Over versiegeschiedenis

Dit artikel heeft alleen betrekking op het nieuwe, verbeterde Google Ads. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.

Wanneer u een advertentie bewerkt en deze opslaat, maakt u een nieuwe versie van uw advertentie. Met de versiegeschiedenis kunt u vorige versies van uw advertentie bekijken en gegevens inzien over de prestaties van deze advertenties.

In dit artikel worden de voordelen van versiegeschiedenis uitgelegd en hoe u de versiegeschiedenis van uw advertenties kunt bekijken.

Hoe het werkt

Wanneer u een advertentie bewerkt, zoals een wijziging van de uiteindelijke URL, kunt u de oude versie van de advertentie in de versiegeschiedenis bekijken.

De versiegeschiedenis bevat de datums waarop elke versie is bewerkt, hoe lang die versie actief is geweest en wat er is gewijzigd.

De informatie over hoe lang de versie actief was kan beoordelingsperioden bevatten of perioden waarin de advertentie niet werd weergegeven, bijvoorbeeld omdat deze was onderbroken.

U kunt een CSV-rapport downloaden van de versiegeschiedenis van uw advertentie.

Aandachtspunt

• Voordat uw nieuwe advertenties worden weergegeven, gaan ze door de goedkeuringsprocedure voor advertenties, wat maximaal één werkdag kan duren.

De versiegeschiedenis van een advertentie bekijken

1. Log in op uw AdWords-account
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Zoek de advertentie waarvoor u de versiegeschiedenis wilt zien.
  4. Klik op het potloodpictogram Bewerkenrechts van uw advertentie en selecteer Versiegeschiedenis bekijken.

U kunt in de advertentietabel gegevens bekijken over de prestaties van verschillende versies van uw advertentie.

Tip

Als u wilt testen hoe goed verschillende versies van uw advertentie tegelijkertijd presteren, maakt u nieuwe advertenties (standaard geeft AdWords beter presterende advertenties automatisch vaker weer). Op die manier blijft uw oorspronkelijke advertentie actief terwijl u kunt zien hoe de nieuwe versies presteren.