarna, till exempel varningar om att dina annonser inte visas, visas i ett rött fält högst upp i ditt konto.

Viktiga men mindre kritiska aviseringar visas i ett förhandsgranskningsfält upptill på skärmen. Klicka på Visa alla om du vill se hela listan över aviseringar.

Klicka till exempel på Visa eller Åtgärda det om du vill åtgärda ett problem, eller på Läs mer om du vill läsa mer om problemet i hjälpcentret för Google Ads. Klicka på Avvisa om du vill ta bort aviseringen från listan.

Om aviseringarna är av lägre prioritet visas inget förhandsgranskningsfält, men däremot ett utropstecken vid klockikonen upptill på sidan. Klicka på utropstecknet när du vill läsa aviseringarna.
Du kan också ändra dina inställningar för att ta emot aviseringarna via e-post.