Over in-account meldingen

Wanneer het nodig is dat u informatie over Google Ads onmiddellijk ziet, wordt er een melding weergegeven op een goed zichtbare plaats in uw account.

Google Ads-meldingen worden doorgaans om een van de volgende drie redenen weergegeven:

• We willen u op de hoogte stellen van een potentieel probleem met uw advertentieweergave of met uw campagne-instellingen
  • We willen een nieuwe Google Ads-functie of -update aankondigen
  • We willen een suggestie doen om uw campagneprestaties te verbeteren

Voorbeelden van in-account meldingen

Belangrijke waarschuwingen over uw account worden aangegeven met een rode driehoek . Deze berichten waarschuwen u voor kritieke problemen met het account, zoals advertenties die niet actief zijn of factureringsgegevens die zijn verouderd.

Meldingen over nieuwe Google Ads-functies of -systeemupdates worden aangegeven met een blauw informatiepictogram Info_icon. Met deze meldingen wordt u bijvoorbeeld op de hoogte gesteld van nieuwe rapporten waarmee u de prestaties op een andere manier kunt monitoren, of van een nieuwe tool die u helpt bij het kiezen van betere zoekwoorden.

Mogelijkheden om de accountprestaties te verbeteren worden aangegeven met een gele gloeilamp Opportunities_yellow_bulb. Deze suggesties zijn speciaal op uw account toegespitst en geven doorgaans advies over stappen die u kunt uitvoeren, zoals het toevoegen van zoekwoorden of targetingopties waarmee u meer klanten kunt bereiken.

Meldingen in uw Google Ads-account bekijken

Kritieke waarschuwingen, bijvoorbeeld als geen van uw advertenties actief is, worden in een rode balk bovenaan het accountscherm weergegeven.

Belangrijke maar minder kritieke meldingen worden weergegeven in een voorbeeldbalk, bijna boven aan het scherm. Als u een lijst met alle meldingen wilt weergeven, klikt u in deze voorbeeldbalk op Alles weergeven.

U kunt klikken op Weergeven of Dit probleem oplossen om naar pagina's te gaan waar u het probleem kunt oplossen. U kunt ook klikken op Meer informatie om meer over het probleem te lezen in het Helpcentrum van Google Ads. Klik op Sluiten om de melding uit de lijst te verwijderen.

Als alleen minder belangrijke meldingen uw aandacht vereisen, is er geen voorbeeldbalk maar ziet u een uitroepteken naast het belpictogram bijna boven aan uw scherm. Klik op het uitroepteken om uw berichten te zien.
U kunt ook uw voorkeuren wijzigen om deze meldingen als e-mailmeldingen te ontvangen.