Com Google Ads fa un seguiment de conversions de lloc web

Aquest article proporciona més informació sobre com Google mesura les interaccions dels usuaris amb els vostres anuncis abans d'una conversió, així com algunes directrius per tal que pugueu mesurar les conversions de tots els navegadors.

Quan els usuaris duen a terme una interacció fent clic en un anunci de text o veient-ne un de vídeo, Google Ads emmagatzema galetes que contenen informació sobre la interacció i un identificador únic de l'usuari o del clic a l'anunci que ha dut l'usuari al vostre lloc web.

Quan algú fa una conversió al lloc web, l'etiqueta de seguiment de conversions que heu instal·lat llegeix aquesta galeta i l'envia de tornada a Google Ads amb la informació de la conversió. Pot ser que, en alguns casos, les galetes que es fan servir per emmagatzemar informació sobre les interaccions amb els anuncis no estiguin disponibles a causa de factors com ara la configuració del navegador. En aquests casos, Google Ads us ofereix les maneres següents de fer un seguiment més precís de les conversions generades per clics.

Abans de començar

Per aconseguir la màxima precisió en el mesurament, heu de fer servir una etiqueta de tot el lloc web (vegeu les opcions per implementar-la més avall). Abans d'implementar-la, cal que seguiu aquestes instruccions:

• Activeu l'etiquetatge automàtic en tots els comptes de Google Ads.
  • Si utilitzeu algun sistema de seguiment de clics als URL de seguiment o redireccions del servidor al lloc web, assegureu-vos que transfereixin el GCLID (identificador de clic de Google) a les pàgines de destinació.
  • Si la pàgina de conversió es troba en un domini diferent del de la pàgina de destinació, utilitzeu l'enllaçament de domini de gtag.js per transferir el GCLID a la pàgina de conversió.
  • No activeu les etiquetes des d'un iframe (per exemple, des d'una altra etiqueta de seguiment, com la de Floodlight).
  • Mireu el vídeo següent per obtenir informació sobre com podeu utilitzar etiquetes de tot el lloc web per mesurar adequadament el vostre rendiment de Google Ads, sobre els avantatges de fer-les servir, sobre com podeu triar la solució apropiada i sobre com podeu implementar correctament diverses etiquetes, com la de Google Tag Manager, l'etiqueta de lloc web global i la de Google Analytics:

Academy on Air: Sitewide Tagging

Per veure subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Seleccioneu la icona "Configuració" Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Maneres de fer un seguiment de les conversions

Consulteu les opcions següents per implementar una etiqueta de tot el lloc web que defineixi galetes noves al vostre domini. Aquestes galetes emmagatzemen un identificador únic per a un usuari o per al clic a l'anunci que ha dut l'usuari al lloc web.

Opció 1: fer un seguiment de les conversions amb l'etiqueta de seguiment de conversions actualitzada de Google Ads

Per garantir que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, amb independència del navegador que facin servir els visitants del lloc web, us recomanem que utilitzeu l'etiqueta de seguiment de conversions actualitzada de Google Ads. Aquesta etiqueta consta d'una etiqueta de lloc web global i d'un fragment d'esdeveniment. L'etiqueta defineix galetes noves al vostre domini que emmagatzemaran un identificador únic per a un usuari o per al clic a l'anunci que ha dut l'usuari al lloc web. Les galetes reben la informació del clic a l'anunci a partir d'un paràmetre GCLID (identificador de clic de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

Perquè la nova etiqueta de seguiment de conversions funcioni, heu de seguir les instruccions de l'apartat Abans de començar.

Veureu els fragments de codi de la nova etiqueta de seguiment de conversions quan configureu el seguiment de conversions del vostre lloc web a la nova experiència de Google Ads.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de lloc web global defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la porció destacada tot seguit a l'ordre config de l'etiqueta de lloc web global:

gtag('config', 'AW-123456789', {'conversion_linker': false});

Es recomana que no l'afegiu, ja que el mesurament de conversions serà menys precís.

Nota: no és recomanable desactivar les galetes pròpies, ja que el mesurament de conversions serà menys precís.

Opció 2: utilitzar Google Tag Manager amb l'etiqueta d'enllaçament de conversions nova

Google Tag Manager us permet implementar i actualitzar etiquetes al lloc web de manera fàcil i ràpida, sense haver de modificar el codi de la pàgina. Per garantir que les etiquetes de seguiment de conversions de Google Ads rebin tota la informació necessària sobre els clics als anuncis, seguiu aquests passos:

1. Si encara no ho heu fet, configureu i instal·leu Google Tag Manager.
  2. Al contenidor de Google Tag Manager, feu clic a Etiqueta nova per afegir-ne una.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i seleccioneu el tipus d'etiqueta Enllaçament de conversions.
  4. Feu clic a Activadors i seleccioneu un activador perquè activi l'etiqueta en Totes les pàgines.

L'etiqueta d'enllaçament de conversions detecta de manera automàtica la informació sobre el clic a l'anunci que ha portat un usuari al lloc web (als URL de la pàgina de destinació) i emmagatzema aquesta informació en una galeta nova al vostre domini.

Si és el primer cop que utilitzeu Google Tag Manager, comenceu configurant un gestor d'etiquetes.

