Com fa Google Ads un seguiment de les conversions de lloc web

Aquest article inclou més informació sobre com mesura Google les interaccions dels usuaris amb els vostres anuncis abans que es faci una conversió, així com algunes directrius per tal que pugueu mesurar les conversions des de qualsevol navegador.

Quan els usuaris interaccionen amb els vostres anuncis (per exemple, si fan clic en un anunci de text o visualitzen un anunci de vídeo), Google Ads emmagatzema galetes que contenen informació sobre la interacció. Quan algú fa una conversió al vostre lloc web, l'etiqueta de seguiment de conversions que hi teniu instal·lada llegeix aquestes galetes i les retorna a Google Ads amb informació sobre la conversió. Pot ser que, en alguns casos, les galetes que es fan servir per emmagatzemar informació sobre les interaccions amb l'anunci no estiguin disponibles a causa de factors com ara la configuració del navegador. Per tal de fer un seguiment més precís de les conversions generades per clics en aquests casos, Google Ads us ofereix les opcions que es descriuen a continuació.

Abans de començar

Per aconseguir la màxima precisió en el mesurament, heu de fer servir una etiqueta de tot el lloc (vegeu més avall les opcions per implementar-la). Abans d'implementar-la, però, cal que seguiu aquestes instruccions:

• Activeu l'etiquetatge automàtic en tots els comptes de Google Ads.
  • Si utilitzeu algun sistema de seguiment de clics als URL de seguiment o redireccions del servidor al vostre lloc web, assegureu-vos que transfereixen el paràmetre GCLID (identificador de clics de Google) a les pàgines de destinació.
  • No activeu les etiquetes des d'un iframe (per exemple, des d'una altra etiqueta de seguiment com ara Floodlight).
  • Mireu el vídeo següent per obtenir informació sobre com podeu implementar correctament diverses etiquetes i com podeu fer servir l'etiquetatge de tot el lloc web per mesurar el rendiment a Google Ads:

Per veure els vídeos subtitulats en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo, seleccioneu "Subtítols" i, tot seguit, trieu l'idioma.

Maneres de fer el seguiment de les conversions

Consulteu tot seguit les diferents opcions per implementar una etiqueta a tot el lloc, la qual defineix al vostre domini les galetes en què s'emmagatzemarà la informació dels clics als anuncis que han portat els usuaris al lloc web.

Opció 1: feu un seguiment de les conversions amb la nova etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads

Per garantir que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, amb independència del navegador que facin servir els visitants del lloc web, us recomanem que utilitzeu la nova etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads. Aquesta etiqueta consta d'una etiqueta de lloc web global i d'un fragment d'esdeveniment. L'etiqueta defineix al vostre domini galetes noves que emmagatzemaran informació sobre els clics a l'anunci que han portat els usuaris al lloc web. Les galetes reben la informació dels clics a l'anunci d'un paràmetre GCLID (identificador de clics de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

A fi que la nova etiqueta de seguiment de conversions funcioni, heu de seguir les instruccions de l'apartat Abans de començar.

Veureu els fragments de codi de la nova etiqueta de seguiment de conversions quan configureu el seguiment de conversions del vostre lloc web a la nova experiència de Google Ads.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de lloc web global defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la porció destacada tot seguit a l'ordre config de l'etiqueta de lloc web global:

gtag('config', 'AW-123456789', {'conversion_linker': false});

És una pràctica que no us recomanem perquè redueix la precisió en el mesurament de les conversions.

Opció 2: utilitzeu Google Tag Manager amb la nova etiqueta Enllaçador de conversions

Google Tag Manager us permet implementar i actualitzar etiquetes al lloc web de manera fàcil i ràpida, sense haver de modificar el codi de la pàgina. Per garantir que les etiquetes de seguiment de conversions de Google Ads reben tota la informació necessària sobre els clics als anuncis, seguiu aquests passos:

1. Si encara no ho heu fet, configureu i instal·leu Google Tag Manager.
  2. Al contenidor de Google Tag Manager, feu clic a Etiqueta nova per afegir-ne una.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i seleccioneu el tipus d'etiqueta Enllaçador de conversions.
  4. Feu clic a Activadors i seleccioneu un activador per executar l'etiqueta en Totes les pàgines.

L'etiqueta Enllaçador de conversions detecta de manera automàtica la informació sobre el clic a l'anunci que ha portat un usuari al lloc web (a l'URL de la pàgina de destinació) i emmagatzema la informació en una galeta nova al vostre domini.

Si no teniu experiència amb Google Tag Manager, obteniu més informació sobre com podeu començar.

Opció 3: utilitzeu Google Analytics

Si ja teniu l'etiqueta de Google Analytics instal·lada al vostre lloc web, podeu seguir aquests passos per assegurar-vos que l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads continua mesurant les conversions amb precisió. Si heu seguit les instruccions de l'apartat Abans de començar, el paràmetre GCLID d'un clic a l'anunci s'emmagatzemarà en una galeta de Google Analytics allotjada al domini del lloc web. Si els comptes i l'etiqueta estan ben configurats, l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads podrà fer servir el paràmetre GCLID de la galeta de Google Analytics.

Per utilitzar aquest mètode de seguiment de conversions de lloc web, seguiu les instruccions de l'apartat "Abans de començar" i, en acabat, apliqueu aquestes directrius addicionals:

Si seguiu aquests passos, el paràmetre GCLID de la galeta de Google Analytics es llegirà automàticament. Si no voleu que Google Analytics emmagatzemi el paràmetre GCLID en aquesta galeta, seguiu les instruccions de l'apartat Com es pot desactivar la galeta que hi ha a continuació.

Tingueu present que la galeta de Google Analytics només emmagatzema el paràmetre GCLID del darrer clic. Si hi ha diversos comptes de Google Ads que generen trànsit cap al vostre lloc web i actualment no utilitzeu el seguiment de conversions multicompte, és possible que obtingueu menys conversions.

Com es pot desactivar la galeta

Si voleu desactivar la galeta de Google Analytics i no utilitzar-la per emmagatzemar el paràmetre GCLID, seguiu aquestes instruccions per actualitzar l'etiqueta de Google Analytics. És una pràctica que no us recomanem perquè redueix la precisió del mesurament de les conversions.

Seguiment de conversions entre dominis

Si voleu mesurar l'activitat en múltiples dominis, com ara quan el domini de la pàgina de destinació és diferent del de conversió, podeu activar el seguiment entre dominis. Per fer-ho, afegiu la línia següent al codi del lloc web (només és un exemple, aquest codi no funcionarà al vostre lloc web):

gtag('set', 'linker', {
   'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
   });

Obteniu més informació sobre com podeu mesurar els recorreguts dels clients entre dominis.

Casos en què Google Ads no pot detectar totes les conversions

Si no implementeu una de les solucions anteriors, la vostra capacitat de mesurar les conversions es veurà limitada. Encara que utilitzeu una de les opcions de sobre, és possible que de vegades no es puguin mesurar les conversions. Això passa, per exemple, quan un usuari visualitza un anunci de vídeo a l'aplicació YouTube per a mòbils i després genera una conversió al navegador mòbil sense haver iniciat la sessió als serveis de Google en cap dels dos llocs. En qualsevol cas, Google inclourà conversions segons patrons a la columna "Conversions" dels informes com a estimacions. Les dades agregades i anonimitzades d'usuaris que han iniciat la sessió anteriorment als serveis de Google es fan servir per crear conversions segons patrons.

Impacte en les ofertes

Us recomanem que superviseu els informes de conversions en els mesos vinents, a fi d'avaluar si us cal fer alguna modificació a les ofertes. Si utilitzeu estratègies de Smart Bidding de cost per adquisició (CPA) objectiu o de retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu i observeu una davallada del trànsit, potser us convé ajustar els objectius en aquest període per tal de compensar les conversions amb valors inferiors als informes. Si ajusteu les ofertes manualment, tingueu present que, en avaluar el rendiment i ajustar les ofertes, pot ser que algunes conversions no es mostrin als informes.

Etiquetatge a tot el lloc i l'etiqueta de remàrqueting heretada

Hauríeu de poder utilitzar una de les opcions que s'indiquen anteriorment per tal que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, independentment del navegador que facin servir els visitants del vostre lloc web. Ara bé, per resoldre alguns problemes de seguiment que pugueu tenir amb l'etiquetatge, l'etiqueta de remàrqueting heretada de Google Ads continua definint galetes noves al vostre domini que emmagatzemen informació sobre els clics en anuncis que dirigeixen els usuaris al vostre lloc web. Les galetes reben aquesta informació d'un paràmetre GCLID (identificador de clics de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

Per tal que aquest mètode funcioni, cal que seguiu les instruccions de la secció "Abans de començar" de més amunt i, tot seguit, implementeu l'etiqueta de remàrqueting en cada pàgina del lloc web.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de remàrqueting defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la línia següent a la configuració de l'etiqueta abans de carregar l'etiqueta de script:

var google_conversion_linker = false;

Si feu servir conversion_async.js, afegiu el fragment destacat següent a la crida google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Us recomanem que no l'afegiu, ja que el mesurament de conversions podria ser menys precís.

Informar els visitants del lloc web sobre la recollida de dades

Com sempre, heu d'assegurar-vos que doneu als usuaris informació clara i completa sobre les dades que recolliu al vostre lloc web, i que n'obtingueu el consentiment sempre que ho exigeixi la llei.

Si no heu implementat cap de les opcions anteriors i teniu instal·lada l'etiqueta de remàrqueting heretada al lloc web, aquesta etiqueta definirà galetes noves al vostre domini que emmagatzemaran informació sobre els clics en anuncis que dirigeixen els usuaris al vostre lloc web. Per obtenir-ne més informació o consultar instruccions sobre com podeu desactivar l'etiqueta en qüestió, llegiu aquest article del Centre d'ajuda sobre les etiquetes de remàrqueting.