Utilitzar el pagament per conversions a les campanyes de display

A les campanyes de display podeu triar pagar per conversions en comptes de fer-ho per clics o per interaccions. En triar el pagament per conversions, només pagueu quan els clients fan una conversió al vostre lloc web o a la vostra aplicació.

Tingueu present que la funció de pagament per conversions només està disponible als comptes de Google Ads que compleixen els nostres requisits. En aquest article s'explica com podeu configurar el pagament per conversions a les campanyes de display.

Com funcionen

El pagament per conversions utilitza el mateix algoritme d'ofertes que el pagament per clics o per interaccions.

• Funciona amb l'estratègia d'ofertes Cost per acció (CPA) objectiu. En lloc de clics o interaccions, se us cobra per les conversions que rebeu al CPA objectiu.
Per exemple, si definiu el CPA objectiu en 10 € i rebeu 10 conversions en un mes, se us facturaran 100 €.
  • No se us cobraran les impressions, les interaccions ni els clics que generin conversions.
  • Se us cobrarà segons el CPA en el moment de la impressió.
Nota: les conversions es registren en funció del moment del clic o de la interacció. Les conversions que es produeixin uns quants dies després que l'anunci hagi tingut una interacció se us cobraran uns dies abans, ja que hauran superat el límit del cicle de facturació.

Abans de començar

Encara que Google Ads us mostri que podeu utilitzar el pagament per conversions, pot ser que el vostre compte no compleixi els requisits d'idoneïtat. Aquests són alguns dels motius habituals pels quals és possible que el vostre compte no sigui apte:

L'acció de conversió no és apta

Per utilitzar el pagament per conversions, excloeu l'acció de conversió "Visites a la botiga" dels informes de conversions:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic al nom de l'acció de conversió que vulgueu editar.
  5. Feu clic a Edita la configuració.
  6. Feu clic a Inclou a Conversions.
  7. Desmarqueu la casella per excloure l'acció de conversió a la columna "Conversions".
  8. Feu clic a Desa i, tot seguit, a Fet. L'acció de conversió s'hauria de mostrar com a "No" a la columna "Inclou a Conversions".

Retards en la conversió

No podeu utilitzar el pagament per conversions si teniu un retard en la conversió (el temps que passa entre un clic i una conversió) de més de 7 dies.

Si heu configurat el seguiment de conversions, podeu utilitzar els informes de retard en la conversió per esbrinar el temps que tarden els clients que veuen els vostres anuncis a completar una conversió. Per accedir als informes de retard en la conversió, seguiu aquests passos:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic a Campanyes, Grups d'anuncis o Paraules clau.
  3. Comproveu que l'interval de dates per a l'informe finalitzi almenys 30 dies després de la data d'inici de la campanya (o més, si teniu un període de conversió superior) i assegureu-vos que les dades de conversió de l'informe estiguin completes. Per canviar l'interval de dates, utilitzeu el selector corresponent que hi ha a l'extrem superior dret de la pàgina.
  4. Feu clic a la icona de segment i, a continuació, seleccioneu Conversions > Dies fins a la conversió. Amb aquesta acció, les columnes de conversió de l'informe se segmenten en un màxim de 19 files.

No apte per motius no revelats

És possible que el vostre compte no sigui apte per utilitzar el pagament per conversions a causa de motius no revelats a Google Ads. En aquest cas, veureu aquest missatge d'error a Google Ads: "El compte no és apte per utilitzar el pagament per conversions".

El fet de resoldre els problemes esmentats abans no us assegura que el compte sigui apte. La idoneïtat es determina per una multitud de factors, com ara l'API, i pot canviar cada dia.

Requisits de les conversions

Per utilitzar el pagament per conversions, el vostre compte ha d'haver rebut més de 100 conversions en els 30 darrers dies. També necessiteu que el 90% de les vostres conversions s'hagin fet en un període inferior a 7 dies des que heu rebut un clic a l'anunci. Si els clients acostumen a tardar més d'una setmana a fer conversions després de fer clic en un anunci, no podreu utilitzar el pagament per conversions.

Tingueu en compte que és possible que es produeixi un petit retard entre el moment en què es registren les conversions i el moment en què se us cobren. Obteniu més informació sobre el retard en la conversió i sobre els períodes de conversió.

