Utvärdera resultatet av dina målsidor

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar resultatet av dina målsidor så att du förstår hur människor interagerar med dina webbsidor. Du får bäst översikt över denna information på sidan Målsidor.

På sidan Målsidor kan du

• se de utökade målsidor som är kopplade till respektive målsida
  • ta reda på vilka av sidorna som kan ge en bättre upplevelse på mobila enheter
  • kontrollera hur mobilanpassad en sida är eller om sidan läses in som en giltig AMP-sida (Accelerated Mobile Page)
  • kontrollera kompatibilitetsfrekvensen för konverteringsspårning för var och en av dina målsidor.

I denna artikel beskriver vi hur du använder sidan Målsidor. Om du vill ha en mer detaljerad beskrivning av informationen på sidan kan du läsa om sidan Målsidor.

Målsidesresultat i Google Ads

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen längst ned i videospelaren, välj Undertexter och ange ditt språk.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målsidor på sidmenyn till vänster. Du kan se vilka sidor som inte är optimerade för mobila enheter i kolumnerna Mobilanpassad klickfrekvens och Giltig AMP-klickfrekvens.
    • Om en målsida inte bedöms vara mobilanpassad varje gång i Googles mobilvänlighetstest är procentsatsen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte får några klick från mobila enheter visas värdet ”–” i kolumnen.
    • Om en målsida inte alltid läses in som en giltig AMP-sida när användare klickar på din annons är procentsatsen i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens lägre än 100. Om sidan inte har AMP-uppmärkning visas värdet ”–” i kolumnen.
  3. Se vilka målsidor som är korrekt konfigurerade för konverteringsspårning genom att granska Kompatibilitetsfrekvens för konv.spårning. Detta mätvärde mäter den uppskattade procentandel annonsklick som kan spåras för konverteringar med ursprungsplatsens cookies för varje målsida (endast målsidor för sökannonser). Läs Tolka kompatibilitetsfrekvensen för konverteringar.
  4. Klicka på Visa utökade målsidor nedanför en målsideslänk. Då visas en lista över webbadresser till utökade målsidor för den målsidan.
    • Klicka på Testa i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens för att starta Googles mobilvänlighetstest för sidan i ett separat fönster.
    • Klicka på Testa i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens för att starta AMP Validator-testet för sidan i ett separat fönster.
  5. I kolumnerna Klick, Exp. (exponeringar) och CTR (klickfrekvens) kan du se vilka sidor som användare interagerade med mest. Precis som i andra Google Ads-rapporter kan du segmentera och filtrera informationen i kolumnerna. Du kan också ladda ned och spara hela tabellen.
  6. Så här ser du de utökade målsidorna för fler än en målsida:
    1. Klicka på Målsidor på sidmenyn till vänster.
    2. Markera kryssrutan bredvid två eller fler målsidor.
    3. Klicka på Visa utökade målsidor när den blå stapeln visas ovanför tabellen.
    Obs! De klick som rapporteras på sidan Målsidor innehåller bara rubrikklick som ledde till en målsida. De matchar därför inte antalet klick som rapporteras på sidorna Kampanjer och Annonser och tillägg, som också inbegriper klick på kartor, telefonnummer och andra tillägg.