Utvärdera resultatet av dina målsidor

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar resultatet för dina målsidor för att bättre förstå hur människor interagerar med dina webbsidor. Du får bäst översikt över denna information på sidan Målsidor.

På sidan Målsidor kan du:

• se de utökade målsidor som är kopplade till respektive målsida
  • identifiera vilka av sidorna som kan ge en bättre upplevelse på mobila enheter
  • kontrollera hur mobilanpassad en sida är, eller om sidan läses in som en giltig Accelerated Mobile Page (AMP).
  • Kontrollera kompatibilitetsfrekvensen för konverteringsspårning för var och en av dina målsidor.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder sidan Målsidor. Om du vill gå på djupet om den information som visas här läser du mer om sidan Målsidor.

Målsidesresultat i Google Ads

Om du vill se undertexter på ditt språk kan du aktivera undertexter på YouTube. Klicka på ikonen Inställningar längst ned i videospelaren, välj Undertexter och ange ditt språk.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målsidor i sidmenyn till vänster. Du kan se vilka sidor som inte är optimerade för mobila enheter i kolumnerna Mobilanpassad klickfrekvens och Giltig AMP-klickfrekvens.
    1. Om en målsida inte bedöms vara mobilanpassad varje gång av Googles mobilvänlighetstest är procentsatsen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte får några klick från mobila enheter visas värdet ”–” i kolumnen.
    2. Om en målsida inte alltid läses in som en giltig AMP-sida när användare klickar på din annons är procentsatsen i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens lägre än 100. Om en sidan inte har AMP-uppmärkning visas värdet ”–” i kolumnen.
  3. Klicka på Visa utökade målsidor nedanför en målsideslänk. Då visas en lista över webbadresserna för utökad målsida för denna målsida.
    1. Klicka på Testa i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens. Då startas Googles mobilvänlighetstest för sidan i ett separat fönster.
    2. Klicka på Testa i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens. Då startas AMP Validator-testet för sidan i ett separat fönster.
  4. Se vilka målsidor är rätt konfigurerade för konverteringsspårning genom att granska Kompatibilitetsfrekvens för konv.spårning. Detta mätvärde mäter procentandelen av annonsklick som kan spåras för konverteringar med ursprungsplatsens cookies för varje målsida (endast sökannonsmålsidor). Läs Förstå kompatibilitetsfrekvensen för konverteringsspårning.
  5. I kolumnerna Klick, Exp. (exponeringar) och CTR (klickfrekvens) kan du se vilka sidor som användare interagerade med mest. Precis som i andra Google Ads-rapporter kan du segmentera och filtrera informationen i kolumnerna. Du kan också ladda ned och spara hela tabellen.
  6. Så här visar du de utökade målsidorna för mer än en målsida:

Obs! De klick som rapporteras på sidan Målsidor innehåller bara rubrikklick som ledde till en målsida, så de matchar inte antalet klick som rapporterats på sidorna Kampanjer eller Annonser och tillägg som också innehåller klick på kartor, telefonnummer och andra tillägg.

1. Klicka på Målsidor på sidmenyn till vänster.
    2. Markera kryssrutan bredvid två eller fler målsidor.
    3. När den blå stapeln visas ovanför tabellen klickar du på Visa utökade målsidor.