Om dynamisk remarketing för appar

Dynamisk remarketing är en välkänd funktion som gör det möjligt för annonsörer att nå personer som har besökt deras webbplats tidigare. Eftersom appar har blivit en viktig del av kundupplevelsen kan du nu också rikta dynamisk remarketing mot appanvändare. Med dynamisk remarketing för appar kan du nå appanvändare som har visat intresse för dina produkter på dina webbplatser och i dina appar.

Metodtips

Till skillnad från dynamisk remarketing för webben fokuserar dynamisk remarketing för appar mer på användare som har installerat din app. Vi rekommenderar att du har en stark installationsbas så att du kan skala upp kampanjen på ett effektivt sätt.

Fördelar

Med dynamisk remarketing för appar kan du ange remarketinghändelser för att spåra interaktioner i appen, som att välja resedatum och flygplatskoder. När händelserna utlöses kan du segmentera målgruppen utifrån deras tidigare aktivitet och skräddarsy mer relevanta budskap till dem i allt ditt annonsutrymme på webbplatser och i appar. När användare som har installerat din app på sin enhet klickar på en av dina dynamiska annonser leds de till relevant innehåll i appen, till exempel ett flyg med samma resedatum och flygplatskoder som de tittade på tidigare.

Vad du behöver för att komma igång

Flöde med produkter eller tjänster

Beroende på typen av verksamhet kan du antingen skapa ett Google Merchant Center-flöde eller ett företagsdataflöde som innehåller alla dina produkter eller tjänster och uppgifter om varje artikel (unikt id, pris, bild och annat). Uppgifterna hämtas sedan från flödet och läggs in i de dynamiska annonserna. Läs mer om hur du använder flöden i appkampanjer och hur du skapar ett flöde för dina dynamiska displayannonser

Obs! Om du använder ett flöde för en befintlig dynamisk remarketingkampanj för webben kan du använda samma flöde och kampanj för dynamisk remarketing för appar. Du behöver inte ändra flödet, om inte din dynamiska remarketingkampanj för appar ska använda anpassade scheman för djuplänkar.

Djuplänkar

Google har stöd för alla typer av djuplänkar som leder användare direkt till din app, som anpassade scheman, Android-applänkar och universella iOS-länkar. Kontakta ditt utvecklarteam om du inte är säker på vilken lösning för djuplänkar du använder.

Använda händelsetaggar i din app

Med remarketinghändelser kan du segmentera målgrupper utifrån deras tidigare aktivitet så att du kan skräddarsy relevanta budskap till dem. Du kan till exempel visa en inriktad och anpassad annons enbart för personer som har övergett sin kundvagn. Användarnas aktivitet spåras med hjälp av konverteringshändelser, som att fylla i ett intresseformulär eller slutföra ett köp i appen.

Bestäm vilka remarketing- och konverteringshändelser du vill spåra och installera Firebase-SDK:et eller ett SDK från tredje part för att segmentera målgrupper i appen utifrån dessa händelser.

Dynamisk remarketingkampanj

Skapa en ny dynamisk remarketingkampanj eller använd en befintlig dynamiska remarketingkampanj för webben för att nå dina tidigare app- och webbanvändare.

Användare som har installerat din app

Om en användare har installerat din app kan hen ledas till den via dynamisk remarketing för appar. Användare som inte har appen leds i stället till din webbplats.