Opció 3: utilitzar Google Analytics

Si ja teniu l'etiqueta de Google Analytics instal·lada al lloc web, podeu seguir aquests passos per assegurar-vos que l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads continua mesurant les conversions amb precisió. Si seguiu les instruccions de l'apartat Abans de començar, el GCLID d'un clic a l'anunci s'emmagatzemarà en una galeta de Google Analytics al domini del lloc web. Si heu configurat correctament l'etiqueta i els comptes, l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads podrà fer servir el GCLID de la galeta de Google Analytics.

Per utilitzar aquest mètode de seguiment de conversions de lloc web, seguiu les instruccions de l'apartat "Abans de començar" i, tot seguit, apliqueu aquestes directrius addicionals:

Si seguiu aquests passos, el paràmetre GCLID de la galeta de Google Analytics es llegirà automàticament. Si no voleu que Google Analytics emmagatzemi el paràmetre GCLID en aquesta galeta, seguiu les instruccions de l'apartat Com es pot desactivar la galeta que hi ha a continuació.

Tingueu present que la galeta de Google Analytics només emmagatzema el GCLID del darrer clic. Si hi ha diversos comptes de Google Ads que generen trànsit cap al vostre lloc web i actualment no utilitzeu el seguiment de conversions multicompte, és possible que obtingueu menys conversions.

Com es pot desactivar la galeta

Per desactivar la galeta de Google Analytics i no utilitzar-la per emmagatzemar el GCLID, seguiu aquestes instruccions per actualitzar l'etiqueta de Google Analytics. Si desactiveu la galeta, el mesurament de conversions pot ser menys precís.

Seguiment de conversions multidomini

Si voleu mesurar l'activitat en múltiples dominis, com ara quan el domini de la pàgina de destinació és diferent del domini de conversió, podeu activar el seguiment entre dominis. Per fer-ho, afegiu el següent al codi del vostre lloc web (només és un exemple, de manera que aquest codi no funcionarà al vostre lloc web):

gtag('set', 'linker', {
'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
});

Obteniu més informació sobre com podeu mesurar els recorreguts dels clients entre dominis.

No teniu clar si la vostra etiqueta està configurada correctament? Podeu utilitzar Google Tag Assistant per comprovar la implementació de la vostra etiqueta. Obteniu informació sobre altres solucions a l'article Comprovar l'etiqueta de seguiment de conversions.

Casos en què Google Ads no pot comptabilitzar totes les conversions

Si no implementeu una de les solucions anteriors, la vostra capacitat de mesurar les conversions es veurà limitada. Encara que utilitzeu una de les opcions de sobre, és possible que de vegades no es puguin mesurar les conversions. Això passa, per exemple, quan un usuari visualitza un anunci de vídeo a l'aplicació YouTube per a mòbils i després fa una conversió al navegador mòbil sense haver iniciat la sessió als serveis de Google en cap dels dos llocs. En qualsevol cas, Google inclourà conversions basades en patrons a la columna "Conversions" dels informes com a estimacions. Les dades agregades i anonimitzades d'usuaris que han iniciat la sessió anteriorment als serveis de Google es fan servir per crear conversions basades en patrons. Això permet generar un informe més complet de les conversions.

Impacte en les ofertes

Us recomanem que superviseu els informes de conversions durant els propers mesos a fi d'avaluar si us cal fer alguna modificació a les ofertes. Si utilitzeu les estratègies Smart Bidding de cost per adquisició (CPA) objectiu o de retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu i observeu una davallada del trànsit, potser us convé ajustar els objectius en aquest període per tal de compensar el nombre de conversions no registrades als informes. Si definiu les ofertes manualment, tingueu present que, en avaluar el rendiment i ajustar les ofertes, pot ser que algunes conversions no es registrin als informes.

Etiquetatge de tot el lloc i l'etiqueta de remàrqueting heretada

Heu de poder utilitzar una de les opcions que s'indiquen anteriorment per tal que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, independentment del navegador que facin servir els visitants del vostre lloc web. Ara bé, per resoldre alguns problemes de seguiment que pugueu tenir amb l'etiquetatge, l'etiqueta de remàrqueting heretada de Google Ads continua definint galetes noves al vostre domini que emmagatzemen informació sobre els clics en anuncis que dirigeixen els usuaris al vostre lloc web. Les galetes reben aquesta informació d'un paràmetre GCLID (identificador de clic de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

Per tal que aquest mètode funcioni, cal que seguiu les instruccions de la secció "Abans de començar" de més amunt i, tot seguit, implementeu l'etiqueta de remàrqueting en cada pàgina del lloc web.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de remàrqueting defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la línia següent a la configuració de l'etiqueta abans de carregar l'etiqueta de script:

var google_conversion_linker = false;

Si feu servir conversion_async.js, afegiu el fragment destacat següent a la crida google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Nota: no és recomanable desactivar l'etiqueta, ja que el mesurament de conversions pot ser menys precís.

Seguretat i privadesa del seguiment de llocs web

Les normes de seguretat de Google són estrictes. Google Ads només recull dades a les pàgines en què heu implementat les etiquetes associades.

Heu d'assegurar-vos que doneu als usuaris informació clara i completa sobre les dades que recolliu als vostres llocs web i que n'obtingueu el consentiment per fer-ho sempre que ho exigeixi la llei.

Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament