De prestaties van uw bestemmingspagina's evalueren

Het is belangrijk om regelmatig te controleren hoe uw bestemmingspagina's presteren, zodat u inzicht krijgt in hoe mensen uw webpagina's gebruiken. De beste plek om een overzicht van deze informatie te krijgen, is op de pagina 'Bestemmingspagina's'.

Op de pagina 'Bestemmingspagina's' kunt u het volgende doen:

• De uitgebreide bestemmingspagina's bekijken die aan uw bestemmingspagina's zijn gekoppeld.
  • Bepalen welke pagina's een betere gebruikerservaring op mobiele apparaten kunnen bieden.
  • De geschiktheid voor mobiele apparaten van een pagina controleren of nagaan of de pagina wordt geladen als geldige Accelerated Mobile Page (AMP).
  • Het compatibiliteitpercentage voor het bijhouden van conversies voor elk van uw bestemmingspagina's controleren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de pagina 'Bestemmingspagina's' gebruikt. Voor meer informatie over de gegevens die u op de pagina 'Bestemmingspagina's' vindt, leest u Over de pagina 'Bestemmingspagina's'.

Prestaties van bestemmingspagina's in Google Ads

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het pictogram Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Bestemmingspagina's. Aan de hand van de kolommen 'Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten' en 'Geldige AMP-klikfrequentie' kunt u zien welke pagina's niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
    1. Als een bestemmingspagina door de mobielvriendelijke test van Google niet elke keer wordt beoordeeld als geschikt voor mobiele apparaten, is het percentage in de kolom 'Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten' lager dan 100. Als een pagina geen klikken ontvangt via mobiele apparaten, is de waarde in deze kolom '-'.
    2. Als een bestemmingspagina niet altijd als geldige AMP-pagina wordt geladen wanneer gebruikers op uw advertentie klikken, is het percentage in de kolom 'Geldige AMP-klikfrequentie' lager dan 100. Als een pagina geen AMP-opmaak heeft, is de waarde in deze kolom '-'.
  3. Klik onder de link van een bestemmingspagina op Uitgebreide bestemmingspagina's bekijken. U ziet nu een lijst met de URL's van de uitgebreide bestemmingspagina voor de betreffende bestemmingspagina.
    1. Klik in de kolom 'Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten' op Testen om in een afzonderlijk venster de mobielvriendelijke test van Google voor de pagina te starten.
    2. Klik in de kolom 'Geldige AMP-klikfrequentie' op Testen om in een afzonderlijk venster de AMP Validator-test voor de pagina te starten.
  4. Bij 'Compatibiliteitspercentage voor het bijhouden van conversies' kunt u zien welke bestemmingspagina's correct zijn geconfigureerd voor het bijhouden van conversies. Deze statistiek meet het percentage advertentieklikken dat kan worden bijgehouden voor conversies via first party cookies voor elke bestemmingspagina (alleen bestemmingspagina's voor zoekadvertenties). Lees Inzicht in uw compatibiliteitspercentage voor het bijhouden van conversies voor meer informatie.
  5. Aan de hand van de kolommen 'Klikken', 'Verton.' (vertoningen) en 'CTR' (klikfrequentie) kunt u bepalen op welke pagina's gebruikers het meeste hebben gereageerd. Net als bij uw andere Google Ads-rapporten kunt u de gegevens in deze kolommen segmenteren en filteren, maar ook de volledige tabel downloaden en opslaan.
  6. Ga als volgt te werk om de uitgebreide bestemmingspagina's van meer dan één bestemmingspagina te bekijken:

Opmerking: De klikken die op de pagina 'Bestemmingspagina's' worden gerapporteerd, omvatten alleen klikken op kopregels die naar een bestemmingspagina hebben geleid. Ze komen dus niet overeen met het aantal klikken dat wordt gerapporteerd op de pagina 'Campagnes' of 'Advertenties en extensies', die klikken naar kaarten, telefoonnummers en andere extensies omvatten.

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Bestemmingspagina's.
    2. Vink het vakje aan naast twee of meer bestemmingspagina's.
    3. Wanneer de blauwe balk boven de tabel wordt weergegeven, klikt u op Uitgebreide bestemmingspagina's bekijken.