Visa söktermsrapporten

Använd söktermsrapporten när du vill se hur det gick för dina annonser när de visades till följd av faktiska sökningar i söknätverket. Identifiera nya söktermer med stor potential eller se hur nära faktiska sökningar är relaterade till dina valda sökord. I den här artikeln beskriver vi hur du visar söktermsrapporten. Mer information om rapporten finns i Om söktermsrapporten.

Visa söktermsrapporten

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer i navigeringspanelen till vänster och klicka sedan på Sökord på sidmenyn.
  3. Klicka på Söktermer högst upp på sidan.
  4. Du ser information om vilka söktermer som ledde till visningar och klick.
  5. Du kan modifiera söktermsrapporten och ändra vilka kolumner som visas genom att klicka på kolumnikonen Kolumner. Sedan kan du lägga till, ta bort eller byta ordning på kolumnerna i rapporten.
  6. Om du vill hämta informationen i en rapport klickar du på ikonen med tre punkter 3-dot icon.png och väljer Hämta.

Tänk på att du bara kan se söktermer som har använts för minst åtta timmar sedan, som har fått klick under de senaste 30 dagarna eller som har använts i sökningar av ett större antal personer. Söktermer som inte uppfyller de här kriterierna sammanfattas på raden Andra söktermer.

Tolka informationen om söktermer

Tolka kolumnen Sökord

I kolumnen Sökord kan du se vilket av dina sökord som matchade en sökterm och ledde till att din annons visades. Informationen kan hjälpa dig att se hur det går för dina sökord genom att se efter hur väl de matchar faktiska sökningar.

Du kan använda informationen i kolumnen Sökord för att förbättra sökordslistan. Anta att du säljer tulpaner. Du ser i söktermsrapporten att det bredmatchande sökordet blommor leder till att din annons visas när någon söker på röda rosor och lila orkidéer – blommor som du inte säljer. Därför bestämmer du dig för att finjustera sökordslistan och fokusera på termer och fraser som är mer specifika för de produkter du erbjuder, alltså tulpaner.

Kolumnen Sökord visas inte som standard. I den tidigare AdWords-upplevelsen aktiverar du den genom att klicka på rullgardinsmenyn Kolumner och välja Ändra kolumner. Klicka på Attribut i avsnittet Välj statistik. Klicka sedan på länken Lägg till vid Sökord och välj Använd. I den nya Google Ads-upplevelsen aktiverar du kolumnen Sökord genom att klicka på kolumnikonen Kolumner och sedan på Attribut. Markera rutan vid Sökord och klicka på Använd.

Tolka kolumnen Matchningstyp

Kolumnen Matchningstyp i söktermsrapporten visar i vilken utsträckning söktermerna som ledde till att dina annonser visades på Google matchar de faktiska sökorden i ditt konto. Om du vet vilka matchningstyper som fungerar bra för olika sökord och sökningar kan du finjustera matchningstyperna för alla dina sökord så att du inriktar dig bättre på rätt kunder.

Söktermsrapportens resultatstatistik kan skilja sig från data i dina produktgrupper, eftersom den rapporterar trafik för frågor som uppfyller Googles integritetströsklar.

Tips: Modifiera din rapport

Du kan modifiera rapporten så att du ser alla söktermer – i hela kontot eller i en viss kampanj eller annonsgrupp – som ledde till att din annons visades. I den tidigare AdWords-upplevelsen kommer du åt funktionen genom att klicka på fliken Dimensioner, klicka på Visa och välja Söktermer på rullgardinsmenyn. I den nya Google Ads-upplevelsen klickar du på rapportikonen ic_assessment_grey600_1x_web_24dp.png och väljer Fördefinierade rapporter på rullgardinsmenyn. Tänk på att även om du kan se samma information om enskilda sökord när du visar söktermsrapporten på det här sättet, kan du inte lägga till sökord eller negativa sökord direkt från rapporten.

Tips: Söktermer hos sökpartner

Dina annonser hos våra sökpartner kan också visas på sidor i webbplatskataloger eller på andra sidor som är relaterade till en persons sökning, förutom på sökresultatsidor. Söktermerna på de här platserna kan vara längre än normalt eller vara formaterade annorlunda, beroende på strukturen på den specifika webbplatsen eller sidan.