Miten Google Ads seuraa verkkosivustolla tapahtuvia konversioita?

Tässä artikkelissa on lisätietoa siitä, miten Google mittaa konversiota edeltäneitä mainosinteraktioita. Ohjeiden avulla voit varmistaa, että konversiot mitataan kaikista selaimista.

Kun käyttäjä reagoi mainokseesi klikkaamalla tekstimainosta tai katsomalla videomainoksen, Google Ads tallentaa evästeen, joka sisältää tietoa kyseisestä toiminnasta sekä käyttäjän tai mainosklikkauksen yksilöllisen tunnisteen.

Kun joku konvertoituu verkkosivustollasi, lisäämäsi konversioseurantatagi lukee evästeen ja lähettää sen ja konversiotiedot takaisin Google Adsiin. Toisinaan evästeet, joilla tallennetaan tietoa käyttäjien toiminnasta, eivät ole saatavilla esimerkiksi selaimen asetusten vuoksi. Tällöin klikkauskonversioita voidaan seurata Google Adsissa tarkemmin alla kuvatuilla tavoilla.

Ennen kuin aloitat

Jotta mittaustulokset olisivat mahdollisimman tarkkoja, tarvitset koko sivuston kattavan tagin (lue alta lisää eri käyttöönottotavoista). Ennen kuin otat tagin käyttöön, seuraa näitä ohjeita:

• Ota automaattinen taggaus käyttöön kaikilla Google Ads ‑tileilläsi.
  • Jos käytät klikkausseurantaa seuranta-URL-osoitteissa tai palvelinpuolen uudelleenohjauksia sivustollasi, varmista, että ne välittävät GCLID (Googlen klikkaustunnus) ‑parametrin laskeutumissivuillesi.
  • Jos konversiosivusi on eri verkkotunnuksessa kuin laskeutumissivusi, välitä GCLID konversiosivullesi gtag.js-verkkotunnuslinkin avulla.
  • Älä käynnistä tagejasi iframe-kehyksestä (esim. toisesta seurantatagista, kuten Floodlightista).
  • Katsomalla seuraavan videon saat tietää, miten ja miksi koko sivuston kattavia tageja käytetään Google Adsin tulosten mittaamiseen. Lisäksi videossa kerrotaan, miten valitaan sopiva ratkaisu ja miten eri tagit (esim. Google-tagi sekä Google Tag Managerin ja Google Analyticsin tagit) otetaan käyttöön oikealla tavalla.

Academy on Air: Sitewide Tagging

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Konversioiden seurantatapoja

Lue alla olevista ohjeista, miten otat käyttöön koko sivuston kattavan tagin, joka asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä. Näissä evästeissä säilytetään käyttäjän tai mainosklikkauksen yksilöllistä tunnistetta.

Vaihtoehto 1: Seuraa konversioita Google Adsin päivitetyn konversioseurantatagin avulla

Jotta Google Ads voi mitata kaikki konversiot riippumatta siitä, mitä selainta sivustosi kävijä käyttää, suosittelemme käyttämään Google-tagia. Tagi koostuu Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Tämä tagi asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, joissa säilytetään käyttäjän tai mainosklikkauksen yksilöllistä tunnistetta. Evästeet saavat mainosklikkausta koskevat tiedot konversioseurantatagin sisältämästä GCLID (Googlen klikkaustunniste) ‑parametrista.

Seuraa Ennen kuin aloitat ‑kohdassa annettuja ohjeita, jotta varmasti saat uuden konversioseurantatagin toimimaan oikein.

Uuden konversioseurantatagin koodinpätkät ovat käytettävissä, kun määrität verkkosivustollesi konversioseurannan uudessa Google Adsissa.

Ensimmäisen osapuolen evästeistä kieltäytyminen

Jos et halua, että Google-tagi asettaa ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio Google-tagisi config-komentoon:

gtag('config', 'TAG_ID', {'conversion_linker': false});

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se vähentää konversiomittauksen tarkkuutta.

Huom. Ensimmäisen osapuolen evästeistä kieltäytymistä ei suositella, sillä se heikentää konversiomittauksen tarkkuutta.

Vaihtoehto 2: Käytä Google Tag Manageria uuden konversionlinkitystagin kanssa

Google Tag Managerin avulla voit nopeasti ja helposti ottaa käyttöön ja päivittää verkkosivustosi tageja muuttamatta sivullasi olevaa koodia. Seuraa alla olevia ohjeita varmistaaksesi, että Google Adsin konversioseurantatagit saavat tarvittavat mainoksen klikkauksen tiedot:

1. Määritä ja asenna Google Tag Manager, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Siirry Google Tag Manager ‑säilöön ja lisää uusi tagi klikkaamalla Uusi tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Konversionlinkitys-tagityyppi.
  4. Klikkaa Triggerit ja valitse triggeri, jos haluat tagin käynnistyvän kaikilla sivuilla.

Konversionlinkitystagi tunnistaa automaattisesti laskeutumissivun URL-osoitteista tiedot, jotka liittyvät käyttäjän sivustollesi tuoneeseen mainosklikkaukseen. Tiedot tallennetaan uusiin evästeisiin verkkotunnuksessasi.

Jos olet uusi Google Tag Manager ‑käyttäjä, aloita ottamalla Google Tag Manager käyttöön.