Límit de CPA

A l'hora d'utilitzar el pagament per conversions en les vostres campanyes i grups d'anuncis, podeu definir un CPA objectiu inferior a 200 USD (o l'equivalent en la moneda local). Si en definiu un de superior a 200 USD (o l'equivalent en la moneda local), veureu un missatge d'alerta a la interfície d'usuari i se us cobrarà segons l'import de CPA superior que hàgiu definit a la configuració. Per evitar que se us cobri de més, disminuïu el CPA objectiu perquè sigui inferior a 200 USD (o l'equivalent en la moneda local) en les campanyes o grups d'anuncis, o bé utilitzeu el pagament per clics.

Pressupost

El pagament per conversions utilitza regles de pressupost més flexibles, ja que el nombre de conversions d'un dia concret varia més que el nombre de clics. Per aquest motiu, si pagueu per conversions, la despesa diària pot superar el pressupost diari mitjà en més del doble. D'aquesta manera, la funció Smart Bidding té marge per optimitzar totes les campanyes.

El pressupost mensual inicial d'una campanya que utilitza el pagament per conversions és el pressupost diari mitjà amb què la campanya comença el mes multiplicat per 30,4. Si aquest pressupost diari mitjà es canvia durant el mes, el pressupost mensual deixa d'aplicar-se i se substitueix per un de nou que depèn dels dies restants del mes.

No podeu canviar el pressupost d'un dia un cop ha passat. Si canvieu el pressupost d'un dia durant el dia en qüestió, la despesa d'aquest dia s'ajustarà al pressupost nou. Si el pressupost nou és inferior a l'anterior, els anuncis deixaran de difondre's durant el dia en qüestió i es reprendran l'endemà segons el pressupost nou.

Exemple

Suposem que el pressupost diari mitjà que teniu establert quan comença el mes de març és de 100 €. Això vol dir que el pressupost mensual inicial és de 3.040 € (100 x 30,4). Al cap d'una setmana, decidiu reduir el pressupost a 75 €. Així, el dia 8 deixa d'aplicar-se el pressupost anterior i, per als 24 dies restants de març, passa a aplicar-se el nou pressupost establert, que ascendeix a 1.800 € (75 x 24). Durant la darrera setmana, decidiu augmentar el pressupost diari mitjà a 150 €. Així, el dia 25 deixa d'aplicar-se el segon pressupost establert i, per als 7 dies restants de març, passa a aplicar-se el nou pressupost, que ascendeix a 1.050 € (150 x 7). Finalment, establiu el pressupost diari mitjà en 100 € a partir de l'1 d'abril. Això fa que l'abril comenci amb un pressupost mensual de 3.040 €, però no té cap efecte sobre el pressupost de març vigent al moment.

Al llarg del mes de març, la vostra despesa pot haver estat similar al detall següent:

700 € (100 € durant 7 dies) +

1.275 € (75 € durant 17 dies) +

1.050 € (150 € durant 7 dies) +

3.025 € en total per al mes

Nota: les campanyes de pagament per conversions respecten els pressupostos mensuals, però és possible que el ritme no sigui constant. En casos excepcionals, això pot provocar que s'esgotin els pressupostos mensuals abans que s'acabi el mes.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic al botó de més i seleccioneu + Campanya nova.
  5. Trieu Vendes, Contactes, Trànsit al lloc web o Notorietat de marca i abast.
    • Si no teniu pensat cap objectiu, també podeu seleccionar Crea una campanya sense l'ajuda d'un objectiu.
  6. Seleccioneu Display com a tipus de campanya.
  7. Proporcioneu l'URL del lloc web de la vostra empresa.
  8. Poseu un nom a la campanya.
  9. Feu clic a Continua.
  10. A la secció "Ofertes", seleccioneu Conversions com a objectiu principal de les ofertes.
  11. Seleccioneu Maximització de conversions automàtica i, tot seguit, marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Defineix un cost per acció objectiu".
  12. Definiu el CPA objectiu.
  13. A "Pagament per", seleccioneu Conversions.
  14. Quan hàgiu acabat, feu clic a Crea una campanya.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now