Vaihtoehto 3: Käytä Google Analyticsia (koskee vain Universal Analyticsia)

Jos sivustollesi on jo lisätty Google Analytics ‑tagi, varmista seuraavien ohjeiden avulla, että Google Adsin konversioseurantatagi mittaa konversiot tarkasti myös jatkossa. Jos seuraat Ennen kuin aloitat ‑kohdassa annettuja ohjeita, mainosklikkauksen GCLID-parametri tallennetaan sivustosi verkkotunnuksen Google Analytics ‑evästeeseen. Jos olet määrittänyt tilisi ja tagisi oikein, Google Adsin konversioseurantatagi voi käyttää GCLID-parametria Google Analytics ‑evästeestä.

Tämän verkkosivustolla tapahtuvien konversioiden seurantatavan käyttö edellyttää, että seuraat Ennen kuin aloitat ‑kohdassa annettuja ohjeita sekä seuraavia lisäohjeita:

Jos seuraat näitä ohjeita, GCLID-parametri luetaan automaattisesti Google Analytics ‑evästeestä. Jos et halua Google Analyticsin tallentavan GCLID-parametria tähän evästeeseen, seuraa alla olevia ohjeita.

Huom. Universal Analytics säilyttää GCLID-parametrin evästeessä. Jos haluat mitata konversioita Google Analytics 4:llä, sinun on eksportoitava nämä konversiot Google Adsiin, koska Google Analytics 4 ‐tagi ei enää säilytä GCLID-parametria evästeessä Google Adsin konversioseurantatapahtumia varten.

Parametrin tallentamisesta kieltäytyminen

Jos haluat kieltäytyä GCLID-parametrin tallentamisesta Google Analytics ‑evästeeseen, seuraa Google Analytics ‑tagin päivittämistä koskevia ohjeita. Kieltäytyminen saattaa heikentää konversiomittauksen tarkkuutta.

Verkkotunnusten välinen konversioseuranta

Jos haluat seurata toimintaa useissa eri verkkotunnuksissa esimerkiksi siinä tapauksessa, että laskeutumissivusi verkkotunnus eroaa konversioverkkotunnuksestasi, voit ottaa verkkotunnusten välisen seurannan käyttöön lisäämällä seuraavan koodinpätkän verkkosivustosi koodiin (kyseessä on esimerkki, joten koodi ei toimi verkkosivustollasi):

gtag('set', 'linker', {
'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
});

Lue lisää asiakaspolkujen seuraamisesta eri verkkotunnuksissa

Etkö ole varma, onko tagi määritetty oikein? Voit tarkistaa tagin toimivuuden Tag Assistantin avulla. Katso muita ongelmanratkaisuohjeita artikkelista Koko sivuston kattavan taggauksen vianetsintä tai Todentamattomiin tai ei-aktiivisiin konversiotapahtumiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen Tag Assistantin avulla.

Tilanteet, joissa Google Ads ei tunnista kaikkia konversioita

Jos et käytä jotakin edellä mainituista ratkaisuista, et voi mitata konversioita mahdollisimman tarkasti. Lisäksi vaikka käyttäisitkin jotakin näistä vaihtoehdoista, konversioita ei aina pystytä mittaamaan. Näin käy esimerkiksi silloin, kun käyttäjä katsoo videomainoksen YouTube-mobiilisovelluksessa ja konvertoituu myöhemmin mobiiliselaimessa kirjautumatta kummassakaan Googlen palveluihin. Google lisää molemmissa tapauksissa raporttiesi Konversiot-sarakkeeseen arvioidut mallinnetut konversiot. Ne perustuvat yksityisyyttä suojaavaan dataan, joka on kerätty Googlen palveluihin aiemmin kirjautuneilta käyttäjiltä. Mallinnettujen konversioiden ansiosta voit saada konversioista kattavamman raportin.

Vaikutus hintatarjousten tekemiseen

Suosittelemme, että seuraat konversioraporttejasi lähikuukausina ja teet hintatarjouksiisi muutoksia tarvittaessa. Jos käytät CPA- tai ROAS-tavoitteen Smart Bidding ‑strategioita ja huomaat liikenteen vähentyneen, sinun kannattaa ehkä muuttaa tavoitteitasi kompensoidaksesi raportoimatta jääneet konversiot. Jos asetat hintatarjoukset manuaalisesti, muista tehokkuutta arvioidessasi ja hintatarjouksia tehdessäsi, että joitakin konversioita ei ehkä raportoida.

Koko sivuston taggaus ja vanha uudelleenmarkkinointitagi

Sinun tulisi käyttää jotakin edellä mainituista vaihtoehdoista, jotta Google Ads voi varmasti mitata kaikki konversiot sivuston kävijän selaimesta riippumatta. Taggauksen mahdollisten puutteiden paikkaamiseksi Google Adsin vanha uudelleenmarkkinointitagi asettaa kuitenkin edelleen uusia evästeitä verkkotunnukseesi. Nämä evästeet tallentavat tietoja mainosklikkauksista, jotka tuovat käyttäjiä sivustollesi. Evästeet saavat mainosklikkausta koskevat tiedot konversioseurantatagin sisältämästä GCLID (Googlen klikkaustunnus) ‑parametrista.

Seuraa "Ennen kuin aloitat" ‑kohdassa olevia ohjeita, jotta voit varmistaa tämän menetelmän toimivan, ja ota sitten Google-tagi käyttöön verkkosivustosi jokaisella sivulla.

Ensimmäisen osapuolen evästeistä kieltäytyminen

Jos et halua Google-tagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää seuraava rivi tagimäärityksiin ennen skriptin tagin lataamista:

var google_conversion_linker = false;

Jos käytät skriptiä conversion_async.js, lisää alla oleva korostettu osio kutsuun google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Huom. Ensimmäisen osapuolen evästeistä kieltäytymistä ei suositella, sillä se saattaa heikentää konversiomittauksen tarkkuutta.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.